August 17, 2005

Feltskyting i Nordisk Militær landskamp i skyting.

Feltskytingen som våre skyttere skal i gang med i morgen, skiller seg ”noe” fra det vi er vant til i feltskytingen fra DFS.

Fra tidligere år, kan vi rapportere om skytehold fra 3m til 900m (med grovkalibret rifle). Skytterne benytter Sauer 200 STR til feltskytingen. Skytterne skyter 56 skudd, hvor hvert treff teller 3 poeng.

Skytingen inneholder alt fra stående skyting, knestående og liggende skyting mot feltfigurer i alle tenkelige måter. Skytterne skyter på ukjente avstander. Noen av figurene beveger på seg, enkelte figurer dukker plutselig opp (og forsvinner igjen). Det er meget korte skytetider, kombinert med fremsprang (dvs. at skytteren må løpe frem på standplass fra en oppsamlingsplass, før kommandoen starter).

Kort fortalt... dette er en morsom form for feltskyting – som mang en DFS-feltskytter misunner militær kjemperne muligheten til å skyte. Espen skriver i sin melding… Felt i morgen, men der blir det verre å ta gull tror jeg...

Når det er sakt, skal vi ikke glemme at Espen er en meget habil DFS-feltskytter, og beviste gjennom hele vintersesongen at han er god på å bedømme avstander og i tillegg er han god til å skyte. Som flere av våre Nordstrandskyttere, kan huske var også Espen med på den store påsketuren.

Så hvem vet, kanskje Styrvoll-skytteren (og landslagkollega) Hans Kristian Wear som skrev historie i fjor (2004), da han sikret seg gull i nordisk mesterskap i militær feltskyting (for 4. år på rad) kan få uventet konkurranse i morgen.

Vi ønsker skytterne våre lykke til med morgendagens konkurranse...

 


Posted by ses at August 17, 2005 10:00 EM
Comments