Desember 18, 2014

Hvor skal skytebanen ligge?

Kart.jpgBystyret i Oslo bevilget for noen dager siden 96 millioner kroner over tre år til ny skytebane for Nordstrand skytterlag. Den skal ligge ved Åsland helt sør-øst i Oslo. Se pilen på kartet.
Ellers er vedtaket omtalt i Osloby.no og standplass.no har et lengre intervju med vår leder gjennom 9 år om den lange veien mot mål. Ola har gjennom alle disse årene stått i bresjen for å nå dette målet sammen med Pål Tvedt, Gunstein Lauvrak og Jan Tore Berg-Knutsen. Det er ikke få timer de har laget ned i dette arbeidet gjennom årene. Tenk hvor gode de kunne ha blitt dersom de kunne brukt tiden på trening i stedet..........
https://Osloby nyheter
https://standplass.no

Posted by hl at 10:29 EM | Comments (0)

Vi innbyr til Oslo Open 2014

Trykk på logoen over for informasjon om Oslo Open 2014. Du kan også få nyheter fra stevnet ved å følge Nordstrand skytterlag på Facebook.

Posted by hl at 01:08 EM | Comments (0)

Desember 12, 2014

Ny skytebane budsjettert

fyrverkeri.jfifBystyret i Oslo vedtok budsjettet for 2015 med en budsjettpost som heter Åsland skytebane. Etter mer enn 40 års kamp ser det endelig ut til at Nordstrand skytterlag skal få et anlegg å drive sin aktivitet på. Skytterlaget har stått uten bane siden Prinsdal ble lagt ned i 2007. Aktiviteten og bredden i laget har skrumpet år for år, men endelig ser det ut til at vi kan starte å bygge opp laget klubben igjen.
Bystyret vedtok forleden å legge inn 32,25 mill. kroner i hvert av årene 2015, 2016 og 2017 til sammen 96,75 mill kroner til bygging av ny skytebane på Åsland i Oslo.

Opprinnelig lå det ikke penger i budsjettforslaget til skytebane, men iherdig jobbing fra våre folk og en prioriteringsliste over idrettsanlegg fra Oslo Idrettskrets med Åsland skytebane øverst på listen og at Frp med Karl I. Hagen gikk hardt ut i media og sa at det blir ikke forlik uten at skytebanen på Åsland realiseres, er det nå en realitet at pengene er bevilget.

Vi gleder oss stort over dette, men venter med den endelig feiringen til første salve er detonert på Åsland.
Men dette var en veldig god julepresang til Nordstrand Skytterlag fra Oslo Bystyre, og fra FrP og Carl I. Hagen spesielt.

Vi ser alle frem til å sette i gang med prosjektet så snart som mulig i 2015. Oslo bystyre ønsker Åsland gjennomført så snart som mulig.

Posted by hl at 10:20 EM | Comments (0)

Vinnere i Oslo Cup 2014 er klare

Oslo Cup 2014 ble avsluttet torsdag kveld. Da ble den 6. runden 2014 gjennomført. Juniorjenta Jenny T. Vatne hadde beste resultat denne kvelden sammen med Halvor Thrane Svenden fra Rælingen. Begge skjøt 299. Nærmest fulgte Tobias Lillekvelland, Daniel T. Haig og Marianne Stigen (Rælingen) med 298.
I de yngste klassene som skjøt liggende var Åshild T. Vatne best med 300 poeng fulgt av Jonas Streitlien med 299 og veteranen Pål Tvedt med 298.
Sammenlagtvinnere ble:
Klasse Kvinner: May Elisabeth Nordahl, Nordstrand
Klasse A: Tobias Lillekvelland, Nordstrand
Klasse B: Håvard Rød, Blinken
Klasse Junior kvinner: Jenny T. Vatne, Nordstrand
Klasse Junior menn: Knut Eirik Engevik Østerud, Nordstrand
Klasse V45: Syver Jotun, Nordstrand
Klasse V55: Helge Lillekvelland, Nordstrand
Klasse V65: Willy Sveen, Blinken
Klasse V70: John H. Larsen, Blinken
U16: Lars Petter Engevik Østerud, Nordstrand
U16 - liggende: Jonas Streitlien, Nordstrand
U14 - liggende: Åshild T. Vatne, Nordstrand
Ungdom m/støtte: Natalie Gjerde, Nordstrand
V65 - liggende: Pål Tvedt, Nordstrand

Hele resultatlisten kan studeres her.

Posted by hl at 09:21 EM | Comments (0)

Sølv og 2xbronse i NM 15 meter

Mens vi arrangerte Oslo Open gikk NM 15 av stabelen i Hobøl. Til tross for stor dugnadsinnsats i Ekeberghallen fikk noen tid til også å delta der. Det endte med sølv til May Elisabeth Nordahl i kvinneklassen. i løpet av sine 45 skudd gjorde hun ingen feil. Gullet glapp på antall innertiere.
Bronsen gikk til Jenny T. Vatne i klasse junior kvinner. Hun skjøt 448 poeng.
Den andre bronsemedalje fikk vi på lag i samme klasse. Laget besto av Jenny, Eline T. Vatne 442 og Stine Vindal 439.
I kvinneklassen skjøt for øvrig Anita Lystad 440 og Helene Rønningen 429.

Posted by hl at 09:08 EM | Comments (0)

Desember 03, 2014

Spennende trekninger i Østlandscupen

Arrangøren har trukket andre runde i vinterens Østlandscup. Den viser at begge våre klasse 3-5 lag er i A-puljen. Nordstrand I skal møte Høland/Bjørkelangen I, mens andrelaget skal ut i en skikkelig naboduell mot Oslo Østre II. Spennende trekninger.
Vårt lag for klasser som bare skyter ligg og kne skal møte Skarpskytten II - nok en hovedstadsduell.

Posted by hl at 12:07 FM | Comments (0)

Desember 01, 2014

Nordstrand II slo Skarpskytten II

Andrelagene til Nordstrand og Skarpskytten møttes i kveld til dyst i Akershusseriens 2. divisjon. Det endte med en komfortabel seier til vårt mannskap. 1180 mot 1168 ble sluttsummene. Best individuelt var Morten Fuglevåg med 299. De andre på laget var Linn C. Tuvstein 297, Rasmus Lillekvelland 293 og Helene Rønningen 291. På Skarpskytten II skjøt Eirik Reksten 293, Per Thoresen 292, Even Haugvik 292 og Terje Hansen 291.

Posted by hl at 10:16 EM | Comments (0)