November 30, 2015

Kisens ungdommer bedre enn vårt førstelag

Kisens ungdomslag var overlegne vårt førstelag i Akershusserien i kveld. Laget som består av tenåringer satte lagsrekord med 1191, mens vårt litt reservepregede lag stoppet på 1169. Mens Kisen hadde sin svakeste skytter på 296 hadde våre beste 296. Det var Helene og Tobias Lillekvelland. Videre hadde Rasmus Lillekvelland 295 og superreserven Helge Lillekvelland 282.

Posted by hl at 10:47 EM | Comments (0)

November 29, 2015

Gjesteskytter Magnus Bjerke best i klubbstevnet

Forleden arrangerte vi klubbstevne i Ekeberghallen som generalprøve for Oslo Open. Det ble en viktig test både sportslig og for anlegget. Magnus Bjerke som nå skyter for Høland/Bjørkelangen var en av dem som stilte opp. Han innledet med 244 og var to poeng bak Rasmus Lillekvelland før finalen. Disse to var i en klasse for seg. Magnus vant Oslo Open i fjor med 100 poeng i finalen. Han var nesten like god i år. De ni første skuddene satt i blinken, men så ble det 9,9 på det siste skuddet. Rasmus skjøt 96 og havnet dermed et poeng bak Magnus. Lars Rasmus Sandvik ble nr 3.
Mats Hansehaug Mugås ble beste Eldre rekrutt med 247 og 102,5 i finalen. Jonas Siksjø Streitlien ble best i Juniorklassen.

Posted by hl at 07:33 EM | Comments (0)

November 27, 2015

Åsland skytebane må bygges, sier Oslo Idrettskrets

asland.jpgSom nevnt tidligere har Oslo Idrettskrets i dag gått ut og sagt at Åsland skytebane må bygges. Vi sakser følgende setninger fra deres hjemmeside:
- Idretten i Oslo aksepterer ikke at skytebanen på Åsland skrinlegges, nærmest ved et pennestrøk. En slik avgjørelse uten noen dialog med idrettskretsen, uroer hele den organiserte idrettsbevegelsen i Oslo.
- Det er ingen tvil om behovet for Åsland skytebane.
- Å bygge idrettsanlegg i Oslo er dessverre kostbart. Det gjelder for alle typer anlegg, også for Åsland. Prislappen for Åsland skytebane blir i samme størrelsesorden som en flerbrukshall og Oslo Idrettskrets mener at anlegget må realiseres også med de reviderte kalkyler som nå foreligger.

Her kan dere lese alt hva de skriver på deres hjemmeside.

Posted by hl at 05:38 EM | Comments (0)

Hele Oslo-idretten støtter planene om utbygging av skytebane på Åsland

Hele Oslo-idretten støtter planene om å bygge skytebane i fjell på Åsland. Det kommer fram i et brev som i dag er sendt alle partiene i Oslo kommune. Norges skytterforbund referer til brevet på sin hjemmeside samtidig som de refererer til uttalelser både fra skytterlaget, DFS og NSF.
Skytterlaget synes det er fantastisk at hele idretten i Oslo støtter prosjektet så sterkt og at absolutt alle idrettene i byen står bak dette. Det bør politikerne i Oslo merke seg.
Les hele artikkelen på NSFs blogg der uttalelsen fra Oslo idrettskrets refereres.

Posted by hl at 12:18 EM | Comments (0)

November 26, 2015

Nordstrand II vant også

12312233_10156254182345023_1175749778_n.jpgNordstrand II møtte i kveld Skedsmo i Akershusseriens 2. runde. Det endte med en meget knapp seier til vårt mannskap, 1165 mot 1163. Best individuelt var laglederen selv, Morten Fuglevåg med 296. Med seg på laget hadde han Linn C. Tuvstein med 295, Ida Marie Matheson 289 og Syver Jotun 285.

Posted by hl at 11:28 EM | Comments (0)

November 25, 2015

– Nå må politikere stå ved vedtak, uttaler generalsekretæren i DFS

Nå må politikerne stå ved tidligere løfter og vedtak, og arbeide videre med å realisere planene for Åsland skytebane, påpeker generalsekretær i DFS, Jarle Tvinnereim.
Dette leser vi i nettutgaven av Norsk Skyttertidende og generalsekretæren sier videre:
Byens eneste skytebane på Årvoll er helt sprengt, og skyttersporten trenger sårt et nytt anlegg i Oslo. Nå må politikerne stå ved tidligere løfter og vedtak, og arbeide videre med å realisere planene for Åsland, sier han oppfordrende til byregjeringen i Oslo.
Det er bra og av stor betydning for det videre arbeid for å få Åsland inn på kartet igjen at DFS sentralt engasjerer seg. Dette er tungt arbeid og vi trenger all den hjelp i videre arbeid som det er mulig å få.
Hele artikkelen kan leses her i nettutgaven av Norsk skyttertidende.

Posted by hl at 11:42 FM | Comments (0)

November 23, 2015

Nordstrand III tok sin andre seier

I Akershusserien møtte vårt 3.-lag Høland/Bjørkelangen II på sistnevntes bane i kveld. Det ble en komfortabel seier til vårt mannskap til slutt med 1153 mot 1119. Vårt lag besto av 3/4 jenter og beste individuelt ble Stine Vindal med 292. Videre på laget vårt hadde Anders Matheson 291, Åshild Vatne 286 (15 år) og Sidsel Lillekvelland 284. Laget har dermed to seire av to mulige så langt i sesongen.

Posted by hl at 10:01 EM | Comments (0)

November 20, 2015

Oslo Idrettskrets er skuffet

Oslo Idrettskrets har over flere år hatt Åsland skytebane på topp på sin prioriteringsliste over nye idrettsanlegg i Oslo. Leder Norvald Mo uttaler på Idrettsforbundets nettsider at han er skuffet over byrådet i Oslo. Han uttaler bl.a.
Vi er svært skuffet over at byrådet skrinlegger prosjektet for skytebane i fjell på Åsland. Dette er et anlegg som ble vedtatt og satt av midler til for 6 år siden, med bakgrunn i vedtak i bystyret om å stenge den tidligere skytebanen på Nordstrand. Da ble det lovet at det skulle bygges ny bane som erstatning for den gamle, og denne lovnaden er seinere gjentatt flere ganger. Skytesporten trenger sårt anlegg i Oslo, og vi mener byrådet bør arbeide videre med å realisere planene, fremfor å skrinlegge hele prosjektet.
Det er en alvorlig utfordring for idrettskretsen at det nye byrådet ikke har sett til idrettens egen prioritering når forslaget er utformet. Byens roere og padlere, skyttere, skiløpere og skiskyttere og ikke minst skøyteløpere har god grunn til å være skuffet når våre høyest prioriterte anleggsønsker ikke blir tatt hensyn til.

Les hele artikkelen her.

Posted by hl at 07:55 EM | Comments (0)

Det nye byrådet i Oslo vil ikke bygge ny skytebane på Åsland likevel

Politikerne i Oslo løper fra løftene sine nok en gang. Nå foreslår det nye byrådet med AP, MDG og SV i spissen at ny skytebane på Åsland ikke skal realiseres likevel og har strøket hele prosjektet fra budsjettforslaget sitt. Dette til tross for at de i byrådserklæringen skriver at skytebanen på Åsland skal realiseres. Og det er bare noen uker siden. Det er ikke lett å forstå politikken.

Les kommentar og intervju med vår skytebanegeneral Ola Sannes i Norsk skyttertidende i dag.

Posted by hl at 02:29 EM | Comments (0)

November 19, 2015

og seniorene vant over Lismarken

Helene 349.jfif Nordstrands seniorer (førstelaget) møtte i kveld Lismarken i Østlandscupen. Også den matchen endte med en klar seier til vårt mannskap. Helene Lillekvelland var i storform i kveld og skjøt 349 (9,9 på første kneskudd på grunnlaget). Videre hadde Rasmus Lillekvelland og May Elisabeth Nordahl 342, Morten Fuglevåg 340 og Helge Lillekvelland 336. På Lismarkens lag var Matheas Amb best med 345. Sluttsummene var 1709 til vårt mannskap mot 1693 for Lismarken.

Posted by hl at 10:25 EM | Comments (0)

Nordstrands ungdommer vant

Nordstrand yngste møtte i kveld Høland/Bjørkelangen II i Østlandscupen. Her kan lagene stille med skyttere som kun skyter liggende og kne. Vi stilte med et rent ungdomslag og de var ikke snauere enn at de slo gjestene fra Romerike med klar margin, 1682 mot 1652.
På laget skjøt Ludvik Nordstoga (R) 338, Gabriel Kabal Berglund (ER) 338, Mats Mugås Hansehaug (ER) 341, Henry Kraabøl (J) 322 og Jonas Siksjø Streitlien (J) 343.

Posted by hl at 10:19 EM | Comments (0)

November 18, 2015

Nordstrand II tapte for Oslo Østre I

I Østlandscupen innendørs hadde 2.-laget vårt trukket Oslo Østre I i første runde. Matchen ble gjennomført i kveld og Oslo Østre taklet favorittstempelet og tok en komfortabel seier med 1712 mot 1686. Vår beste var Roger Nesheim som skjøt gode 343. Videre skjøt Sidsel Lillekvelland 341, Lars Rasmus Sandvik 340, Syver Jotun 333 og Anders Matheson 329. Best i kveld var den ferske Viken II mesteren Nils Thomas Valand med 347. Dermed fortsetter Oslo Østre i A-cupen og Nordstrand II i B-cupen i neste runde.

Posted by hl at 11:07 EM | Comments (0)

November 15, 2015

Viken II 15 meter: Dag Rasmussen vant NORMA-tittelen

Av våre seks finaleskyttere i Viken II 15 meter var det Dag Rasmussen som kom best ut av. Han lå på skive 4 i kampen om å bli beste mesterskapsskytter over 55 år. Her ledet Helge Lillekvelland. Men Helge sviktet totalt i finalen, mens Dag skjøt godt og godt nok til å gå helt til topps med sine 96 i finalen. (Program: 5 kne + 5 enkeltskudd stående.)
Helene Lillekvelland var nr 9 før finalen to poeng bak ledelse. Helene skjøt gode 97 i finalen. Det gjorde at hun beholdt plasseringen sin helt inn. Tobias Lillekvelland lå som nr 15 med 245. I finalen ble det 95 og nr 18 totalt. Lars Rasmus Sandvik skjøt 90 i sin finale. Mester ble Nils Thomas Valand fra Oslo Østre med 248+97.
I klasse 3 kjempet Anders Matheson om tittelen i sin klasse. Han lå som nr 6 og skjøt 91 i finalen. Med det klatret han en plass opp.
I samlagsskytingen senior stilte Oslo med to skytter fra Oslo Østre og to fra Nordstrand. Østres menn åpnet begge med 97 og Oslo hang med. Tobias var ikke helt heldig med sin serie og stoppet på 92, mens Helene avsluttet med 96. Det ga en 4. plass til slutt.

Posted by hl at 08:41 EM | Comments (0)

November 14, 2015

Viken II 15 meter: Seks Nordstrand-skyttere er kvalifisert til finaleskyting

Hovedskytingen i årets Viken II mesterskap innendørs er ferdig og finalene er satt opp. Den viser at seks Nordstrand-skyttere har kvalifisert seg til søndagens finaler.
Klasse 3: Anders Matheson er nr 6 i kampen om å bli beste 3. klassing, men med sine 239 er han bare to poeng bak lederen i klassen.
Klasse 3-5: Helene Lillekvelland ligger best an i det gjeveste mesterskapet. Hun skjøt i dag 246 poeng og er nr 9 før finalene starter, men bare to poeng bak de som leder. Videre har Tobias Lillekvelland 245 og Lars Rasmus Sandvik 243. De er også kvalifisert til mesterskapsskyting i morgen.
Over 55 år: Her leder Helge Lillekvelland med 242 og leder med et poeng på de to nærmeste utfordrerne. På 4. plass følger Dag Rasmussen med 240.

Morgendagens skytinger starter med samlagsskytingene. På Oslos seniorlag er to Nordstrand-skyttere tatt ut. Tobias Lillekvelland skyter 3. etappe og Helene Lillekvelland skyter ankeretappen. Oslo Østres Endre Haglund og Nils Thomas Valand skyter de to første.

Posted by hl at 08:41 EM | Comments (0)

November 13, 2015

Daniel nr 4 i Klepp

Daniel Tveiten Haig holder for tiden til i Stavanger og deltok nylig i et stevne i Klepp. Daniel var en av hele fem skyttere som skjøt 245. Vinneren, tidligere skytterkonge Knut Jørgen Brodahl som nå skyter for Stavanger hadde to innertiere mer enn Daniel og vant stevnet. Daniel ble til slutt rangert til en delt 4. plass.

Posted by hl at 10:08 EM | Comments (0)

Rasmus, Helge og Sidsel deltok i Frogn og Drøbak

Frogn og Drøbak arrangerte stevne innendørs denne uka. Der var det det originale innendørsprogrammet pluss omgang som sto på programmet. Rasmus Lillekvelland var best av våre med 342 og ble nr 11 totalt. Helge Lillekvelland fulgte poenget bak, mens Sidsel skjøt 333.

Denne helgen arrangeres Viken II på Oslo Østre og vi håper at flere Nordstrand-skyttere tar turen dit enn det har vært folk ute på stevner hittil i høst.

Posted by hl at 10:02 EM | Comments (0)

November 08, 2015

Helene med to pallplasseringer

I helgens tre stevner innendørs på Romerike ble det skutt flere gode resultater av våre deltakere som alle kom fra familien Lillekvelland. Helene viste god form med sterke 348 i Høland/Bjørkelangen. Det ga 2. plass i mesterskapet, et poeng bak Simon Kolstad Claussen. Rasmus skjøt 345 og ble nr 10. Videre hadde Tobias 344 og Sidsel 340.
I Fet var igjen Helene på pallen. Denne gange ble hun nr 3 med 347. Tobias skjøt 344, mens Helge hadde 342.
I Blaker var Rasmus nærmest toppen med gode 347 som ga en 4. plass totalt. Her skjøt Sidsel 341 og Tobias 340.

Posted by hl at 08:53 EM | Comments (0)

November 06, 2015

Dobbeltseier i akershusserien

I går ble det arrangert dobbelmatch i akershusserien på Ekeberg. Både Nordstrand 2 og Nordstrand 3 stiller i 2. divisjon i år, og der møtte de henholdsvis Østre Romerike 1 og Skedsmo.

Det ble en trygg seier til begge våre lag. Nordstrand 2 slo Østre Romerike 1175-1168, mens Nordstrand 3 slo Skedsmo 1150-1139. Kveldens beste skytter var May Elisabeth Nordahl med 298, tett etterfulgt av Linn C. Tuvstein med 296, Ole Kristian Finnbråthen (Skedsmo) med 295 og Dag Rasmussen med 294.

Alle resultater kan sees under "Les videre"

Kamp 1: Nordstrand 2 mot Østre Romerike 1

Nordstrand 2 - 1175

Morten Fuglevåg 289
Ida Marie Matheson 292
Linn C Tuvstein 296
May E Nordahl 298

Østre Romerike 1 - 1168

Terje Trætteberg 288
Jan Strand 292
Lars Jødahl 297
Hege Jødahl 291

Kamp 2: Nordstrand 3 mot Skedsmo

Nordstrand 3 - 1150
Heidi 283
Åshild (15 år!) 284
Lars 289
Dag 294

Skedsmo - 1139
Kjersti Haugen 281
Ingrid Tvedt 282
Ole Kristian Finnbråthen 295
Karl R Hetland 281

Posted by hf at 10:03 FM | Comments (0)

November 01, 2015

2. og 3. plass til Rasmus i sesongåpningen innendørs

Innendørssesongen er i gang, men foreløpig er det ikke mange Nordstrand-skyttere som har stilt opp i konkurranser. Denne helgen ble stevnene i Nannestad, Fredrikstad og Råde avsluttet. Kun Rasmus og Sidsel Lillekvelland stilte til start av våre. De åpnet i Nannestad der det ble skutt 25-skudd utendørsprogram. Rasmus oppnådde 243 og Sidsel 236. Lørdag tok de turen til Østfold der det ble skutt det opprinnelige programmet for innendørs skyting. Rasmus var i slaget og skjøt 245 i både Fredrikstad og Råde. Det holdt til 2. plass i Fredrikstad, slått med et poeng av Mette Elisabeth Finnestad, Søgne. I Råde ble det 3. plass. Der var det Pål Øyvind Ørmen, Råde og Tor Harald Lund, Søgne som besatte de to øverste plassene på pallen. Sidsel skjøt 236 og 240.

Posted by hl at 07:44 EM | Comments (0)