Mars 12, 2020

Ingen organisert trening på Ekeberg i dag og inntil videre

Grunnet Koronaviruset har DFS (se under) besluttet at all organisert aktivitet i skytterlagene avlyses umiddelbart.

Det betyr at det fra og med idag ikke er noen organisert trening/konkurranse aktivitet på Ekeberg inntil videre.

Se også infomasjon fra Skytterstyret

Vi beklager dette, men vi må gjøre vårt til å redusere spredning av viruset.

Styret kommer tilbake med mer informasjon etterhvert.

Posted by hf at 01:28 EM | Comments (0)

Mars 09, 2020

Tre Nordstrand-skyttere tatt ut til ØM felt

På Oslos 8-manns lag til Østlandsmesterskapet i feltskyting er tre skyttere fra Nordstrand tatt ut. Det er Lars Rasmus Sandvik, Gunstein Lauvrak og Tobias Lillekvelland. Nå melder sistnevnte i dag at han har fått 14-dagers koronakarantene og må dermed melde forfall til stevnet. Dermed går hans plass til Tore Johansen fra Oslo Østre.
ØM felt går av stabelen i Vestfold kommende søndag.

Posted by hl at 09:05 EM | Comments (0)

Lars Grette Viken-mester klasse 2, medalje til Helge, stjerne til Gunstein

88320757_622718818578463_35597380438982656_n.jpgDessverre slo værmeldingen til da Viken II mesterskapet i feltskyting ble arrangert i Trøgstad søndag. Regn og vind gjorde det til et ufyselig stevne ute på jordene, men drøye 200 ivrige skyttere stilte likevel til start, ni av dem var fra Nordstrand. Tre av de ni fikk med seg medaljer hjem fra stevnet. Det må vi si er bra uttelling!
Lars Grette vant klasse 2 etter å ha tatt ledelsen etter 30 skudden med 25/13 og ledet med to treff før finalen. Finalen ble skutt på et hold, da det andre blåste ned to ganger. Finaleholdet var da en 1/3 figur på ukjent avstand (498 meter) der det ble skutt 6 kne og 6 liggende. Med rådende forhold var det ikke noe lett hold og ingen finaleskyttere skjøt 12 treff. Lars klarte 8/2 og beholdt ledelsen i klassen. Det holdt også til mesterskapsmedalje i klasse 2-5+V55.
Helge Lillekvelland har i år tatt fram feltutstyret igjen etter over 20 års pause. Han ble beste Nordstrandskytter på hovedskytingen med 27/15 og var beste skytter i klasse V55 og nr 8 totalt. I finalen ble det litt mer beskjedne 5/1 etter å ha skrudd litt for mye på vinden. Det holdt likevel til en 2. plass i klassen. Han ble også tildelt mesterskapsmedalje i klasse 2-5+V55.
Gunstein Lauvrak åpnet med 26/11 og skjøt 6/0 i finalen. Det ga mesterskapsstjerne.
Jenny Tovseth Vatne var vår siste finaleskytter etter 26/13 på 30-skudden. I finalen ble det bare 1 treff etter å ha bedømt holdet alt for kort.
Ellers oppnådde våre skyttere disse resultatene: Lars Rasmus Sandvik 25/13, Rasmus Lillekvelland 23/8, Tobias Lillekvelland 22/6 og Paul Otto Vatne 17/6.
I klasse 1 skjøt Terje Danielsen 7/1.

Posted by hl at 04:46 EM | Comments (0)

Onsdagsserien runde 1

Oslo Østre har dratt i gang onsdagsserien innendørs for samlagets skyttere over 3 kvelder i mars. Første runde ble gjennomført 4. mars. Dessverre var deltakelsen lav fra Nordstrand. Kun tre skyttere stilte fra oss.
Det var Gunstein Lauvrak (kl 4) som skjøt 336 + 92 (10 skudd stående som ekstra finaleserie). Lars Rasmus Sandvik skjøt 333 + 91 og Terje Danielsen i klasse 1 med 315 + 95 (liggende finale)
Neste runde er onsdag 18. mars. Meld dere på på MittDFS eller møt opp på Østre-banen.

Posted by hl at 04:45 EM | Comments (0)

Sølv til Lars Rasus i samlagsmesterskapet grovfelt

Lars Rasmus SM grov.jpgLars Rasmus gjorde som sedvanlig sine saker bra da årets samlagsstevne i grovfelt gikk av stabelen i Kråkstad på søndag. Etter pene 29 treff på innledningen klinket Lars Rasmus til med fullt hus i finalen og plasserte seg på 2. plass etter utilnærmelige Sverre Brovoll som skjøt 42 treff. Helge Nordberg kom på 3. plass med samme poengsum som Lars. Nest beste Nordstrand-skytter ble Gunstein Lauvrak med 38 treff.
Av de som ikke fikk skyte finale skjøt Paul Otto Vatne 23/9, Jenny T. Vatne 20/8.

Posted by hl at 04:10 EM | Comments (0)

Åpne feltstevner i februar

Det ble arrangert en rekke feltstevner i februar og vi har hatt deltakere i sving i flere stevner.
15.02. Søndre Modum: Gunstein Lauvrak ble nr 3 i klasse 4 med 29/8 treff, mens Lars Grette ble nr 3 i klasse 2 med 24/14.
15.02. Sigdal: Lars Grette ble nr 2 i klasse 2 med 29/19. Gunstein Lauvrak skjøt 27/10.
16.02. Søndre Land: Lars Grette vant klasse 2 med 27/12, mens Gunstein Lauvrak ble nr 3 i klasse 4 med 27/17.
23.02. Søndre Modum: Rasmus Lillekvelland ble nr 6 i stevnet med 30/10. Videre skjøt Lars Rasmus Sandvik 28/15, Gunstein Lauvrak 26/7 og Syver Jotun 22/5.
I klasse 2 skjøt Lars Grette 22/9 og Petter Aabakken 19/8.
29.02. Froland: Gunstein Lauvrak ble nr 4 i klasse 4 med 22/6
15.02. Ugland: Gunstein Lauvrak ble nr 7 i stevnet med 23/13
29.02. Gjøvik og Brusveen: Lars Grette vant klasse 2 med 29/15
29.02. Vestre Toten: Lars Grette ble nr 4 i klasse 2 med 23/9

Posted by hl at 04:03 EM | Comments (0)