Desember 31, 2005

Feltskyting: "Mini" feltsamling for Nordstrandskyttere på Blaker skytebane.

På årets siste dag, var det 3 Nordstrandskyttere som ikke klarte å la børsa ligge. Primus motor for treningene på Blaker (Trond Kristiansen) var selvsagt med. Fra Trond har vi mottatt følgende rapport.

Rapport fra Trond;

Vi var 3 feltskyttere, som trosset vinterkulda - og innfant oss på de snørike Romeriksskogene hos Blaker skytterlag. Vi var 3 feltskyttere fra Nordstrand skytterlag, som brukte dagen til innskyting og klargjøring til feltsesongen. Forruten meg selv, var Rasmus Lillekvelland og Espen Berg-Knutsen med ut i feltløypa som vi har klargjort.

Det ble skutt meget godt av alle skyttere, og vi er godt inne på alle hold. Espen hadde noen knallsamlinger, etter at han har nytt skjefte (for sesongen) og beddet. Dette lover godt.

Vi som var på skyting på årets siste dag, vil samtidig benytte anledningen til å takke alle skyttere for det gamle året, og ønske godt nytt år!

/Trond, Espen og RasmusNettredaksjonen stiller seg også bak hilsningene fra våre feltskyttere som var i aksjon i dag, og vil få takke for det gamle året - og ønske alle et riktig godt nytt år!
 
 

Posted by ses at 04:00 EM | Comments (0)

Desember 30, 2005

Feltskyting: Felttrening på Blaker skytterlag sin bane

Nordstrand Skytterlag har en avtale med Blaker Skytterlag som gjør at vi kan bruke banen til Blaker skytterlag til trening på feltskyting i vinterhalvåret. Vi kan skyte fra kl 1200 på hverdager, fra kl 0900 på lørdag og søndag, og banen er stengt på helgedager i henhold til skyteboka.

 • Jeg (Trond Kristiansen) har et nøkkelsett nå. Dette settet legges sammen med nøkkelen til "Kjellbjørg", bussen til Kjell Bjørge, på Teppehuset på Holtet i midten av januar.
 • Vi kommer ikke opp til banen uten nøkkel til bommen.

Det er satt opp permanente hold på;

- 200 meter (3 C-figurer)
- 250 meter (3 x småen)
- 305 meter (2 ringskiver + 3 feltfigurer)
- 475 meter (3 C-50 og en B-65 figur)
- 585 meter (3 B-100 figurer).

 • Banen er relativt godt skjermet mot vind og vi går ut til holdene langs en sti på den venstre siden av banen ut til 300 meter grava og deretter følger en sti til langholdene.
 • Vi har satt opp 2 klopper langs stien.
 • På dager med sol er det lurt å være tidlig ute, banen ligger imot sør/sør-øst. Mange skyter noe lavere i motlys.

Nettredaksjonen har tatt ut noen kartutsnitt som viser en kjørerute til Blaker skytterlag sin skytebane. Kartutsnittet tar utgangspunkt i Skedsmokortet (E6) via Sørumsand og Fossmoen til skytebanen. Kartet finner dere her - http://www.nordstrandskytterlag.no/static/feltskyting/kartblaker.htm
 

Det er Nordstrand-felttrening på Blaker skytterlag sin bane i morgen - nyttårsaften.

Trond Kristiansen med flere har tenkt å skyte på formiddagen på nyttårsaften og de reiser fra Kolbotn kl 0900. Noen flere som skal oppover? Ta med kikkert og lapper!!

Neste mulighet på nyåret, er lørdag 7. januar, dagen før stevnet i Trøgstad.

De som er interessert i å skyte i morgen (31. desember) kontakter Trond K. på tel: 95 74 69 70/66 80 35 50, eller e-post: tolakriæonline.no - "æ" erstattes med @ når dere bruker den.

 

/Trond 

Posted by ses at 11:00 FM | Comments (0)

Desember 29, 2005

Sosialt arrangement: Rapport fra danseopplæring

Bildetekst: Det kommer flere bilder fra kveldens arrangement (bare fotografen vår finner ut av hvordan å laste over bilder fra det nye digitale kameraet). I mellomtiden, har nettredaksjonen lagt ut et bilde mottatt pr MMS.

Hele 24 Nordstrandskyttere møtte opp på danseopplæring under kyndig veileding fra vår egen danseløve - Paul Otto Vatne. Kveldens (torsdag) kurs var det første av to kvelder. Kurset avsluttes i morgen. Invitasjonen gikk ut til alle i skytterlaget, men igjen viser ungdommene seg frem som meget ivrige deltagere i sosiale arrangementer for skytterlaget (de fleste av deltagerne var under 25 år).

Ungdommene våre reiser sammen, skyter sammen, vinner sammen... og nå danser sammen. Dette lover godt for kommende sosiale arrangementer for Nordstrand skytterlag. Det er viktig å ikke bare ha fokus på skyting, skyting og atter skyting, men å skape et utrolig godt sosialt miljø for våre ungdommer.

Våre ungdommers satsing på skytesporten er bemerkelsesverdig. Det trenes utrolig hardt og målbevisst (dette har også gitt gode sportslige resultater). Her er noen av våre ungdommers suksesser i år.

NM grovklaiber 2005
Østlandscup (R/ER/J) 2005

Når det arrangeres dugnader (stiller ungdommene våre opp), når det skal stilles til med arrangementer (stiller ungdommene våre opp), uten ungdommene våre ville vi ikke klart å gjennomføre store arrangementer som f.eks. Oslo Open. Det viktigste å legge merke til, er at alle som vil kan få være med, ingen holdes utenfor (uansett alder). Dette viser bl.a. tiltak som Giske og Morten har gjennomført for ungdommene tidligere i år (kodenavn - Megazone).

Et nytt år står for døren. Våre skyttere kan bare stille vår lit til politikerne i Bystyret i Oslo vedrørende skytebanesaken. Skytterlagets håp for året/årene som kommer, er at Nordstrand skytterlag også i fremtiden gis muligheten til å gi våre ungdommer i Nordstrand skytterlag muligheter til å fortsette det fantastiske ungdomsarbeidet som ledes av Jens Pettersen. Som vi tidligere har rapportert her på våre nettsider, skulle Bystyret i Oslo behandlet skytebanesaken på Prinsdal i sitt møte den 7. desember 2005. Behandlingen av skytebanesaken ble utsatt til neste møte i Bystyret (dvs. første møte i 2006). 

Posted by ses at 10:30 EM | Comments (0)

Sosialt arrangement: Danseopplæring for alle Nordstrandskyttere (påminnelse)

Vi minner om kveldens (og morgendagens) arrangement.

Fra Jens Pettersen, har nettredaksjonen mottatt en henvendelse som gjelder alle Nordstrandskyttere.

Det inviteres til danseopplæring, torsdag 29. desember og fredag 30. desember (altså dagene rett før nyttårsaften) på Bingfoss ungdomsskole, Sørumsand.

 • Danseinstruktør er vår egen Paul Otto Vatne.
 • Tidspunkt - kl 18:30
 • Antrekk - Joggesko og T-skjorte

  Arrangementet er åpent for alle, og arrangementet er gratis!
   
 • For mer informasjon, kontakt Jens Pettersen direkte pr telefon 994 56 211.
 

Posted by ses at 12:00 EM | Comments (0)

Desember 26, 2005

Feltskyting; Rapport fra feltsamling 2. juledag på Sør-Odal

Det var i alt 12 meget aktive feltskyttere fra 3 forskjellige skyttersamlag, som møtte opp på Sør-Odal sin skytebane 2. juledag for innskyting og felttrening til den kommende feltsesongen. De ivrige feltskytterne kom fra skyttersamlagene - Solør, Akershus og Oslo.

For reportasje og foto - http://www.nordstrandskytterlag.no/static/feltskyting/

 

Posted by ses at 09:30 EM | Comments (0)

Desember 25, 2005

Feltskyting: Feltsamling på Sør-Odal sin bane for alle feltskyttere i Nordstrand skytterlag

Bildetekst: Hva er det Jens speider etter (er det julenissen - eller er det den kommende feltsesongen)? 

Det er snø ute, det er vinter... og vi er mange feltskyttere i Nordstrand skytterlag som ivrer etter å komme i gang med feltsesongen.

Spørsmål: Trodde du at vi ikke skulle ha noe aktivitet i romjula?   
Svar: Å nei da --> Vi skyter allerede inn 2. juledag.

I morgen 2. juledag (26. desember) er du herved invitert til feltskyting på Sør-Odal sin bane. Vi gjennomfører kontrollskytinger for hold på 100m, 200m, 300m, 400m, 500m og 600m. Vi starter kl 10:00 (vær på plass kl 09:30). Vi starter skytingene kl 10:00, og holder på til ca kl 14:00.

Skytingene på Sør-Odal ledes av Jens Pettersen.

Skytingene organiseres slik at du skyter inn på enten 200m eller 300m (Ivar anbefaler 300m som utgangspunkt). Dernest skyter vi på samtlige hold, helt ut til 600m.

Dette blir innspurten vår i forberedelsene til årets feltsesong, i det første feltstevnet starter allerede den 7. januar i Trøgstad, etterfulgt av helgen 15. januar i Frogn & Drøbak. Vi er mange som skal av gårde på skyting i morgen, og vi blir ennå flere i år som skal farte rundt på feltstevner i den kommende sesongen. Dette blir utrolig morsomt.

For den/de som ikke kjenner til hvor Sør-Odal sin skytebane ligger, kjører dere på Kongsvingerveien (RV 175 fra Kløfta i retning Kongsvinger). På en bakketopp (ca 400m før du kommer inn til Skarnes), ligger skytebanen på venstre hånd (når du kommer fra Oslo).
 

Posted by ses at 05:00 EM | Comments (0)

Desember 23, 2005

God jul og godt nytt år!

 Nordstrand skytterlag ønsker
alle en riktig god jul og et
godt nytt år!
 

Posted by ses at 03:00 EM | Comments (0)

Desember 22, 2005

Sosialt arrangement: Danseopplæring for alle Nordstrandskyttere

Fra Jens Pettersen, har nettredaksjonen mottatt en henvendelse som gjelder alle Nordstrandskyttere.

Det inviteres til danseopplæring, torsdag 29. desember og fredag 30. desember (altså dagene rett før nyttårsaften) på Bingfoss ungdomsskole, Sørumsand.

 • Danseinstruktør er vår egen Paul Otto Vatne.
 • Tidspunkt - kl 18:30
 • Antrekk - Joggesko og T-skjorte

  Arrangementet er åpent for alle, og arrangementet er gratis!
   
 • For mer informasjon, kontakt Jens Pettersen direkte pr telefon 994 56 211.
 

Posted by ses at 12:30 EM | Comments (0)

Desember 21, 2005

Akershusserien: Resultatlister - alle lag

Mottok på mail nå i kveld, dem sammenlagte stillingen for alle lagene i den pågående Akershusserien 2005/2006. Akerhusserien, arrangeres av Rælingen skytterlag - og primus motor for Akershusserien er Svein-Erik Skotterud. Nordstrand skytterlag har i år med 5 lag i Akershusserien, og nettredaksjonen mottar mange henvendelser på hvordan stillingen er i serien så langt. Vi har valgt å legge ut samlet resultatene her på våre hjemmesider. For å kunne se Excel arket (må du har Internet Explorer 5.5 eller nyere).

MS-Excel arket kan dere åpne her
MS-Excel arket (HTML-versjon)
 

Posted by ses at 10:00 EM | Comments (0)

Oslo Open 2005: Video fra finaleskytingene (23 min)

Vi har nå lagt ut video fra årets Oslo Open. Videoen viser litt av arrangementet og menneskene, og viser hele finalen som ble skutt 4. desember. Videoen er ganske stor (Ca 162 Mb stor), men den kan streames fra WEB-serveren. Du trenger DivX codec for å kunne kjøre videoen (fullskjerm).

Videoen finner dere her 

Posted by ses at 04:00 EM | Comments (0)

Akershusserien: Nordstrand 1 og Nordstrand 3 i aksjon i går

Fra teamleder for 3. laget (Dag R) har vi mottatt følgende rapport.

Nordstrand 3 var i går i Lørenskog og skjøt sin andre match for året mot NTG Lillheammer 1. Det ble en ganske jevn match, men NTG trakk til slutt det lengste strået, og vant med seks poeng, 1159 mot 1153. Det var ungjentene som imponerte mest på Nordstrands lag. Linn Kristine Lønnerød tangerte personlig rekord med 287 og Ellen Aasgaard var 2-3 poeng bak persen med 288. Syver Jotun gjorde også sine saker bra med 288, 2 poeng bak personlig rekord, mens "teamleader" Dag Rasmussen var noe under pari med 290 poeng. Verdt å legge merke til er Nordstrands store bredde på dette nivået, tre av de som skjøt denne runden har ikke skutt noen av rundene før i år.

Navn Resultat  
Linn Kristine Lønnerød 287  
Ellen Aasgaard 288  
Syver Jotun 288  
IDag Rasmussen 290  
Nordstrand 3 1153  
Lørenskog 1159   (seier)

 

Fra Espen Berg-Knutsen på 1. laget, har vi mottatt følgende rapport.

Gikk på en liten smell i går... Alle våre skjøt 3-4 poeng under pari... (Vår sum blir riktignok 1176, men det spiller ingen rolle)

Navn Resultat  
Espen Berg-Knutsen 296  
Giske Bach 296  
Morten Fuglevåg 293  
Ivar Rinde 291  
Nordstrand 1 1176  
Rælingen 1 1179   (seier)
 

Posted by ses at 03:40 EM | Comments (0)

Desember 19, 2005

Sportsskyting; Skivene til Vebjørn og Giske (50m stevne på NIH)

Etter ønske fra flere har vi lagt ut skivene til Vebjørn Berg og Giske Bach som skjøt godt under helgens arrangement på Norges Idrettshøyskole, hvor Nordstrand sportsskyttere stod for arrangementet (åpent nasjonalt stevne på 50m + KM 50m for Oslo skytterkrets).

Skivene finner dere her - http://nordstrandskytterlag.no/static/resultater/km50mnih/skiver/
 

Posted by ses at 12:00 EM | Comments (0)

Desember 18, 2005

Sportsskyting; KM 50m og åpent NSF-stevne på NIH

Nettredaksjonen var tilstede på dagens åpne 50m NSF-stevne på NIH. Samtidig arrangerte Nordstrand sportsskyttere også KM 50m for Oslo skytterkrets på Norges Idrettshøyskole. Hele 53 skyttere møtte opp til skyting i den hektiske førjulsstria. Det ble skutt meget godt under dagens skyting, bl.a. vår egen Giske Bach skjøt 582 poeng på sin 1/2 match i Junior kvinner (1 poeng fra Norgesrekorden) og Stange skytteren (Vebjørn Berg) skjøt meget sterke 1176 poeng.

For resultater - henviser vi til våre resultatsider - http://www.nordstrandskytterlag.no/resultater.html

Resultater - KM 50m
Resultater - Åpent NSF (50m) stevne

Nedenfor finner dere noen bilder fra dagens skytinger:
 

   

  
(klikk på bildene for å forstørre bildene)

 

Posted by ses at 02:00 EM | Comments (0)

Desember 17, 2005

Nordstrandinfo: Terminliste for 2006 er klar

Terminlista for 2006 er lagt ut. Vi minner samtidig om at terminlista (her på WEB) er den som er gjeldende. Alle oppdateringer til terminlista blir gjort her, samt at vi legger også inn en merknad om evt. korreksjoner. Vaktlista for banesesongen 2006 er ennå ikke klar. Dere finner terminlasta i menyen til venstre - Terminliste for 2006
 

Posted by ses at 06:00 EM | Comments (0)

Undervisning: Oslo skytterkrets og Oslo Skyttersamlag - ungdomssamling på NIH

Rapport fra ungdomssamling på Norges Idrettshøyskole

Nettredaksjonen ble invitert til Oslo skytterkrets og Oslo skyttersamlag sin samling på Norges Idrettshøyskole, i dag - lørdag 17. desember. Hele 27 ungdommer fra Oslo skytterkrets (tilknyttet NSF) og Oslo Skyttersamlag (tilknyttet DFS) ved skytterlagene Oslo Østre skytterlag, Nordstrand skytterlag og Nordstrand sportsskyttere (det var ingen deltagere fra lagene på Løvenskjold) som deltok på ungdomssamlingen. Samlingen ble ledet av Jens Pettersen, og med på laget hadde Jens Pettersen et stjernelag av instruktører med Espen Berg-Knutsen i spissen. Med seg som instruktører var, Per Erik Haugen (AG-3 undervisning), Giske Bach, Morten Fuglevaag og May Elisabeth Nordahl (Maya) - som alle ga instruksjon i de forskjellige stillingene samt å gi gode råd om teknikk.  

 • Elevene på dagens samling ble fordelt ut fra de individuelle skytternes ferdighetsnivå, på de forskjellige instruktørene. De unge skytterne storkoste seg på skytebanen, og under kyndig veiledning fra instruktørene - ble også denne ungdomssamlingen blitt til en stor suksess i regi av Jens Pettersen.
 • For mange av de unge skytterne var det nytt å få en introduksjon til AG-3 våpenet, i det AG-3 våpenet er et av våpnene tillatt benyttet i Det Frivillige Skyttervesen (DFS).
  • Våpen tillatt brukt i DFS er
   • Mauser
   • Krag
   • Sauer 200 STR
   • "DFS - rekruttrifle"
   • AG-3

For reportasje og bilder fra samlingen - http://nordstrandskytterlag.no/static/samlingnih/

 

Posted by ses at 12:00 EM | Comments (0)

Desember 16, 2005

Resultater: Meget sterk skyting under vennskapsskyting (FINFELT)

Bildetekst: Mads Sørli (i mitten), flankert av Per Erik Øvrebø (tv.) og Magnus Flygind (th). Bildet er tatt under årets Viken II (bane)

Nettredaksjonen har mottatt rapport fra vår ungdomsavdeling, som var samlet til dyst til vennskapsskyting på Ski skytterlag sin bane den 10. desember. Våre skyttere trosset vær og vind, og det ble også skutt meget godt av våre ungdommer. Spesielt merker vi oss knallresultatet til Mads Sørli som maket å prikke inn 30/29 (altså bare 1 fattig innertreff borte). Ryktene forteller at han var ca 3 millimeter fra å oppnå perfekte 30/30 (men det kommer nok i løpet av sesongen).

Øvrig, bet vi godt fra oss i denne vennskapsskytingen i, med seier i klasse Eldre rekrutt og klasse Junior.

Årets stevne samlet 32 deltakere:

Oslo Østre 16 deltagere
Nordstrand 9 deltagere
Ski 6 deltagere
Spydeberg 1 deltagere (som ikke fikk skutt inn geværet).

Resultatliste er å finne på våre resultatsider - http://www.nordstrandskytterlag.no/resultater.html

 

Østlandets blad var også tilstede på vennskapsskytingen, og dekket arrangementet. Dere kan lese om arrangementet på Østlandets Blad sine hjemmesider.
 

Posted by ses at 10:15 FM | Comments (0)

Resultater: Siste runde av Hovedstadsserien (sammenlagt resultater)

Siste runde i årets utgave av Hovedstadsserien ble skutt i går kveld (15. desember). Hele 69 skyttere møtte opp til dyst i Ekeberghallen. Nettredaksjonen har mottatt sluttlister fra Grete Andresen (som er ansvarlig for gjennomføringen av Hovedstadsserien ).

  
(klikk på bildene for større bilde - åpnes i nytt vindu)


For resultater og sluttstilling i Hovedstadsserien, se våre resultatsider - http://www.nordstrandskytterlag.no/resultater.html
 

Posted by ses at 10:00 FM | Comments (0)

Desember 15, 2005

Akershusserien: Nordstrand II vs. Aurskog Høland II

Det ble skutt en runde i Akershusserien i kveld mellom Nordstrand II og Aurskog Høland II, samtidig som Nordstrand sportsskyttere gjennomførte årets siste runde i Oslo Cup. Totalt sett var 69 skyttere innom skytebanen nå i kveld.

Resultater sammenlagt i Oslo Cup foreligger i morgen, mens kveldens runde i Akershusserien ble som følger.

Endret - 17. desember 2005 (kl 18:00)

Lagskyting - Nordstrand II vs. Aurskog Høland II
Akershusserien 15/12-2005        
           
           
Skive Navn Skytterlag        
1 Ivar Holten Aurskog Høland II   290    
2 Hege Gjødal Aurskog Høland II   294    
3 Oddveig Kjersnes Aurskog Høland II   291    
4 Sigbjørn Lunner Aurskog Høland II   292    
5 Lars. R. Sandvik Nordstrand II   289    
6 Jens Pettersen Nordstrand II   290    
7 Tor Arne Haugen Nordstrand II   296    
8 Audun Aasgaard Nordstrand II   268 **  
           
Nordstrand II 1143        
Aurskog Høland II 1167   (seier)    

** Dommeravgjørelse etter gjennomgang av regelverk for feil skudd på skive.


 

Posted by ses at 09:45 EM | Comments (0)

Desember 13, 2005

WEBBLOG; Vi ønsker deres kommentarer til årets Oslo Open

Etter årets Oslo Open 2005, har vi mottatt en rekke positive henvendelser fra skytter-Norge vedrørende årets Oslo Open. I disse BLOG tider, har vi nå åpnet for innlegging av kommentarer og innspill til årets arrangement. Du/dere må gjerne legge inn kommentarer og synspunkter (positive og negative) på arrangementet.

 • Hva synes du/dere f.eks. om at vi filmer skytterne på standplass
 • Er det OK at vi viser resultater og video på storskjerm på arenaen
 • Blir presse og publikum for nærgående
 • Er det OK å legge skudd for skudd, fortløpende resultater og video ut på Internet.
 • m.m.

Skriv inn dine kommentarer - på denne linken. 

Etter tillatelse fra Hans Bakken (nr 3 i årets KME-finale i Oslo Open), har vi lagt ut Hans Bakken sin kommentar som vi mottok pr mail.
 

Hans Bakken Hjemmeside  &  Militærlandslaget

From: Hans Bakken
Sent: Monday, December 05, 2005 10:45 AM
Subject: Oslo Open


 Hallo!

Jeg vil gjerne skryte litt av dere for opplegg og arrangering av Oslo Open++

Dere skaper en flott ramme, har en stor og svært dyktig arrangørstab og presenterer et imponerende premiebord! Jeg har et begrep om hvilket arbeid som ligger bak, her er det utvilsomt
god styring og initiativrike personer som bidrar. Alt virker svært gjennomtenkt.

Det er virkelig moro å delta hos dere!

Mvh
Hans Bakken
Vanvik Skytterlag


 

Posted by ses at 03:00 EM

Desember 09, 2005

Akershusserien: Damelaget tapte for Skarpskytten II

Damelaget vårt møtte Skarpskytten II i Akershusseriens 3. divisjon denne uka. "Herrene" fra Skarpskytten ble for sterke og vant runden klart. Lyspunktet for damene våre var at Sidsel satte personlig rekord med 290 poeng. 

Sidsel Lillekvelland 290
Sigrun Borgen 283
Elise Ødegård 276
Grete Andresen 270
Nordstrand Damer 1119
Skarpskytten II 1152 (seier)
 

Posted by hl at 08:09 EM | Comments (0)

Desember 08, 2005

Banesaken; Skytebanesaken utsatt i bystyret

Bildetekst: En gjeng ivrige ungdommer i aksjon på skytebanen vår på Prinsdal 

Bystyret skulle behandle både flytting av den amerikanske ambassade og skytebanen i Prinsdal i møte 7. desember. Ambassaden ble etter en dramatisk votering vedtatt flyttet. Kanskje sviktet motet til politikerne for da skytebanesaken skulle behandles ble denne utsatt til neste møte - dvs første møte i 2006.

I samferdsels- og miljøkomiteen gikk H og F inn for at banen på Prinsdal blir liggende der, men bygges om og støyskjermes. A og SV gikk inn for å nedlegge Prinsdalsbanen og bygge en ny, støydempet bane på Grønmo.

Byrådets foreslag om at det utredes en bane på Grønmo og at banen på Prinsdal videreføres inntil 2012 ble ikke tatt opp av noen partier i komiteen. 

Posted by hl at 03:56 EM | Comments (0)

Desember 07, 2005

Akershusserien: Nordstrand 3 og Nordstrand Ungdom 2 i gang i går kveld

Bildetekst: Dag Rasmussen med kveldens beste resultat. Her er Dag avbildet etter vel gjennomført speakertjeneste under årets Oslo Open i Ekeberghallen.

Akershusserien fortsetter, seier til Nordstrand 3, tap for ungdom 2(Nordstrand 4)
 
I går (tirsdag 6. desember) skjøt to av lagene i Akershusserien (30 skudd stå på 15 meter). Nordstrand 3 skjøt sin første runde mot Kisen 2, på Kisens skytebane. Nordstrand sitt rutinerte lag hadde ingen vansker med å dra hjem en sikker seier. Nordstrand skjøt 1167, mot Kisens 1148. Bestemann var Dag Rasmussen med 296 poeng.
Helge Lillekvelland 292 poeng
Jens Pettersen 290 poeng
Trond Petter Lystad 289 poeng
Dag Rasmussen 296 poeng
Nordstrand 3 1167 poeng (seier)
Kisen 1148 poeng
Nordstrand U (4) skyter i fjerde divisjon, der er det kun tremanns lag, og vår ungdommer gjorde igjen en strålende innsats, men måtte se seg slått av Kisen 3. Nordstrand U 2 består av to juniorskyttere og en ung senior og særlig imponerte Agnete Bech med 281 poeng og personlig rekord.
Agnete Bech 281 poeng
Geir Anders Haugen 275 poeng
Britt Hannah French 265 poeng
Nordstrand U4 821 poeng
Kisen 857 poeng (seier)
 

Posted by ses at 01:00 EM | Comments (0)

Desember 06, 2005

Dugnad; DVD-dugnad hos Kjell Bjørge (søndag 11. desember)

Til alle Nordstrandskyttere.

Bildetekst: Foto av Kjell Bjørge, i bussen vi har til disposisjon fra vår gode støttespiller.

Ungdomsarbeid koster penger og vi drar i gang en ny DVD-dugnad førstkommende søndag. Samme sted som før (hos vår trofaste supporter Kjell Bjørge en gros) og vi starter klokka 0900. Vi forventer at mange melder seg, særlig de som ikke kunne være med sist. De som var med sist er også velkomne, og som vanlig blir det en DVD eller en CD etter eget ønske til alle som deltar.

Vi regner med å holde på til ca klokka 1500-1530.
Det vil bli servert lunsj (pizza).

Bli med på en hyggelig innsats til lagets beste.
Meld dere på til;

Dag Rasmussen, (mobil: 957 78 675)
e-post - dag@halvorrasmussen.no 
 


 

Posted by ses at 07:37 EM | Comments (0)

Desember 05, 2005

Resultatservice: Resultatlister og stevneoppgjør fra Oslo Open og Kringsjåstevnet

Nordstrand skytterlag er i ferd med å sende ut stevneoppgjørene for Oslo Open og Kringsjåstevnet. Om noen dager vil alle deltagende lag motta premiering i henhold til listene (se linker nedenfor).

Oslo Open 2005 - Premieoppgjør
Oslo Open 2005 - Resultatlister

Kringsjåstevnet 2005 - Premieoppgjør og resultatlister
 

Posted by ses at 08:00 FM | Comments (0)

Desember 04, 2005

Oslo Open 2005: Vebjørn Berg vant Oslo Open

Vebjørn Berg - vinner av Oslo Open 2005

Bildetekst: Årets vinner av Oslo Open, ble Vebjørn Berg fra Blaker skytterlag

Årets vinner av Oslo Open 2005 er Vebjørn Berg (Blaker skytterlag).

Nordstrand skytterlag vil først få takke alle 515 skyttere, for årets deltagelse i Oslo Open (dette er ny publikumsrekord). Samtidig vil vi også få takke Kongsberg Mikroelektronikk AS (KME), som sto for skivemateriell og resulatservice under årets Oslo Open.

Arrangementet er en suksess på mange fronter, ikke minst takket været  en dyktig funksjonærstab som har gjort sitt aller ypperste for å leverte et godt arrangement. Sammen med KME, har vi i Nordstrand skytterlag kunnet levere et arrangement vi kan være stolte av.

Takket være gode skyttere, og spennende dueller - ble også stevnet til en gedigen publikumssuksess. Publikum storkoste seg i kafeteriaen, og de mange publikummere som var tilstede under årets finaleskyting, fikk oppleve det utrolig spennende finalelaget - på linje med arrangement som publikum kjenner igjen fra Landsskytterstevnet. Etter hvert som skytterne fikk anvist sine 10 enkeltskudd, ble skytterne fortløpende rangert under ledelse av vår dyktige speaker (Dag Rasmussen).

Nytt av året var at alle resultater, ble fortløpende oppdatert til våre WEB-sider (http://www.nordstrandskytterlag.no/), samt at alle avfyrte skudd ble også vist live på Internet. WEB-sidene ble oppdatert hvert 10. sekund. Dette gjorde at vi har hatt mange besøkende på våre resultatsider på Internet sider denne helgen. Vi hadde også en arenaproduksjon, hvor vil også la ut live TV-bilder på storskjerm fra 3 kameraer vi hadde inne på standplass (hvorav 1. av kameraene var styrbart, slik at vi kunne følge skytterne spesielt godt).

Etter de innledende  skytingene (25 skud), var stillingen slik blant de 15 beste skytterne.

Pl. Navn Lag 25 skudd
1. John Olav Ågotnes Fana 248
2. Eivind Rørhuus-øie Oslo Østre 248
3. Vebjørn Berg Blaker 248
4. Ivar Rinde Nordstrand 247
5. Christian Lilleng Råde 247
6. Kai Magne Mauseth Moss og Våler 246
7. Knut Bråthen Kongsberg 246
7. Pål Øyvind Ørmen Råde 246
7. Hanne Skarpodde Drangedal 246
10. Hans Bakken Vanvik 246
10. Odd Arne Brekne Lyngdal 246
10. Jan Håkon Jørgensen Oslo Østre 246
13. Roar Kongsjorden Rollag og Veggli 246
14. Anne Marit Nygaard Spydeberg 245
15. Dag-kjetil Hansen Oslo Østre 245

Det skulle vise seg at 4 skyttere skjøt meget godt og jevnt.

Kampen mellom 1 & 2 plassen skulle stå mellom John Olav Ågotnes og Vebjørn Berg, og 3 & 4 plassen skulle stå mellom Pål Øyvind Ørmen & Hans Bakken (disse 4 måtte ut i duellskyting er).

Etter at superfinalen var gjennomført, sto Vebjørn Berg og John Olav Ågotnes likt - og begge måtte ut i duellskyting. På 1. skudd, skjøt de begge blink, men på skudd nr 2 ble det en 9-er på Jon Olav Ågotnes, mens Vebjørn Berg holt hodet kalt og prikket inn ennå en 10-er.

  
(det avgjørende skuddet i kampen om 1. plassen (og KME-skiva))

Kampen var ikke mindre spennende om 3. & 4. plassen, i det Pål Øyvind Ørmen & Hans Bakken ikke ga bort noen poeng, men til slutt trakk Hans Bakken det lengste strået, og kapret derment 3. plassen foran Pål Øyvind Ørmen.

  
(det avgjørende skuddet i kampen om 3. plassen)

 

Her følger foto fra dagens skytinger...(Nr 1 - Vebjørn Berg, Nr 2 - John Olav Ågotnes,
 Nr 3 - Hans Bakken)


Nordstrand skytterlag sin eminente toppskytter
(Ivar Rinde - skjøt på skive 4 i finalelaget)


(Nordstrand skytterlag tok laggull i klasse 2-5)


(Dag Rasmussen var årets speaker, en oppgave
han løste med glans, og sammen med KME
skapte Dag en magisk stemning som en
avslutning på årets finale).

Kanskje vi neste år skal legge ut våre egne
TV-bilder med video-streaming og lyd
for å skape samme stemning hjemme
for alle de som fulgte vår arneaproduksjon
via Internet.

For flere bilder fra Oslo Open 2005, klikk her.
 

Hvordan så dette ut på Internet?

WEB-sidene våre (med grafisk visning er operative), selv om det ikke er noen skuddverdier i skivene. Nedenfor har dere noen skjermbilder fra en nettleser (browser) som som fulgte WEB-sendingene fra KME og Nordstrand skytterlag.

Slik så det ut på Internet. Bildene du ser nedenfor er hentet fra finaleskytingene.


(duell skyting mellom Hans Bakken og Pål Øyvind Ørmen - slik det ble vist på Internet)

 

(John Olav Ågotnes får her anvist sitt skudd - slik det ble vist på Internet)

 

Posted by ses at 04:00 EM | Comments (0)

Desember 03, 2005

Kringsjåstevnet: Knut Bråthen vant Kringsjåstevnet

Knut Bråthen vant Kringsjåstevnet

Kringsjåstevnet ble avviklet på en meget vellykket måte lørdag 3. desember. Arrangementet var et samarbeid mellom Nordstrand skytterlag og studiet "Idrettsledelse skyting" ved Norges Idrettshøyskole som stilte med hoveddelen av arrangørstaben.

Det ble skutt på 18 elektroniske skiver, og publikum kunne følge skytterne både på storskjerm og direkte på standplass. Programmet var vanlig DFS 25 sk (klasse og grunnlag), på redusert skive på 50 meter. Øvelsen falt tydelig i smak hos skytterne, og hele 189 skyttere fant da også veien til skytebanen på Norges Idrettshøyskole i løpet av noen hektiske timer på lørdagen. Arrangørene satser derfor på å gjenta suksessen neste år.

Det ble vist mye god skyting i alle klasser, og stevnevinner blant seniorene ble til slutt ikke ukjente Knut Bråthen fra Kongsberg med sterke 249 poeng.
 

Presseliste: http://home.eunet.no/secur1/resultater/nih/presseliste_nih.pdf
 

Posted by ses at 05:30 EM | Comments (0)

Desember 02, 2005

Praktisk info: Oslo Open og Kringsjåstevnet

Nordstrand skytterlag ønsker velkommen til årets Oslo Open 2005 på Ekeberg og Kringsjåstevnet på Norges Idrettshøyskole.


http://www.nordstrandskytterlag.no/osloopen/

 


http://nordstrandskytterlag.no/banestevne/

For alle resultater fra begge stevnene, går dere til vårt midlertidige WEB-område, hvor Comnet har velvillig stilt sin båndbredde tilgjengelig for å vise våre resultater fra våre arrangementer.

http://home.eunet.no/secur1/resultater/

Vi har lagt ut 2 oversiktskart, over arenaene på h.h.v. Ekeberg (for Oslo Open) og Norges Idrettshøyskole (for Kringsjåstevnet).

I denne forbindelse minner vi om at det er noen praktiske forhold for våre tilreisende deltagere på arrangementene. For en detaljert veibeskrivelse (i tillegg til skilting til arenaene), har vi lagt ut dette dokumentet som dere kan laste ned (og skrive ut).

Detaljert veibeskrivelse til Oslo Open og Kringsjåstevnet

                 

 

Kart over Ekeberg
 
Kart over NIH

Oslo Open

 • Når du/dere ankommer, la skytterutstyret ligge i bilen - og gå opp i 3. etg på Idrettens Hus (fløyen på Ekeberghallen). Følg skilting på stedet.
 • All påmelding, servering, publikumsvisning, sekretariat, utlevering av gravkort foregår i 3. etg.
  • Vi viser alle skuddene på storskjerm i kafeteriaen.
  • Alle resultatlister vises fortløpende på storskjerm
  • Vi filmer standplassen med 3 kameraer (2 kameraer fra h.h.v. venstre og høyre side av standplass) og 1. svingbart kamera som viser skytterne forfra (som vi styrer). Disse TV-bildene vises i kafeteriaen på storskjerm.
   • Vi legger også ut resultater, grafisk visning på våre hjemmesider.
 • Etter at du/dere hat meldt dere på, og har besøkt våre stands (i 3. etg) og kanskje kjøpt en vaffel eller 2, henter du skyteutstyret ditt og trekker ned å arenaen.
 • På skytearenaen er det begrenset plass. Følgelig ønsker vi kun at det er skyttere som oppholder seg her nede (de som gjør seg klare til å skyte og de som skyter).
  • Ledsagere, og andre vil ha bedre oversikt over hva som foregår på standplassen, fra vår kafeteria i 3. etg. (der for dere se skytterne på TV), samt se skudd for skudd.
 • Det er ingen publikumsvisning, servering, nede på skytebanen (før under selve finalen kl 13:00 på søndag 4. desember).

 

Kringsjåstevnet

 • Når dere kommer til NIH, ta med dere alt skyteutstyr og gå via Hovedinngangen (det er inngang på for- og bakside) til NIH (hovedinngangen).
 • Dere skal til Kombihallen (det er skiltet på arenaen).
 • Påmelding, publikumsvisning foregår i tilstøtende lokale til skytebanen.
 • Publikum kan se skudd for skudd på storskjerm, samt at publikum har fritt innsyn (store vinduer) fra publikumsområde og inn på skytebanen.

Nordstrand skytterlag ønsker alle våre skyttervenner velkommen til Oslo Open og Kringsjåstevnet.

 

Vennlig hilsen,

Nordstrand skytterlag 

Posted by ses at 08:00 FM | Comments (0)

Desember 01, 2005

Resultatservice: Oslo Open og Kringsjåstevnet

Vil har nå lagt ut lagoversiktene for Oslo Open 2005 og Kringsjåstevnet.
Klikk på denne linken for resulater. 

Posted by ses at 06:00 EM | Comments (0)

Banesaken: Brev fra Det frivillige Skyttervesen til Oslo kommune (Bystyrets sekretariat)

Via banekomiteen har nettredaksjonen mottatt følgende brev fra Det Frivillige Skyttervesen v/Generealsekretær - Kurt Arne Berglund.

Sitat

"Det frivillige Skyttervesen (DFS) har mottatt utskrift fra behandlingen i Samferdels- og miljøkomitèen den 15. november 2005 av saken vedrørende Nordstrand skytterlags bane. Vi registrerer med stor bekymring at flertallet har besluttet at skytebanen skal nedlegges innen 1. januar 2007. Det er grunn til å tro at flertallet ikke fullt ut har forstått konsekvensene av dette vedtaket, som vil kunne innebære at et av landets fineste skyttermiljøer ødelegges og at landets hovedstad står igjen med bare én skytebane."

(klikk på linken nedenfor for hele brevet - WEB)

For utskriftsvennlig versjon - klikk her
                                  
 

Oslo kommune

 

Bystyrets sekretariat

Vår ref:

744/05

Rådhuset

Tidl ref:

 

0037  OSLO

Dato:

1. desember 2005

       

 

Det frivillige Skyttervesen (DFS) har mottatt utskrift fra behandlingen i Samferdels- og miljøkomitèen den 15. november 2005 av saken vedrørende Nordstrand skytterlags bane. Vi registrerer med stor bekymring at flertallet har besluttet at skytebanen skal nedlegges innen 1. januar 2007. Det er grunn til å tro at flertallet ikke fullt ut har forstått konsekvensene av dette vedtaket, som vil kunne innebære at et av landets fineste skyttermiljøer ødelegges og at landets hovedstad står igjen med bare én skytebane.

Vedtaket bygger på tre forutsetninger som alle er gale:

 

 • For det første forutsetter flertallet at det er nødvendig å nedlegge banen for at støyen skal komme under grenseverdiene i planretningslinjene.
 • Dernest forutsetter flertallet at en ny bane på Grønmo vil kunne stå klar innen 1. januar 2007.
 • Endelig forutsettes at byrådet skal kunne finne en midlertidig løsning for Nordstrand skytterlag dersom ny bane ikke står klar til dette tidspunkt.

 

Et vedtak om å støyutbedre Prinsdal skytebane, slik skytterlaget har foreslått, vil tilfredsstille de nye planretningslinjene og vil føre til en helt annen støysituasjon for beboerne enn dagens situasjon. Tidligere løfter om nedlegging av banen bygger antakelig på manglende kunnskap om hvilke støyforbedringer som faktisk er mulig. DFS har gjennomført en lang rekke støyutbedringer av andre baner med vellykket resultat hvor tidligere kritiske beboere er blitt positivt overrasket over resultatene.

For at en ny bane skal kunne realiseres, må det igangsettes en reguleringsbehandling. En slik prosess vil være omfattende og vil ta tid. En regulering av ny skytebane på Grønmo inneholder en rekke usikkerhetsfaktorer som må avklares under reguleringsprosessen. De foreløpige utredninger tyder på at en bane kan anlegges uten å komme i strid med planretningslinjene for støy, men på grunn av beliggenheten må det likevel legges til grunn at det vil bli store protester mot en ny bane i randsonen mot markagrensen.

Det er også uavklarte spørsmål knyttet til avviklingen av avfallsdeponiet, hvor tidligere vedtak går ut på at deponiet skal avvikles innen 2012. Pr. i dag er det følgelig ikke mulig  å si sikkert at en ny skytebane på Grønmo vil bli realisert, selv om bystyret skulle treffe et prinsippvedtak om en slik lokalisering.

Selve byggingen av banen vil være et løft for skytterlaget både praktisk og økonomisk og det må legges inn en realistisk tidsramme for byggeprosessen, helt fra det søkes om byggetillatelse og til banen står ferdig.

Det kan derfor konstateres at det er helt åpenbart at en ny bane ikke kan stå ferdig
1.      januar 2007.

Like urealistisk er det å regne med at det lar seg gjøre å finne tilfredsstillende midlertidige løsninger for Nordstrand skytterlag dersom banen nedlegges. Det finnes kun èn annen skytebane innen byens grenser, nemlig Oslo Østre skytterlags bane, hvor det skytes fire dager i uken. Denne banen har ikke kapasitet til å ta imot et skytterlag av Nordstrand skytterlags størrelse. Det har også vært gjort undersøkelser som viser at det ikke er realistisk å tro at man kan legge virksomheten til andre skytebaner utenfor byens grenser.

Hver skytebane eies av sine respektive skytterlag, og verken kommunale myndigheter eller DFS som sentral organisasjon har noen juridisk rett til å tvinge andre skytterlag til å ta imot medlemmene fra Nordstrand skytterlag, selv om det skulle være mulig av kapasitets- eller støyhensyn.

Selv om en flytting hadde vært mulig, ville det være en stor belastning for skyttermiljøet i Nordstrand skytterlag om man skulle være hensvist til å bedrive en form for husmannstilværelse på andre baner. Jo lengre en slik midlertidig løsning varer, jo større fare er det for at miljøet – og ikke minst rekrutteringen av yngre medlemmer – blir skadelidende. I DFS har vi sett mange eksempler på at et skyttermiljø er blitt rasert som følge av at et skytterlag har mistet sin bane.

Dersom Oslo kommunes politikere stenger Prinsdal skytebane før en ny bane står klar, må de derfor være klar over at de samtidig risikerer å ødelegge Nordstrand skytterlag. Dette kan DFS selvsagt ikke akseptere.

Dersom det politisk sett likevel ikke er mulig å gå inn for å opprettholde Prinsdal skytebane, har DFS likevel ikke noe prinsipielt imot at banen flyttes til Grønmo, men dette må være betinget av garantier for at Prinsdal skytebane ikke nedlegges før banen på Grønmo står ferdig. En slik løsning vil være upopulær hos en mindre gruppe av beboerne på Prinsdal, men er helt nødvendig dersom kommunen ikke velger den løsning som raskest gir en løsning på støyproblemene, nemlig å gå inn for å støyutbedre eksisterende bane.

DFS vil på det sterkeste oppfordre politikerne i Oslo til å unngå og treffe et vedtak som vil være til stor skade for skyttersporten i hovedstaden.
Med vennlig hilsen
for Det frivillige Skyttervesen

Kurt Arne Berglund
generalsekretær 

Posted by ses at 02:00 FM | Comments (0)