Juni 24, 2012

Toppresultat av Tobias - 349

Tobias.jpgEtter forrige helgs Viken II-triumf fortsatte Tobias Lillekvelland med toppresultater denne helgen. 344-344-349 er resultatene han oppnådde i de tre stevnene han skjøt på lørdag. Han åpnet med 344 i Nannestad noe som holdt til 3. plass i stevnet. Han fortsatte med samme resultat i Steinsgård før han avsluttet lørdagen med kanonresultatet 349 i Eidsvoll Verk. 9-eren kom på stående. Han var for øvrig ikke alene om det resultatet i Eidsvoll. Også Roger Ottosen, Tingelstad skjøt 349. Men Tobias hadde flest sentrumstiere, 18 mot 11 og vant stevnet. Tobias er dermed inne på standplass.no sin fasjonable liste med 349-skyttere denne sesongen.

I Eidsvoll fulgte Rasmus og Helge Lillekvelland opp med 344 og delt 9. plass. Rasmus hadde 245+99, mens Helge hadde 247+97. Mor Sidsel stoppet på 340 etter 242 på 25-skudden.
I Nannestad ble Rasmus nr 6 med 343, mens Lars Rasmus Sandvik ble nr 8 med 341 og Helene Farestveit ble nr 12 med 340.
I Båstad, Eidsberg og Trøgstad var Jens Pettersen vår beste med henholdsvis 338, 338 og 341.

Posted by hl at 09:12 EM | Comments (0)

Trekning i Østlandscupen

Det har vært trekning i Østlandscupen og den viser at A-laget vårt skal til Kongsberg, mens B-laget får besøk av Trøgstad. Runden skal være skutt innen 19. august.

Posted by hl at 06:53 EM | Comments (0)

Sigurd og Jenny tatt ut til Nordisk

Uttak EM og Nordisk.jpgSigurd Salvesen og Jenny Vatne (til venstre på bildet) er tatt ut til Nordisk mesterskap 50 meter på Løvenskiold i Oslo i august. Sist helg ble det skutt uttak til EM og Nordisk. Nordstrand hadde med tre skyttere i uttaket. I tillegg til nevnte var også Eline Vatne (til høyre på bildet). Det ble skutt uttak over to dager. Eline var nummer tre sammenlagt, men er ikke tatt ut til noen av mesterskapene. Sigurd ble nr 4 og er 1. reserve til EM og er tatt ut til helmatch i Nordisk. Jenny Vatne skjøt kun om en plass på laget til 60 skudd liggende i Nordisk. Den biffen klarte hun og er altså tatt ut.

Posted by hl at 06:48 EM | Comments (0)

Juni 17, 2012

Viken II: TOBIAS BLE SMÅKONGE OG HELGE NORMAVINNER

Tobias vinner.jpgTobias Lillekvelland lå på skive 3 i finalen i Viken II mesterskapet i dag med 246 poeng. Foran seg hadde han rutinerte Vebjørn Berg, Blaker med 248 og Martine Minge, Råde med samme poengsum som Tobias. Da skiva til Tobias skulle anvises var ledelsen på 344. Tobias gjorde ingen feil og 100 poeng med 5 sentrum og klar ledelse. Martine Minge måtte tåle en nier og gikk bak Tobias, men ble prinsesse med klar margin. Vebnjørn Berg startet med tiere, men på slutten av serien sin måtte han tåle to niere og da han kun hadde fire sentrum, var Tobias mester for første gang på bane. Han ble mester i felt i fjor.
Pappa Helge lå på skive 1 i Norma-finalen med 243, samme poengsum som Kjell Ivar Brustad, Eidskog på skive 2. De hadde en tre poengs ledelse på Dag Rasmussen og Jens Pettersen. Da Helges skive skulle anvises måtte han ha 95 for å vinne pokalen. Det klarte han greit. Det ble 99 og 342 og dermed Norma-mester i sitt første forsøk og stjerne i mesterskapet totalt. Ingen av de andre Nordstrand-skytterne som skjøt finale nådde opp til medalje eller stjerne.
I lagskytingen stilte Nordstrand med rent familielag. Sidsel Lillekvelland var først ute og skjøt til 95 på sitt grunnlag. Helge fortsatte med 96 og ga Tobias skive 3 som ankermann. Han skjøt 98 og kom a poeng med Råde på 2. plass, men ferre sentrumstiere gjorde at vi beholdt 3. plassen. Rygge vant.
Ellers tar vi med at Østfold vant samlagsskytingen for seniorer med rent jentelag! Jeg antar at det er første gang det har skjedd i kongeriket.

På bildet til venstre: Tobias har nettopp vunnet Viken II 2012
På bildene under: Til venstre er Tobias sammen med sin far Helge som ble Norma-mester. I midten blir han gratulert av Vebjørn Berg som ble prins. Til høyre får Tobias tildelt pokal og stjerner som bevis på sitt mesterskap. Trofeene ble utdelt av første nestleder i Stortingets Utenriks- og forsvarskomite, Svein Roald Hansen.


Konge og Norma.jpg Tobias og Vebjorn.jpg Tobias faar pokal.jpg

Posted by hl at 08:54 EM | Comments (0)

Juni 16, 2012

Uttaksskyting til junior-EM og junior-Nordisk

Denne helgen skytes det om plasser til både EM og Nordisk for juniorer. Skytingen foregår i Nøtterø og etter rapportene derfra har forholdene vært vanskelige med mye vind. Vi har med tre skyttere i uttaket. Sigurd Salvesen ligger på 7. plass etter første dag av uttaket. Han skjøt 584 på liggende og 1121 på helmatch. Eline T. Vatne skjøt sterke 567 på halvmatch i vinden og 582 på liggende. Det holder til 3. plass etter dag 1. Lillesøster Jenny skyter bare liggende og oppnådde 580 poeng i dag.

Posted by hl at 11:19 EM | Comments (0)

Tobias skal ha skive 3 i finalen Viken II

Hovedskytingen i Viken II-mesterskapet er unnagjort. Og Nordstrandskytterne har gjort sine saker bra så langt. Best er Tobias Lillekvelland som skal ha skive 3 i finalen i morgen med 246 poeng. Han åpnet moderat med 50-46-50, men 100 på grunnlaget sørget for et pen sluttsum. med 246 er han to poeng bak lederen Vebjørn Berg fra Blaker, men a poeng med Martine Minge, Råde på skive 2. Også pappa Helge reddet seg inn med 100 på grunnlaget etter beskjedne 143 på klassen. Men resultatet holder til ledelse i kampen om Norma-tittelen til beste mesterskapsskytter over 55 år. Han deler ledelsen med Kjell Ivar Brustad fra Eidskog. Disse har tre poeng å gå på til tre skyttere. To av de tre er våre, nemlig Dag Rasmussen og Jens Pettersen. På plassen deretter følger nok en Nordstrand-skytter, Halvor Sva med 238. Med andre ord er fire av de seks beste i Norma-teten fra Nordstrand!
I kampen om Prinsesse-tittelen skal Sidsel Lillekvelland ha skive 5 i finalen, men hun har samme poengsum som skytteren på skive 3. Sidsel har 242 som utgangspunkt og er fire poeng bak lederen. I Prinsesselaget finner vi også Linn G. Larsen på skive 7 med 240 poeng.
Det arrangeres også lagskyting etter modell av Landsskytterstevnet. Vi er kvalifisert til morgensdagens finale der våre tre beste fra hovedskytingen utgjør laget. Det er Tobias, Helge og Sidsel, alle med etternavn Lillekvelland.
Fra 100 meteren tar vi med at brødrene Knut Erik og Lars Petter Engevik Østrud skjøt 246 i Eldre rekrutt. I klasse V65 skjøt Pål Tvedt 247 etter å ha åpnet med 150. Men like imponerende er resultatet til 90 år gamle Rolf Aabakken som skjøt 243 i klasse V73.

Posted by hl at 08:24 EM | Comments (0)

Juni 13, 2012

Resultater fra skyting om Organisasjonsmedaljen

Nordstrand arrangerte i kveld skyting om Organisasjonsmedlajen eller Den norske skyttermedalje som er det offisielle navnet på medaljen. Toppen av resultatlistene ble dominert av skyttere fra Oslo Østre da de besatte de fire første plassene med Jens Kristian Larsen som den beste med 297 poeng. Best av våre ble Lars Rasmus Sandvik med 294 på 5. plass.
Nytt av året var en innlagt konkurranse om Oslo-medaljen. Her får lavere klasser respitt og det skal deles ut medalje til de 20% beste. Her ble 4.-klassingen Magnus Bjerke fra Oslo Østre best tett fulgt av 3.-klassingen Jarl kristian Aas fra Nordstrand. De øvige seks som fikk medaljen var Jens-Kristian Larsen, Helge Nordberg, Nils Thomas Valand og Arne Grøtting, alle fra Oslo Østre samt Knut Olav Olsen og Per Kristian Nesse fra Skarpskytten og Ola Sannes fra Nordstrand.
Resultater Organisasjonsmedaljen.
Resultater Oslo-medaljen

Posted by hl at 10:59 EM | Comments (0)

Juni 10, 2012

Ungdommene møter Fåberg i andre runde i Østlandscupen

Dessverre fikk ikke rekrutt/junior laget vårt skyte i første runde i Østlandscupen på 100 meter. Motstanderen klarte ikke å få til et arrangement inne fristen og dermed gikk laget vårt videre på walk over. I neste runde skal laget møte Fåberg.

Posted by hl at 09:32 EM | Comments (0)

Rasmus leder an i kampen om å blir årets skytter i Oslo

Oslo skyttersamlag skal for første gang kåre årets skytter i samlaget. i klasse 5 er det Rasmus Lillekvelland som har tatt ledelsen etter at tre av øvelsene er gjennomført; samlagsstevnene 15 meter, felt og stang og felthurtig. Han leder foran et kobbel med Østre-skyttere. Gjenstående stevner er skyting om Organisasjonsmedaljen nå til onsdag og samlagsstevnet bane i august.
Hele listen kan studere her.

Posted by hl at 09:30 EM | Comments (0)

Østlandscup: B-laget videre til B-cupen

Nordstrands B-lag møtte Oslo Østre A i Østlandscupens første runde forleden. Det endte med programmessig seier til Oslo Østre som dermed går videre til A-cupen, mens vårt mannskap går videre til B-cupen. Summene ble 2718 mot 2642. Østres Nils Thomas Valand ble best individuelt med 347. Vår beste var Jens Pettersen med 344 (50-48-50-98-98). De øvrige på laget skjøt slik: Sondre Westad 336, Dag Rasmussen 336, Ketil Sundal 332, Dag Kihle 331, Syver Jotun 325, Knut Larsen 324, Ola Sannes 314.

Posted by hl at 09:23 EM | Comments (0)

Rasmus Lillekvelland ble vår beste i helgens stevner

Rasmus Lillekvelland skiftet løp og resultatene lot ikke vente på seg. I stevnene til Oslo Østre og Skarpskytten denne helgen ble han best av Nordstrand-skytterne. Hos Oslo Østre ble det 343, mens det ble poenget bedre på Løvenskioldbanen og 10. plass totalt i mesterskapet.
Også Jens Pettersen stoppet på 344 på Løvenskiold etter å ha 246 før omgangen. Imponerende skyting av veteranen.
Tobias Lillekvelland oppnådde 342 på Østre.
May Elisabeth Nordahl sesongdebuterte i helgen med 341 på Løvenskiold. Hun imponerte også på Oslo Østre med fullt hus 100 poeng på grunnlaget.
Vi tar også med 340 poeng til Sidsel Lillekvelland på Løvenskiold.
90-år gamle Rolf Aabakken er fortsatt aktiv på skytebanen og skjøt 238 og 239 på de to stevnene.

Posted by hl at 09:16 EM | Comments (0)

Organisasjonsmedaljen og Oslomedaljen

Nordstrand Skytterlag arrangerer skyting om Organisasjonsmedaljen på 200 meter på Løvenskioldbanen onsdag 13. juni for samlagets skyttere.
Alle klasser kan delta, men skytingen er kun på 200meter.

Programmet er:

· Prøveskudd - 3 min
· 5 skudd knestående – 3 min
· 5 skudd liggende – 3 min
· Prøveskudd - 3 min
· 10 skudd (3 stå, 3 kne, 4 ligg) – 3 min
· Prøveskudd – 3 min
· Omgang (10 skudd) – 75 sekunder

Påmelding fra 18:00 – 18:30. Det skytes i to lag. I tillegg skytes det samtidig for første gang også om Oslomedaljen, som er en ny medalje som samlaget har satt opp i år. Alle klasser kan delta i skytingen. Alle konkurrerer ut fra sin klasse og det gis et poeng respitt ut fra deltakerens klasse. Trykk "Les videre" for å se detaljerte regler for Oslomedaljen

Innskudd kr 50 som dekker både org. medaljen og Oslo medaljen.
Det er i år også en bestemannspremie som er et gavekort på kr 1.000 fra skytterlinken!

Vel møtt!

Oslo medaljen

Oslo skyttersamlag har bestemt at samlaget etablerer en Oslo medalje. Oslo medaljen inngår som en integrert del av skytingen om organisasjonsmedaljen og alle klasser kan delta i skytingen. Programmet er det ordinære skyteprogrammet for skytingen om organisasjonsmedaljen. Alle konkurrerer ut fra sin klasse og det gis et poeng respitt ut fra deltakerens klasse i henhold til tabellen nedenfor.

Medaljen skal utdeles til minimum 20% av deltakerantallet i skytingen om medaljen. I den grad medaljeandelen ikke går opp i heltall skal minimum antall medaljer avrundes oppover til nærmeste heltall. Grunnlaget for resultatoppstillingen/medaljeutdelingen er skytterens faktiske skyteresultat
tillagt den respitt skytteren eventuelt vil ha i henhold til tabellen nedenfor. Ingen skyttere kan få mer enn 300 poeng. Alle som har samme poengsum (inklusive eventuell respitt) som den siste medaljen utdeles på vil få utdelt Oslomedaljen.

Den første medaljen kan kun vinnes en gang. Deretter vil de skyttere som kvalifiserer seg for medalje få et 5 års merke/medalje og deretter 10 års merke/medalje.

Respitt tabell:

Klasse Respitt
5: 0 poeng
4: 5 poeng
3: 10 poeng
2: 15 poeng
1: 25 poeng
V55: 5 poeng
V65: 20 poeng
V73: 25 poeng
Junior: 15 poeng
Eldre rekrutt: 20 poeng

Det etableres en bestemannpremie for skytingen. Ved poenglikhet gjelder følgende rangeringsregler (ingen kan oppnå mer enn 300 poeng):

1) Skytter med lavest respitt tillegg rangeres foran skytter med høyere respitt tillegg
2) Ved lik poengsum og lik respitt tillegg skal skyttere fra en lavere klasse (beregnet etter respitt tillegget) rangeres foran skyttere fra en høyere klasse
3) Ved lik poengsum og lik rangering etter 1) og 2) gjelder ordinære regler om flest innertiere, tiere, etc.
4) Ved poenglikhet og lik rangering ihht punkt 1) – 3) gjennomføres en omskyting med vanlig mesterskapsomgang 10 skudd på 75 sekunder.

Posted by hf at 01:40 EM | Comments (0)

Juni 05, 2012

Har du ikke meldt deg på til Viken II?

Fra arrangøren av Viken II i Sarpsborg har vi fått følgende melding:
Med bakgrunn i overgangen til det nye DFS påmeldingssystemet hvor det i tilbakemeldinger til arrangøren er gitt inntrykk fra skyttere om at de ikke har fått/blitt informert om ID-nr eller andre ting som gjør at de ikke har fått meldt seg på.
Dersom skyttere som ikke har meldt seg på, men ønsker dette må de sende en mail til sarpsborg@skytterlag.no.
Det siste alternativet er å møte opp på stevnedagen(e).
HUSK: DETTE GJELDER NYE SKYTTERE!
DE SOM ALLEREDE ER PÅMELDT HAR IKKE ANLEDNING TIL Å SKYTE PÅ LEDIG PLASS. (slik det alltid har vært).

Posted by hl at 11:08 EM | Comments (0)

En uke igjen til påmeldingsfristen løper ut

Voss 2012.jpg12. juni er siste frist for å melde seg på til årets Landsskytterstevne i Voss som arrangeres 9.-17. august. I skrivende stund er vi 25 skyttere fra Nordstrand som er påmeldt, men det er plass til flere. Skal du være med? Da må du logge deg inn på Mitt DFS på www.dfs.no og melde deg på med din skytterID. Usikker på hvordan dette skal gjøres? Da sender du en mail til h.lillekve(at)gmail.com så skal vi sørge for at du blir påmeldt.

Posted by hl at 11:00 EM | Comments (0)

Fem Nordstrand-skyttere skyter samlagsskyting på Viken II

I kveld har det vært uttaksskyting til samlagsskyting klasse 3-5 på Viken II og Landsskytterstevnet. Mye god skyting og hard kamp om plassene. Innledningsvis ble det skutt 3 grunnlag. Da ledet Lars Rasmus Sandvik med 294 etter seriene 96-99-99. Poenget bak fulgte Østres Jens Kristian Larsen. Linn G. Larsen lå et poeng bak han igjen sammen med Østres Nils Thomas Valand. Disse tre hadde et lite forsprang på retsen av feltet. Avslutningsvis ble det skutt nok et grunnlag. Helge Lillekvelland lå helt nede på skive 7 men la inn 100 poeng og 390 totalt. Den summen var det ingen som klarte å slå, men Østre-gutta Nils Thomas Valand og Jens Kristian Larsen tangerte. Sistnevnte skal skyte uttak til EM den helgen Viken II arrangeres i Sarpsborg og er dermed uaktuell, men er fortsatt med i diskusjonen til en plass på laget til Landsskytterstevnet i Voss. Lagene til Viken II ble seende slik ut og skal skyte i denne rekkefølgen:
Oslo I: 1. Lars Rasmus Sandvik (N), 2. Nils Thomas Valand (OØ), 3. Helge Lillekvelland (N), 4. Linn G. Larsen (N)
Oslo II: 1. Helene Farestveit (N), 2. Lars Bugge (OØ), 3. Bjarne Muri (OØ), 4. Tobias Lillekvelland (N)
Reserver: 1. Helge Norberg (OØ), 2. Rasmus Lillekvelland (N)
Trykk "Les videre" for å studere resultatlista.

1. Nils Thomas Valand, Oslo Østre 390
1. Jens-Kristian Larsen, Oslo Østre 390
1. Helge Lillekvelland, Nordstrand 390
4. Linn G. Larsen, Nordstrand 388
4. Lars Rasmus Sandvik, Nordstrand 388
6. Tobias Lillekvelland, Nordstrand 386
7. Helene Farestveit, Nordstrand 385
7. Bjarne Muri, Oslo Østre 385
7. Lars Bugge, Oslo Østre 385
10. Helge Norberg, Oslo Østre 379
11. Rasmus lillekvelland, Nordstrand 378
12. Magnus Bjerke, Oslo Østre 374
13. Daniel Sørli, Oslo Østre 373

Posted by hl at 09:00 EM | Comments (0)

Juni 03, 2012

Kun Dag Rasmussen kapret NC-poeng

I Norgescupens første runde var det kun Dag Rasmussen fra Nordstrand som kapret poeng. Det gjorde han i Etnedal der han skjøt 344 poeng. Tobias Lillekvelland skjøt 343 poeng i samme stevne, men det holdt ikke til plassering blant de 50 beste og NC-poeng. Lenger nede på listen finner vi Lars Rasmus Sandvik og Halvor Sva med 341.
I Nordre Land var Lars Rasmus Sandvik vår beste med 341 poeng noe som var to poeng for lite til å kapre et NC-poeng. Tobias Lillekvelland og Jens Pettersen stoppet på 340.
I Gjøvik ble det arrangert omgang til slutt for de aller beste. To av våre var kvalifisert. Det var Tobias med 243 og Linn G. Larsen med 242. Tobias var uheldig og fikk en skjev serie på 95. Heller ikke Linn var helt heldig og fikk 97. Dermed havnet de like utenfor poengtildelingen her også.

Posted by hl at 06:44 EM | Comments (0)