Mars 28, 2012

Nordstrand II med utklassingsseier i finalen

Akershusserie finale.jpgNordstrand II gikk helt til topps i finalen i Akershusseriens 2. divisjon i kveld. Etter jevnt god skyting av alle på laget endte de opp med 1184 og ny lagspers og seiersmarginen ble på hele 23 poeng. Nærmest fulgte Østre Romerike II med 1161, deretter fulgte Skarpskytten 1157 og Kisen II med 1151. Nordstrand hadde fire av de fem beste skytterne individuelt. Sigurd Salvensen var best med 299 (9,9 på første skuddet) tett fulgt av Eline T. Vatne med 298. De to siste på laget var Sondre Westad med 294 og Morten Fuglevåg med 293. En imponerende prestasjon av et lag med tre juniorer!
På bildet sees fra venstre Sondre, Eline, Morten (lagleder) og Sigurd.

Posted by hl at 11:00 EM | Comments (0)

Mars 27, 2012

Tippemidler til ny skytebane i boks

Nytt bilde.pngDa kom meldingen fra Kultur- og idrettsdepartementet om at Staten har bevilget 17,4 millioner kroner i spillemidler til vår nye skytehall på Åsland. Vår formann uttaler til Nordstrand Blad at det er mer enn vi trodde vi skulle få i spillemidler. Men desto mer gledelig, synes vi. Nestleder i Stortingets justiskomite og leder av Oslo AP, Jan Bøhler, sier han er glad for at departementet bevilger så mye penger til skyteanlegget. Dette viser at det er politisk vilje til å realisere prosjektet.
Fortsatt er planen at tunnellen skal påbegynnes i juni i år.
Link til artikkel i Nordstrand Blad

Posted by hl at 09:35 EM | Comments (0)

Mars 26, 2012

Rasmus og Petter leder sine klasser i kampen om å bli årets skytter i Oslo

Oslo skyttersamlag har legt et opplegg for å kåre årest skytter i 2012. Samlagets arrangementer er grunnlaget for kåringen. Etter at samlagsmesterskapene på 15 meter og felt er unnagjort har Rasmus Lillekvelland tatt en solid ledelse i klasse 5. Han har skaffet seg 27 poeng mot 19 til nestemann på lista.
Petter Aabakken har også tatt teten i sin klasse, klasse 2, riktignok en delt ledelse.
Neste mulighet til å skaffe seg poeng er samlagsstevnet i stang og felthurtigskyting 23. mai.
Status årets skytter 2012

Posted by hl at 10:24 EM | Comments (0)

Vaktliste Løveskiold banesesongen 2012

Hei!
Da er det snart start på sommersesongen og med den kommer utendørs trening!
Våre ungdommer får et treningstilbud på 100m på Løvenskiold i år. De trener samtidig som vi har treningstid på 200m.
Vi har satt opp en vaktliste for 100m
på samme måte som vi har hatt på Ekeberg i vinter.
For å ta best mulig vare på ungdommene våre ber vi om at alle noterer seg sine vakter og sørger for stedfortreder dersom du ikke selv kan møte.
Vi satser på å starte trening kl 18.30. Da er det håp om å unngå den verste trafikken opp til Løvenskiold.
Vaktene møter 15 minutter før.

NB! Første treningsdag blir torsdag etter påske - 12.april.
Vel møtt!

For ungdomsutvalget
Sidsel Lillekvelland
Vaktliste Løvenskiold banesesongen 2012

Posted by hl at 09:23 EM | Comments (0)

Nordstrand II vant Akershusserien

Vinterens Akershusserie på 15 meter er nå avsluttet. Nå gjenstår finalene i de ulike divisjonene. De arrangeres denne uken. Vi har med et lag i finalene. Nordstrand II var ikke snauere enn at de vant 2. divisjon. Laget har i hovedsak bestått av Eline T. Vatne, Sigurd Salvesen, Sondre Westad og Morten Fuglevåg. Onsdag kveld skal de skyte finale i Rælingen mot Østre Romerike II, Skarpskytten I og Kisen II.
Sluttresultater Akershusserien 2011-2012

Posted by hl at 09:15 EM | Comments (0)

Mars 22, 2012

Medlemsmøte med mye informasjon om ny skytebane

Nytt bilde.png Tegninger studeres.jpg
Hovedsaken på et godt besøkt medlemsmøte onsdag kveld var framdriften på den nye skytebanen som skal bygges på Åsland. Leder av skytterlaget og en av pådriverne for å få realisert prosjektet, Ola Sannes hadde sammen med Pål Tvedt mye å fortelle. Skytebanen er nå tegnet og beskrevet i detalj. Anbudene på sprenging av tunnellen er nå til vurdering i Oslo kommune. Planen er at tunnellen skal påbegynnes medio juni i år. Deretter skal skytterhuset med standplasser ut på anbud og byggestart på dette blir ut på høsten en gang. I desember 2013 er det meningen at banen skal være ferdig til bruk. Tegninger og beskrivelser av det nye anlegget ble studert og studert av de som var til stede (se bildet).

Posted by hl at 11:03 EM | Comments (0)

Mars 17, 2012

Medlemskveld på Ekeberg onsdag 21. mars

Velkommen til ny medlemskveld i under tribunen (inn hovedinngangen og rett fram), førstkommende onsdag kl 19.

I forkant av årets banesesong ønsker vi i styret å invitere til medlemskveld for Nordstrand skytterlag i Ekeberghallen. Her vil det bli informasjon om banesaken og kommende arrangementer, informasjon fra ungdomsutvalget med mer. Det blir også pizza og brus.

Dette er ikke bare et arrangement for de mest aktive medlemmene, men for alle. Ta gjerne med hele familien.

VEL MØTT TIL EN HYGGELIG KVELD!

Posted by hf at 10:12 EM | Comments (0)

Lars Petter med 38/26 i Østlandsmesterskapet feltskyting

Lars Petter Engevik Østrud var vår eneste representant på Oslos lag til østlandsmesterskapet i feltskyting finfelt. Og så vidt jeg vet er han også vår eneste deltaker i et slik mesterskap noen gang. Lars Petter skjøt godt og hadde bare mistet ett treff før siste holdet. Der ble det ikke full klaff i og med at han mistet tre treff. Totalt ble det altså 38/26 treff i debuten i et slikt mesterskap. Eldre rekrutt er en tøff klasse og hele åtte skyttere skjøt fullt hus 42 treff. Lars Petters resultat ga 26. plass i klassen.

Posted by hl at 09:04 EM | Comments (0)

Tobias nr 9 i Østlandsmesterskapet i feltskyting

OM felt opplegget.jpgEtter flere timers utsetting pga tåke i formiddag, klarte arrangørene av Østlandsmesterskapet i feltskyting å få alle skytterne gjennom feltløypa før det ble mørkt. På Oslos lag var tre Nordstrand-skyttere tatt ut. Det var Gunstein Lauvrak, Lars Rasmus Sandvik og Tobias Lillekvelland. Sistnevnte kom inn som reserve da Halvor Sva måtte trekke seg fra laget. Og det var reserven som ble best av disse tre. Tobias gikk gjennom løypa med 38/20 treff og ble nr 9 totalt. Gunstein fikk 36/12 på 28. plass og Lars Rasmus fikk 33/17 på 55. plass. Best fra Oslo ble Østre-skytteren Kurt Eirik Bekkevold på 7. plass med 39/13. Østlandsmester ble Roger Ottosen fra Tingelstad med 40/16 treff.
Oslos 5-mannslag der alle våre tre skyttere talte med på laget ble nr 2 i lagkonkurransen, to treff bak Opland skyttersamlag.
Bildet viser opplegget for feltløypa.

Posted by hl at 07:04 EM | Comments (0)

Mars 16, 2012

Her skal skytebanen ligge

Veien.jpgHer skal banen ligge.jpg

Torsdag denne uken var det tilbudsåpning på tunnellkonkurransen på vår nye skytebane på Åsland. Dagen før overtok prosjektet anleggsveien fram til byggeområdet. Med andre ord, nå begynner det å skje ting på Åsland. Undertegnede tok en tur på området onsdag ettermiddag. Foreløpig er det ikke så mye mer å se enn at det er laget en vei fram til byggeområdet.
Bildene til høyre viser noe av veien som er anlagt. Skytebanen skal sprenges inn i fjellet på høyre side av veien på bildet til høyre.
Medlemmer som ønsker å få vite mer om framdriften av byggeprosjektet anbefales å møte opp på medlemsmøtet på Ekeberg onsdag 21. mars kl. 19.00.

Posted by hl at 11:16 EM | Comments (0)

Mars 14, 2012

Klasseseier til Jarl Kristian Aas i Oslo Østres Onsdagsserie

Oslo Østres Onsdagsserie ble avsluttet i kveld med 6. runde. Det ble skutt fullt utendørsprogram i alle klasser. Jarl Kristian Aas som skyter i klasse 3 vant klassen sin med 337 poeng.
Sidsel og Helge Lillekvelland skjøt 343 poeng i klasse 5, mens Ketil Sundal oppnådde 331 i klasse 4.

Posted by hl at 10:33 EM | Comments (0)

Mars 12, 2012

Seier og tap i Akershusserien i kveld

Våre to lag i Akershusserien skjøt vinterens siste runde i kveld. Førstelaget møtte Oslo Østre II på Årvoll. Det ble en jevn match, men Oslo Østre ble for sterke til slutt og vant med 5 poeng, 1764 mot 1759. Men vi kan skryte av å ha beste individuelle skytter. Helene Farestveit skjøt gode 445 poeng. Nest best ble Rasmus Lillekvelland og Østres Øivind Enggrav med 443. De to siste på laget vårt var Tobias Lillekvelland med 440 og reserven Helge Lillekvelland med 431.
Andrelaget vårt reiste til Feiring med et noe redusert mannskap. Morten Fuglevåg er på rep. i Forsvaret (trodde ikke sånt fantes lenger) og Eline T. Vatne måtte melde sykdomsfravær i siste liten. Men hva gjør vel det når pappa kunne steppe inn og redde stumpene. Og selv med to reserver ble det seier, 1153 mot 1139. Best individuelt ble Sigurd Salvesen med 298. De andre på laget var Sondre Westad 292, Sidsel Lillekvelland 288 og Paul Otto Vatne med 275. Med det skulle laget være klar for finale i Rælingen senere i måneden.

Posted by hl at 11:33 EM | Comments (0)

Lars Petter tatt ut til finfelt-ØM

I år arrangeres det også østlandsmesterskap for finfeltskytterne. Stevnet går av stabelen i Trysil til helgen, og som på grovfelt-ØM er det også her samlagene som plukker ut sine representanter til stevnet. Etter en brukbar sesong, med blant annet 4. plass på Viken II, har Lars Petter Engevik Østerud blitt tatt ut på juniorlaget. Lars Petter blir den eneste som representerer Nordstrand på stevnet, og ønsker lykke til på lørdag!

Posted by hf at 10:23 EM | Comments (0)

Mars 11, 2012

Viken II: Vanskelig finale ga store utslag

Arrangørene av dagens Viken II-mesterskap hadde lagt opp til en meget vanskelig finale. På kneholdet teller vi totalt 28 treff av 246 avfyrte skudd!!! Før finalen var Paul Otto Vatne vår beste med 29 treff og skive 7 i finalen. Tobias Lillekvelland og Jens Pettersen hadde 28 treff. Rasmus Lillekvelland og Dag Kihle var også kvalifiserte til finalen med 27 treff.
I og med at nesten ingen traff det ene finaleholdet ble finaleresultatene deretter. Viken II-mesteren John Arne Stenberg fra Aas var også beste finaleskytter med 9 treff. Nest beste finaleskytter hadde 7 treff. Paul Otto klarte 5 treff og ble nr 10 til slutt. Jens fikk også 5 treff og ble nr 16. Rasmus klarte 6 treff og klatret til 17. plass.
Paul Ottos resultat holdt til siste mesterskapsmedalje. GRATULERER!
Ellers tar vi med at Petter Aabakken ble nr 2 i klasse 2 med 25/10.
Lagskytterne våre ble nr 3 bak lagene til Oslo Østre og Trøgstad.

Posted by hl at 07:45 EM | Comments (0)

Lars Petter Engevik Østerud nr 4 i Viken II

Det begynner å bli noen år siden vi hadde ungdomsskyttere som var med å kjempe i toppen av listene i de store mesterskapene. Men endelig ble det en topp-plass igjen. Lars Petter Engevik Østerud slo til i Viken II felt i Nittedal i dag og skjøt fullt hus 30 treff på hovedrunden. Sammen med 18 andre med 30 treff skulle det kjempes om medaljer i en egen finale. Der var ikke Lars Petter snauere enn at han skjøt 12 treff med 10 innertreff. Kun to av de 18 andre med 30 treff skjøt bedre enn Lars Petter. Men to andre stoppet også på 42/10 og Lars Petter måtte ut i sin alle første omskyting i sin karriere. Der ble det 12/9 og nest best i omskytingen og dermed ble det 4. plass og Ungdomsmedalje på Lars Petter.
VI GRATULERER!

Posted by hl at 06:19 EM | Comments (0)

Mars 08, 2012

Seier uten motstander

Dessverre måtte Skedsmo/Gjerdrum melde forfall til kveldens utsatte kamp i Akershusserien mot vårt 2.-lag. Vårt mannskap møtte likevel opp og skjøt 1173 totalt. Best var Sondre Westad med 298 tett fulgt av Sigurd Salvesen med 297. De to siste på laget var Eline T. Vatne med 293 og Syver Jotun med 285. Dette skulle bety at laget er klar for finalen i Akershusseriens 2. divisjon.
Årets siste runde skytes mandag mot Feiring.

Posted by hl at 10:15 EM | Comments (0)

Mars 06, 2012

Oslo skyttersamlags lag til ØM og Viken II er tatt ut

Tre Nordstrandskyttere er tatt ut til Østlandsmesterskapet i feltskyting. Det er Lars Rasmus Sandvik, Gunstein Lauvrak og Halvor Sva.
Til ØM er disse fire skyttere fra Oslo Østre tatt ut: Lars Bugge, Sverre Brovoll, Tore Johansen og Kurt Eirik Bekkevold. Siste plassen på laget har Kai Magne Mauseth fra Skarpskytten fått.
Reserver er Tobias Lillekvelland, Nordstrand og Even Haugvik, Skarpskytten.
ØM-laget med reserver utgjørt Oslo 10-manns lag i Viken II felt som arrangeres i Nittedal til søndag.

Posted by hl at 09:41 EM | Comments (0)

Begge lagene våre sloss for plass i finalene i Akershusserien

Våre to lag i Akershusserien ligger utsatt til i forhold til å sikre seg finaleplass. Førstelaget vårt som skyter i 1. divisjon ligger på 5. plass i sin divisjon, ett poeng bak finaleplass. Vinner laget over Oslo Østre II i siste runde er det en liten mulighet for finaleplass.
Andrelaget vårt skyter i 2. divisjon og ligger på den utsatte 4. plassen pr nå. Men laget har en hengekamp som skytes nå på torsdag før de skyter siste runde mot Feiring. Vinner vi hengekampen mot Skedsmo/Gjerdrum skal det mye til om vi ikke har finaleplassen i lomma.
Individuelt for skytterne i 2., 3. og 4. divisjon finner vi Eline T.¨Vatne som beste utøver av samtlige 134 som har deltatt i en eller flere runder. På sine fire runder har hun denne serien: 296 - 299 - 298 - 299.
Her kan alle resultatene studeres.

Posted by hl at 09:31 EM | Comments (0)

Mars 04, 2012

50 meter stevne i Fredrikstad

Are Hansen fra Krapfoss satte norsk rekord med 1189 på helmatch i stevnet i Fredrikstad denne helgen. Resultatet er tre poeng over gjeldende verdensrekord, men verdensrekorder kan kun settes i internasjonale mesterskap. Vi hadde også med noen deltakere i stevnet.
I 60 skudd liggende har vi nevnt tidligere at Jenny T. Vatne skjøt 596 i Junior kvinner. Det holdt hele veien inn og klasseseier til Jenny. Daniel T. Haig hadde 590 på samme øvelse, mens Sigurd Salvesen hadde 588 og Eline Vatne 575. På halvmatch skjøt Eline 564. På helmatch skjøt Daniel T. Haig 1155, mens Sigurd Salvesen hadde 1140 i juniorklassen og ble nr 3.

Posted by hl at 07:11 EM | Comments (0)

Sølv til Gunstein i samlagsstevnet felt

Gunstein web.jpgSamlagsstevnet felt ble arrangert i samarbeid med Follo i Skiptvet i dag. Rasmus Lillekvelland skjøt fullt hus i hovedskytingen og lå på skive 1 i finalen. Der ble det 10 treff og han falt ned til 4. plass totalt. Stein Heggen fra Oslo Østre vant med 29+12 treff foran vår beste som ble Gunstein Lauvrak og Lars Bugge fra Oslo Østre på 3. plass. Begge disse hadde 40 treff og måtte ut i omskyting. Der fylte Gunstein og 2. plassen var sikret.
Det er tredje året på rad at Gunstein tar sølv i samlagsstevnet felt.

Artikkelen blir oppdatert etter hvert som vi får inn mer informasjon!

Posted by hl at 04:20 EM | Comments (0)

Mars 03, 2012

Kanonskyting av Morten

Morten slo til med et kanonresultat på 15 meter i et stevne i Numedal denne uken. Etter først å ha skutt konkurranse på luft (563 poeng) og pistol (476 poeng) stilte han opp med Saueren på 15 meter, 45 skudd. Muligens hadde all trening før på kvelden gjort susen for Morten startet med å skyte tier på tier på tier helt til skudd nr 42. Da kom en 9,9, men så ble det tiere på resten og 449 totalt.
FLOTT SKYTING, MORTEN
Vi hadde også andre deltakere i stevnet. Eline T. Vatne skjøt 387 i Junior Kvinner på luft og 447 på 15 meter. Sigurd Salvesen skjøt 582 på luft i Junior menn og 445 på 15 meter. Rasmus Lillekvelland skjøt 554 på luft og 440 på 15 meter.

Posted by hl at 02:31 EM | Comments (0)