Mars 31, 2010

Påskrally: Innskytingen ble utsatt, men Lappland er fint!

Utsikt34.jpg
Vel framme i fint vintervær kontakta vi Bertil som kunne fortelle at skytingen måtte utsettes til i morgen pga. skodde. Utover ettermiddagen ble det derimot kjempefint!
Trykk Les mer - og få mer detaljer frå dagen i dag

Lunsj303.jpg
I stedet for skyting ble det en god lunsj på hotellet; Kyllingsuppe laga av gjestekokken Wi fra Kina og ekte Biff a la Lindstrøm. I denne retten er det blandet rødbeter i kjøttdeigen og denne "oppfinnelsen" var det kokken til Fritjof Nansen som begynte med når de lå innefrosset i Nordishavet. Derfor heter retten Biff a la Lindstrøm. På bildet er det en som skiller seg ut med feil farge - han måtte betale lunsjen...
rein98.jpg
Her er vårt møte med Lappland; to rein tok i mot oss midt i veien - hyggelig med dyr med horn - heldigvis kunne de trafikkreglene..

Posted by pov at 11:02 EM | Comments (0)

Påskrally: Neste stopp ; Tornedalia hotell

AvreiseUmea.jpg
Morgenfriske starter vår gjeng på siste etappe til Øvertoreå og hotellet Tornedalia. Tiden brukes til å lese/høre lydbok/podcast/film på pc.
De eldste ser ikke skogen for bare trær og flere teoretiske problemer løses på turen. Forskjellen på klorid og klorat måtte vi få eksperthjelp fra Eirin i Tromsø, men det var slik vi trodde - at oksygen var innblandet!
Et annet faktum er at Zodiumhexametafosfat er borte fra Marshmellows! usikkert om det er et tap eller ei. Flere i bussen påstaår de visualiserer for feltskytingen, men sannheten er vel at de bare sover.. Nå gleder vi oss til innskytingsøkten hos Bertil.

Posted by pov at 12:06 EM | Comments (0)

Mars 30, 2010

Påskrally: Dagens etappe over - framme i Umeå

Etter en lang dag i en sprek og opplagt Kjellbjørg er feltskytterne framme på hotellet i Umeå. Første stopp var lunsj kl. 1215 på kafeen "Hvita Elgen" som viste seg å ha god mat, men det var ingen hurtig servering... Neste stopp var etter Sundsvall og 20 mil igjen til Umeå. Med fint kjørevær og lite trafikk på veien ( de få som var kjørte vi forbi..) var vi framme 21.30. Nå venter en god natt før siste etappe til Tornedalia hotell og innskyting hos Bertil onsdag ettermiddag.

Posted by pov at 10:33 EM | Comments (0)

Avreise for Påskrally- Umeå neste!

avreise.jpg

Her er alle feltskytterne samlet foran Kjellbjørg som igjen skal frakte våre optimistiske skyttere til Påskrally! Med GPS'en montert starter turen nå fra siste oppsamling på Skarnes og ender ferder tirsdag kveld i Umeå, men veivalgene er som vanlig ikke tatt på forhånd.. Vi satser på å oppdatere med nyheter underveis.
God tur til våre feltskyttere!

Posted by pov at 04:55 EM | Comments (0)

Mars 29, 2010

Daniel og Sigurd deltok i ISAS i Tyskland

Et av de store stevnene i Europa er ISAS i Dortmund, Tyskland og ble arrangert nå siste uke. To Nordstrand-skyttere hadde tatt turen i år. Ingen av dem klarte å hevnde seg helt i toppen. Beste prestasjon sto nok Daniel T. Haig for da han skjøt 594 på 60 skudd liggende, men det holdt bare til 30. plass. På helmatchen oppnådde han 1150 og på luft 584. Vår andre deltaker Sigurd Salvesen oppnådde disse resultatene: Luft 559, helmatch 1085 og 60 ligg 560.

Posted by hl at 06:30 EM | Comments (0)

Mars 27, 2010

Kjellbjørg tar turen til Påskrally i år også

Også i år setter Kjellbjørg nesen mot Nord-Sverige og Påskrally i Haparanda. Med seg har hun 9 skyttere som nok en gang skal prøve å banke svenskene i 4 feltkonkurranser. Første konkurranse går i Pajala langfredag. Dagen etter går turen til Niemis og bankett på kvelden. Første påskedag skytes det i Pello/Juoksengi før det hele avsluttes i Övertorneå andre påskedag. Våre deltakere er Dag Kihle, Jens Pettersen, Sondre Arntsen, Sondre Westad, Sigurd Salvesen, Rasmus Lillekvelland, Halvor Sva, PO Vatne og Eline T. Vatne. Som vanlig blir det en stopp hos Bertil med innskyting på veien nordover.
Vi ønsker Kjellbjørg med skyttere god tur og lykke til!

Vi illustrerer avslutningen på feltsesongen med en bildeserie fra årets Viken II stevne i Trøgstad.

Posted by hl at 04:27 EM | Comments (0)

Mars 25, 2010

Bronse i 1. divisjon

Nordstrand I skjøt finale i Akershusseriens 1. divisjon i kveld. Oslo Østre miniatyrskytterlag og NTG Kongsvinger var klare favoritter på forhånd og våre skulle kjempe hardt mot Østre Romerike for å klare bronsemedaljen. Oslo Østre minatyrskytterlag skulle vise seg å være helt suverene i kveld med dette mannskapet: Ingrid Stubsjøen 448, Anne Marit Nordløkken 450 (31 sentrumstiere!), Kim Andre Lund 447 og Marianne Berger 449. De tre andre lagene kjempet hardt om de øvrige plassene. Morten Fuglevåg var vår ankermann og sto ved siden av Østre Romerikes ankermann Vebjørn Berg og hadde full kontroll hele veien på hva han måtte ha for å holde Nordstrand foran. Morten klarte den oppgaven. Vebjørn skjøt 450 og Morten klarte 442 som var nok til å være to poeng foran Østre Romerike til slutt. NTG Kongsvinger var kun et poeng bedre enn vårt mannskap og vant sølvmedaljen, mens våre fikk bronse. På vårt lag skjøt Tobias Lillekvelland 443, Giske Bach 444, Espen Berg-Knutsen 447 og Morten Fuglevåg 442.
VI GRATULERER!

Posted by hl at 10:01 EM | Comments (0)

Mars 23, 2010

Nordstrand 4 vant finalen i Akershusserien

Finaleseier Akershusserien.jpgEtter å ha vunnet serien var det i kveld klart for finale for Nordstrands 4.-lag i seriens 3. divisjon. Laget består utelukkende av tenåringer. I kveldens finale taklet de finalenervene og favorittstempelet på en utmerket måte og vant med solid margin til Kisens mannskap. Helene Rønningen ble kveldens beste skytter med 298 og pers med to poeng. Med seg på laget hadde hun Sondre Westad 294, Sondre Arntsen 291 og reserven Eline T. Vatne som skjøt gode 286 og perset med hele seks poeng. Summen ble da 1169 og seiersmarginen var på hele 14 poeng.
VI GRATULERER!

Posted by hl at 11:08 EM | Comments (0)

Mars 20, 2010

ØM felt: Roger Ottosen og Opland vant østlandsmesterskapet!

Ottosen.jpgTopp tre holdt seg stabil fra de første resultatene kom inn, og vinneren ble dermed Roger Ottosen (bildet t.v.) for Opland med 41/11, etterfulgt av Ann Kristin Årskog Vikhagen for Vestfold med 40/20 og Per Erik Oldertrøen for Nord-Østerdal med 40/17. Opland vant lagskytingen med 179/53, foran Oslo med 177/74.

Vi gratulerer!

Våre skyttere nådde desverre ikke helt til topps. Best var Tobias Lillekvelland med 36/17 på 12. plass.

Resterende var som følger:

Lars Rasmus Sandvik 36/12
Sverre Brovoll 35/17
Rasmus Lillekvelland 35/14
Stein Heggen 35/14
Tore Johansen 33/15
Gunstein Lauvrak 30/7
Kurt Erik Bekkevold 23/8

Komplett resultatliste kan lastes ned her.
Bildene er tatt av Oddvar Andersen, Østfold.

Posted by hl at 05:01 EM | Comments (0)

ØM felt: Opplegget

Lurer du på hvilke figurer og avstander som er brukt? Det finner du her.

Posted by hl at 04:20 EM | Comments (0)

ØM felt: Fortsatt ingen endring i tet

Roger Ottosen leder fortsatt, foran Ann Kristin Årskog Vikhagen og Per Erik Oldertrøen. Opland leder lagskytingen.

Oppdaterte lister etter seks lag ligger her.

Posted by hl at 04:02 EM | Comments (0)

ØM felt: Ingen endring i tet

Fire lag er unnagjort, og fortsatt leder Roger Ottosen.
Oppdatert resultatliste finner du her.

Posted by hl at 03:08 EM | Comments (0)

ØM felt: Roger Ottosen leder etter to lag

De to første lagene er ferdigskutt og Roger Ottosen (Opland) leder med 41/11 treff, etterfulgt av Ann Kristin Årskog Vikhagen 40/20 (Vestfold) og Per Erik Oldertrøen 40/17 (Nord-Østerdal). Vestfold leder foreløpig lagskytingen.
Resultater etter to lag

Posted by hl at 02:19 EM | Comments (0)

ØM felt: Første lag har skutt fire hold - tre mann har fullt hus

I første lag har tre skyttere fullt hus etter hold 4. Det er Knut Bråthen fra Numedal, Odd Ivar Pedersen Lang-Ree, Østerdal og Per Erik Oldertrøen fra Nord-Østerdal.
Alle resultater lag 1 etter 4 av 7 hold kan leses her.

Posted by hl at 11:44 FM | Comments (0)

20. mars: ØM felt er i gang

Alle lagene er nå ute i terrenget og vi venter å få inn de første resultatene omkring kl. 13.00. Vi kommer tilbake så fort resultatene fra lag 1 er registrert i sekretariatet.

Posted by hl at 11:25 FM | Comments (0)

Mars 19, 2010

ØM felt: Løpende resultatservice

Dersom du ikke skal til Hurdal for å følge årets Østlandsmesterskap i feltskyting, men likevel er nysgjerrig på hvordan stevnet utvikler seg, kan du følge med på denne siden. Dersom teknikken står oss bi vil vi prøve å oppdatere resultatene etter hvert lag. Og dersom vi har kapasitet vil vi også komme med litt kommentarstoff og muligens et bilde eller to. FØLG MED!

Posted by hl at 08:52 EM | Comments (0)

Mars 18, 2010

ØM felt: Hvordan finne fram

Alle som skal delta eller følge med på Østlandsmesterskapet i feltskyting må ta turen til Hurdal og Hurdal ungdomsskole nord i Akershus fylke lørdag morgen. Første lag kjøres ut i felten kl 09.00. Adressen er Rognstadveien, 2090 Hurdal. Avkjøring fra E6 ved Eidsvoll, følg R 180 til Hurdal sentrum.
Se kart her.

Posted by hl at 09:56 EM | Comments (0)

Mars 17, 2010

ØM felt: Oppropslistene er klare

Oppropslistene til Østlandsmesterskapet i feltskyting er klare. Samtlige 16 samlag på Østlandet har meldt på sin kvote på åtte skyttere. Ved oppsett av lagene har vi tatt utgangspunktet i resultatlisten fra i fjor slik at vinnersamlaget får skive 1 i lag 1, skive 2 i lag 2 osv. med justeringer i forhold til linksskyttere som blir lagt til høyre på standplass. Legg merke til at to og to lag har samme oppropstid. Det er fordi to lag kjøres ut med buss til en oppsamlingsplass før lag 1 går til standplass 1 mens lag 2 må vente til de har skutt og fått anvist første hold før de kan starte på selve feltløypa.
Oppropslistene kan studeres her.

Posted by hl at 08:45 EM | Comments (0)

Mars 16, 2010

ØM felt: Siste innspurt i planleggingen

Info.jpg
Lørdag 20. mars skal Oslo skyttersamlag ta imot 144 av Norges beste feltskyttere til Østlandsmesterskapet i feltskyting. Påmeldingslisten er klar og den viser at det kommer 5 skytterkonger, flere norske mestre i feltskyting, nordiske mestre og flere andre feltskyttere med store merittlister.
Vi i Oslo må ut av byen for å finne et egnet feltterreng til et slikt stevne. Som for 16 år siden, har vi fått tilgang til Steinsjøfeltet i Hurdal. Oppmøtet blir på Hurdal ungdomsskole der hvert samlag må melde på sine skyttere innen kl. 08.45 om morgenen. Lag 1 og 2 reiser ut kl. 09.00.
Bildet er fra vårt siste planleggingsmøte som vi hadde i kveld. Nå gjestår sjauingen med å frakte materiell til Hurdal og sette det ut i terrenget.
De nærmeste dagene legger vi ut informasjon om stevnet her på siden. Under stevnet vil vi prøve å oppdatere siden med resultater etter hvert lag.

Posted by hl at 10:43 EM | Comments (0)

Sondre med 585 på luft

I et luftvåpenstevne på Oslo Østres bane på Årvoll i kveld skjøt Sondre Westad gode 585 på sine 60 konkurranseskudd og ble nr 4 i juniorklassen. Med det var han bare et poeng bak vinneren av seniorklassen, klubbkamerat Daniel T. Haig. I juniorklassen skjøt også Sondre Arntsen bra og stoppet på 569 etter en god åpning på 98+98.
Blant jentene var Helene Rønningen vår beste med 380, mens Beth Nordahl hadde 357.

Posted by hl at 10:17 EM | Comments (0)

Sluttstilling i Akershusserien

Akershusserien 2010 er avsluttet, nå gjenstår kun finaler. De gjennomføres neste uke. I 3. divisjon vant vårt 4.-lag serien og er klar for finale 23. mars mot Kisen III, Nittedal I og Skedsmo/Gjerdrum I. I 1. divisjon er vårt 1.-lag også klare for finale 25. mars. De møter NTG Kongsvinger, Oslo Østre miniatyrskytterlag og Østre Romerike I. I 2. divisjon ser det ut til at vårt 3.-lag ikke får skyte finalen. Siste runde ble skutt mandag, men resultatet er ikke registrert på tabellen.
Se alle tabeller og resultater her.

Posted by hl at 10:11 EM | Comments (0)

Mars 15, 2010

Nordstrand III vant siste match i Akershusserien

Nordstrand III møtte i dag Oslo Østre III i Akershusseriens 2. divisjon i kveld. Det endte med en klar seier til vårt mannskap med 1741 mot 1711. Ivar Rinde var best individuelt med 443. Videre hadde Dag Rasmussen 439, Jens Pettersen 434 og Sidsel Lillekvelland 425.

Posted by hl at 11:08 EM | Comments (0)

Mars 14, 2010

Nordstrand vant lagskytingen da Bjørn Trudvang ble Viken II mester i feltskyting

Medaljevinnere.jpgEn av vinterens beste feltskyttere, Bjørn Trudvang fra Raumnes ble Viken II mester i feltskyting i dag med 41 treff. Best av våre var Tobias Lillekvelland, Gunstein Lauvrak og Rasmus Lillekvelland alle med 39 treff.
Rasmus hadde skive 2 i finalen med 30 treff, mens Tobias og Gunstein hadde 29 treff. Rasmus traff ikke helt på avstandsbedømmingen i en vanskelig finale, men resultatet holdt til mesterskapsmedalje. Tobias og Gunstein har medaljen fra før og fikk stjerne. Tobias (midt i bildet) ble nr 5, Gunstein (t.v. på bildet) nr 8 og Rasmus (t.h. på bildet) nr 9. Tre blandt de ti beste lar seg absolutt høre.
Disse tre sammen med Lars Rasmus Sandvik (27/13) sørget for at Nordstrand vant lagskytingen for første gang på mange år. Bra!
16 Nordstrand-skyttere hadde tatt turen til Trøgstad og Viken II i fint vintervær. En av disse var snart 87 år gamle Rolf Aabakken som i V73 skjøt gode 27/13.
Arrangøren Trøgstad skytterlag har lagt ut resultatene her.

Posted by hl at 05:14 EM | Comments (0)

Mars 12, 2010

Jentene topper i Oslo Cup

Helene F.jpgEtter tre runder i Oslo Cup 2010 er det jentene som har tatt teten på resultatlistene. Programmet er 30 skudd stående 15 meter for U16, junior og seniorer. U14 og yngre skyter liggende. Giske Bach har oppnådd 891 tett fulgt av Helene Farestveit med 889. Nå i tredje runde var Helene (bildet) best med maks uttelling med 30 blinker. Nest best var Daniel T. Haig som måtte tåle en nier på sin serie.
Blandt de yngre skytterne oppnådde Kjetil Pettersen, Emil Auren og Jørgen Lindseth alle 294 poeng. Sammenlagt er det imidlertid Tommy Dalby som leder med 885 poeng.
Nå tar Oslo Cup pause til 11. november og 9. desember.
Hele listen kan studeres her.

Posted by hl at 08:53 EM | Comments (0)

Mars 11, 2010

Seier + seier + seier

I kveld gjennomførte tre av våre fire lag i Akershusserien vinterens siste match.
Nordstrand I møtte NTG Kongsvinger i Ekeberghallen. På forhånd var det ventet en jevn match, men differensen mellom lagene ble 7 poeng i Nordstrands favør til slutt. Sluttsummen ble 1783 mot 1776. Daniel Haig var best individuelt med 449. De tre andre på laget skjøt slik: Linn C. Tuvstein 446, Giske Bach 445 og Linn G. Larsen 443. På NTG Kongsvinger skjøt Marit Sangesland 448, Henrik Tvengsberg 446, Anders Hundseid 444 og Jon Terje Larsen 438.
Nordstrand II møtte Oslo Østre I også det i Ekeberghallen. Også dette var ventet å skulle bli en jevn match. Men differensen ble på hele 16 poeng til slutt, også her i Nordstrands favør - 1773 mot 1757. Best individuelt var Helene Farestveit med 448 etter å ha passert 30-skudden med 300 poeng. Med på laget var også Tobias Lillekvelland 444, Morten Fuglevåg 444 og Rasmus Lillekvelland 437. På Oslo Østre I skjøt Lars Bugge 440, Stian Eliassen 439, Tone Halvorsen 439 og Kurt Eirik Bekkevold 439.
Nordstrand IV skyter i 3. divisjon og møtte Kisen III på sistnevntes hjemmebane i kveld. Laget som består av fire unge skyttere på 16-19 år gjorde sine saker meget bra. Sondre Westad satte pers med 299. Videre hadde Helene Rønningen 296, Sigurd Salvesen 293 og Sondre Arntsen 291. 1179 er rekord for laget og den høyeste poengsum som er skutt i 3. divisjon i år.

Posted by hl at 11:15 EM | Comments (0)

Mars 10, 2010

Oslo Cup og siste runde i Akershusserien

Innendørssesongen nærmer seg slutten. Torsdag går vårens siste runde i Oslo Cup av stabelen i Ekeberghallen. Samtidig skal siste runde i Akershusserien arrangeres både for Nordstrand I og Nordstrand II. Nordstrand I skal møte NTG Kongsvinger, mens Nordstrand II skal møte Oslo Østre I. Dette blir garantert to jevne matcher. Normalt er NTG Kongsvinger det aller sterkeste laget, men de kan ikke stille sitt sterkeste lag denne gange fordi et par av deres beste skyter EM i Meråker i disse dager. Men felles for begge matchene er at Nordstrand I og NTG Kongsviner allerede er klare for finaleskyting, mens Nordstrand II og Oslo Østre I ikke kan nå finalen.
Vi kommer tilbake i morgen med resultater.

Posted by hl at 09:23 EM | Comments (0)

Mars 08, 2010

Sondre skjøt 577 i EM

EM åpnet i Meråker i dag med ungdomsklassene. Vår eneste EM-deltaker Sondre Westad var i ilden. Han skjøt ikke helt opp mot sitt beste, men 577 (97-96-98-94-96-96) i sin internasjonale debut må likevel karakteriseres som godkjent. Dette holdt til 25. plass i mesterskapet som også var kvalifisering til ungdoms-OL i august. Til en plass her hadde Sondre ti poeng for lite. Men vi gratulerer med prestasjonen!

Posted by hl at 07:43 EM | Comments (0)

Mars 07, 2010

Fire Nordstrand-skyttere til ØM

Etter dagens samlagsstevne i feltskyting er uttaket til Østlandsmesterskapet i feltskyting 20. mars klart. Oslo skal stille med 8 skyttere. Uttaket viser at vi får halvparten av kvoten, mens Oslo Østre får den andre halvparten. Det som skjedde i dag var at brødrene Rasmus og Tobias Lillekvelland skjøt seg inn på laget på bekostning av Halvor Sva og Lars Bugge. Fra før var Gunstein Lauvrak og Lars Rasmus Sandvik klare fra oss. Fra Østre stiller Stein Heggen, Kurt Eirik Bekkevold, Sverre Brovoll og Tore Johansen.
Se hele uttakslisten her.

Posted by hl at 10:32 EM | Comments (0)

Trippelseier i samlagsstevnet felt

oslo logo.gifSm 2010.jpgVi har fått melding fra samlagsstevnet felt og den lyder på at Nordstrand har besatt alle tre plassene på seierspallen med Tobias Lillekvelland som mester og Gunstein Lauvrak på sølvplass. Rasmus Lillekvelland kapret den siste plassen på pallen etter å ha slått Even Haugvik fra Skarpskytten i omskyting. I tillegg fikk vi med en klassemedalje. Sondre Arntsen var beste skytter i klasse 3.
Kun 35 seniorer fra Oslo stilte til start og av disse var bare 9 fra Nordstrand, men når vi besetter de tre første plassene skal vi ikke klage. I finfelten var det enda svakere. Vi stilte ikke med en eneste deltaker!
Samtlige resultater kan studeres her!

Mesterskap:1. Tobias Lillekvelland, Nordstrand 40/6
2. Gunstein Lauvrak, Nordstrand 40/5
3. Rasmus Lillekvelland, Nordstrand 39/4 e.o.
4. Even Haugvik, Skarpskytten 39/4 e.o.
5. Morten Musiol, Oslo Østre 39/2
6. Arne Grøtting, Oslo Østre 38/4 (mester kl V55)
7. Stein Heggen, Oslo Østre 37/5
8. Bjarne Muri, Oslo Østre 37/4
9. Kurt Eirik bekkevold, Oslo Østre 35/1
9. Lars Johan Hereid, Skarpskytten 35/1
9. Paul Otto Vatne, Nordstrand 35/1

Hovedskyting:
1. Tobias Lillekvelland, Nordstrand 29/17
2. Arne Grøtting, Oslo Østre 29/15
3. Stein Heggen, Oslo Østre 29/14
4. Lars Johan Hereid, Skarpskytten 29/9
5. Kurt Eirik Bekkevold, Oslo Østre 29/9
6. Gunstein Lauvrak, Oslo Østre 28/15
7. Rasmus Lillekvelland, Nordstrand 28/13
8. Even Haugvik, Skarpskytten 28/11
9. Morten Musiol, Oslo Østre 28/9
10. Bjarne Muri, Oslo Østre 27/11
11. Paul Otto Vatne, Nordstrand 27/10
12. Tore Johansen, Oslo Østre 26/13
13. Lars Rasmus sandvik, Nordstrand 26/10
14. Henrik Oppen, Oslo Østre 26/4
15. Lars Bugge, Oslo Østre 25/15
16. Arild Båheim, Oslo Østre 25/13
17. Kathrine Høybakk, Skarpskytten 25/11
18. Sondre Arntsen, Nordstrand 24/9
19. Dag Kihle, Nordstrand 24/7
20. Sverre Brovoll, Oslo Østre 23/15
21. Eirik Kristiansen, Oslo Østre 23/8
22. Fredrik Bjerke, Oslo Østre 23/6
23. Vegard Ånneland, Oslo Østre 23/6
24. Jens Berentzen, Bærums 23/6
25. Kai Magne Mauseth, Skarpskytten 22/11
26. Pål Tvedt, Nordstrand 21/10
27. Arild Lohrbauer, Bærums 21/5
28. Øivind Mørk, Oslo Østre 20/8
29. Anne-Lise H. Holstad, Oslo Østre 20/7
30. Eirik Ahdell, Oslo Østre 20/7
31. Arne Ånneland, Oslo Østre 19/7
32. Halvor Sva, Nordstrand 19/7
33. Tor Arne Bondal, Oslo Østre 18/4
34. Ulf Svensson, Bærums 17/5
35. Jan Erik Karlsen, Skarpskytten 13/2

Posted by hl at 03:04 EM | Comments (0)

Mars 06, 2010

Lykke til i EM, Sondre

EM luft.gifSondre Westad.jpgSondre Westad er eneste Nordstrand-skytter som er tatt ut på det norske laget til EM luft i Meråker 7.-14. mars. Han deltar i ungdomsklassen (17- og 18-åringer) som skal innlede mesterskapet. Allerede mandag 8. kl 09.00 skal han i ilden på skive 23 og er han dyktig nok skal han skyte finale allerede samme dag kl. 12.30. Vi skal følge med, Sondre! LYKKE TIL!

Posted by hl at 09:51 EM | Comments (0)

Mars 05, 2010

Kjemperesultat av Daniel: 599 på 60 skudd liggende

Det arrangeres stevne på 50 meter i Fredrikstad i helgen. Daniel T. Haig skyter i kveld og har nettopp avsluttet sine 60 skudd liggende med toppresultatet 599. Vi gratulerer!
De førti første skuddene tok han med seg videre i helmatchen. Daniel fortsatte sin gode skyting og stoppet på 1167 på helmatchen etter 376 på stå og 392 på kne. Flott skyting!
Også May Elisabeth Nordahl og Helene Rønningen har gjort sine saker bra i stevnet. May Elisabeth skjøt 586 på liggende og 576 på halvmatch. Helene hadde 580 og 562 på de samme øvelsene.
May Elisabeth har klart å skyte et 50 meterstevne i Bergens distriktet også. Der skjøt hun meget godt og oppnådde 593 på 60 skudd liggende og 582 på halvmatch.

Posted by hl at 06:41 EM | Comments (0)

Noen luftresultater

Vi har en gjeng som farter rundt på diverse luftstevner og redaksjonen har ikke klat å følge med på alt som skjer. Da er det godt at skytterne selv sender en rapport. Helene Rønningen har sendt oss denne teksten om noen av deres prestasjoner den siste tiden. Takk til deg Helene!
Tenkte jeg skulle sende inn en liten rapport til hjemmesiden fra luftstevner som Sondre A, Sondre W, Sigurd og jeg har vært på!
På Eidskog 18.02 hadde Sondre W 584 og jeg 391 og det ble ny pers på meg:) Det var ikke langt unna for Sondre W heller som dessverre skjøt en 8er på sitt siste skudd.
Lørdag 20.02 var Sondre A og jeg i Vestre Bærum og på Ekeberg, Sondre debuterte med sitt nye luftgevær og imponerte med 551 på første stevne og 565 på andre!
Jeg hadde dessverre ikke dagen og hadde 384 og 381(med 89 serie gitt!)
(Dagen etterpå skjøt Sondre A KM i 15m og persa med 334!)
I Charlottenberg 24.02 skjøt Sigurd 574 og jeg 390.
I Charlottenberg på tirsdag skjøt jeg 390.
Resultatene blir stadig bedre så nå ønsker vi bare Sondre W lykke til i Meråker:D

Med hilsen fra Helene

Posted by hl at 06:38 EM | Comments (0)

Mars 04, 2010

Status Akershusserien før siste runde

Vinterens Akershusserie nærmer seg finalene. De går av stabelen 22.-25. mars. Men før dette skal det arrangeres en runde til.
Etter seks av de sju rundene ligger tre av våre fire lag an til finaleplass.
I 1. divisjon er det allerede klart at Oslo Østre miniatyrskytterlag, NTG Kongsvinger, Nordstrand I og Østre Romerike I møtes i finalen. Vårt andrelag ligger på 5. plass, men uansett hvordan det går i siste runde mot Oslo Østre I blir det ikke finaleplass på noen av disse to lagene.
I 2. divisjon ligger tredjelaget vårt på den utsatte 4. plassen og bør vinne mot Oslo Østre III i siste runde for å være sikker på en finaleplass.
I 3. divisjon ligger fjerdelaget vårt på 3. plass før siste runde, men er ikke helt trygg på finaleplass. De skal i siste runde skyte en vanskelig match mot Kisen III som allerede er finaleklar.
Tabellene etter seks runder kan studeres her.

Posted by hl at 10:06 EM | Comments (0)

Daniel T. Haig med 595 på 60 skudd liggende

I et stevne på Idrettshøyskolen onsdag kveld skjøt Daniel T. Haig gode 595 på 60 skudd liggende. Det var stevnets beste resultat, et poeng bedre enn gode gamle Harald Stenvaag. Rasmus Lillekvelland oppnådde 582 i samme stevne.

Posted by hl at 08:38 EM | Comments (0)

Mars 02, 2010

Giske har meldt overgang til Råde skytterlag

G Bach.jpgEn av våre beste skyttere de siste sesongene, Giske Bach har meddelt skytterlaget at hun har flyttet til Østfold og derfor melder overgang til Råde skytterlag.
Giske vil bli savnet i laget vårt, men vi ønsker henne samtidig lykke til i sin videre karriere i Råde skytterlag.
I sin melding om overgang har hun sendt med en tekst som hun ønsker skal legges ut på vår hjemmeside og det gjør vi så gjerne.

Det er med vemod jeg starter dette innlegget… Men for min egen del og for deres del, ønsker jeg å ta ett verdig ”farvel”.. Nei da, jeg skal ikke dø, selv om noen av dere sikkert ville foretrukket det framfor at jeg melder overgang til Råde. Som dere sikkert har fått med dere har kjærligheten trukket meg ut av storbyen på mer permanent basis, og med det følger nye muligheter og utfordringer.
Utfordringene som følger med å skyte for to forskjellige lag, i to forskjellige byer (er Råde by?) i to forskjellige samlag, i to forskjellige grener i Ø-Cuppen (Nordstrand A-Cup, Råde B-Cup) gjør det vanskelig å koordinere og planlegge. Jeg har derfor valgt å melde overgang til Råde Skytterlag, som dere skal vite ønsker meg hjertelig velkommen.
Jeg vil gjerne takke alle mine trofaste treningskamerater gjennom tidene, dere har lært meg utrolig masse, miljøet har styrket meg, og vi har holdt oss mannsterke sammen. Jeg har stortrivdes i laget og sammen med dere alle sammen. Jeg håper jeg ikke forlater dere uten å ha fått videreformidlet mye av min kunnskap, jeg håper jeg lagt igjen noen spor og kanskje tråkket opp noen stier, men om man følger andres fotspor vil man aldri komme først, så jeg prøver lykken, tar utfordringen og skifter retning.
Takk til dere alle som har støttet meg, hatt troa på meg og hjulpet meg. Ønsker dere alle lykke til videre! Vi møtes på skytebanen når banesesongen starter for fullt! Men jeg vil fortsette å representere Nordstrand Sportsskyttere så dere blir ikke kvitt meg helt.
Det var tidlig i oktober 1996 min karriere som skytter brått startet. Når storebror allerede var rekruttert til skyter var det ingenting som kunne holde lillesøster igjen fra å prøve.
Fra lånt gevær med støtte, til lånt gevær med egen reim! (Den jeg fortsatt bruker) Det var enkeltskudd på papp, fram- se på skiver, ”raska på, aber schnell” - tilbake, ned igjen. Det var stas, og morfar så kry som bare en morfar kan være! For han var jeg ikke bare lillejenta hans, men en toppskytter i verdensklasse på knappe 12 år. Og mer utstyr og resultater ble det på meg.
Fra første trening på Ekeberg for Nordstrand Skytterlag, og enda føler jeg at jeg har 2 pappaer! Min vanlige pappa, og en skytterpappa! En ekstrapappa som tok vare på meg på skytebanen, på skytterstevner, på skytterturer, en som viste meg alt han kunne, backet meg opp, kjeftet på meg når jeg ga opp, skrøt av meg, trente meg, en ekstrapappa med navn og tittel; Herr Jens Pettersen!
Jeg har hatt så mye moro, og jeg håper ungdommene i laget klarer å se hvor heldige de er for å ha verdens beste trener, og være en del av Norges beste skytterlag! Jeg håper de har det like mye moro som jeg har hatt det, og de skal vite at man kan ikke ha bedre treningskamerater noen andre steder enn i Nordstrand!
Man minnes de store begivenhetene, LS, Viken 2, Samlagsmesterskap, de er hvert år, nye minner, men det er de små øyeblikkene man aldri glemmer som; ”Oi oi oi! Vi må ha bensin NÅ!” (Jens hopper ut av bilen og kommer tilbake med en pose boller og en litago sjokolademelk) 10 min senere ”Oi oi oi.. glemte å fylle bensin :S” . *ler* En annen ting jeg vil si motiverte meg som ung og lovende skytter, var når Jens ikke selv fikk skutt så mye og han sa til meg ”Dine resultater, er mine resultater” Bare en ekte trener kan si noe sånt! Jeg husker det som det nettopp var blitt sagt.
Jens er en trolig motivator for oss alle, en primusmotor som stiller opp for alt og alle! Han motiverer oss til å sette oss langsiktige mål, og støtter oppunner våre drømmer! Jeg husker godt vi satt i bilen på vei til et stevne en gang, vi snakka om de kembo store, helt vanvittige digre skytebanene i Sveits. Jeg var vel nettopp blitt 13 år, og kjekk i kjeksen som alltid ”Der skal jeg skyte en gang, Jens” *Jens lo, han ville også dit* og realiteten kom når jeg nesten 7 år senere sto på en av de berømte banene, Thun i Sveits med 300 skiver på 300m, i to etasjer! Da tenkte jeg på Jens. Han hadde backet meg opp, så jeg hadde nådd én av mine drømmer, én av mange.
Men du har lovet meg en ting Jens, og det har du sagt selv: ”Når du når ditt mål innen skyting med å vinne Landskytterstevnet i kl V73 i 2058, så skal jeg heie på deg fra himmelen :)
Men det har ikke bare vært en dans på roser, det har vært slit, svette, blod og tårer. Noen magasin har gått i bakken, det er det ikke å legge skjul på, men når man ønsker å lykkes, er skuffelsen tøffere å takle. Jeg sa en gang for lenge lenge siden, full av håp, tro og drømmer: ”En gang skal jeg slå deg Jens”, nå 12 år og mye trening etter, er det vel heller blitt omvendt :P Men det er det som er flott med skyting, alder ingen hindring, knivskarpe konkurrenter til evig tid!
Fra lånt gevær med støtte, til kongelag. Det er deg jeg vil takke, Jens Pettersen! - For at jeg er den skytteren jeg er i dag! Ingen kan ta din plass for hva du har betydd for meg!
Med dette takker jeg for mine 14 flotte år i Nordstrand Skytterlag for denne gang, men aldri si aldri, innerst inne vil jeg alltid være en Nordstrand-Jente!

Takk for meg; Giske Bach

Posted by hl at 10:46 EM | Comments (0)

Innbydelse Viken II felt

Feltsesongens høydepunkter står i kø og et av dem er Viken II mesterskapet. Det skal arrangeres i Follo av Trøgstad skytterlag 14. mars.
Hele stevneinnbydelsen kan du lese her.

Posted by hl at 10:40 EM | Comments (0)

Innbydelse til samlagsstevnet felt

Årets samlagsstevne i feltskyting arrangeres i fellesskap med Follo skyttersamlag med Frogn og Drøbak som hovedansvarlig. Nordstrand skal hjelpe til med gjennomføringen av grovfelten. Oppmøte er som ved Frogn og Drøbaks årlige feltstevne Dal skole.
Trykk "Les videre" for å lese hele innbydelsen.

Innbydelse

På vegne av Follo skyttersamlag vil Frogn og Drøbak skytterlag skytterlag invitere til årets samlagsstevne i feltskyting søndag 7. mars 2010.
Oslo skyttersamlag vil i år delta med sitt arrangement og de ønskes velkomne. Skytterne følger arrangørens opplegg.

Program vil være i henhold til DFS regelverk og samlagets vedtekter. Det skytes finaler til slutt, etter at alle har fullført 30-skudden.

Frammøte Dal skole v/fylkesvei 156 mot Nesodden. Her blir det kafeteria.
Påmelding Dal skole 0830-1030, for ALLE skyttere, grovfelt og finfelt.
Innskudd I henhold til vedtak på Ombudsmøtet. ASP/R/ER/J : kr. 90,-, øvrige klasser : kr. 140,-. I tillegg kommer kr. 30,- til busstransport på finfelten.
Arenaer Finfelten vil gå på Garder i Frogn. Her blir det busstransport fra Dal skole.
Grovfelten har utgangspunkt i Dal skole.
Lagskyting Ingen forhåndspåmelding.
• På grovfelten teller de tre – 3 – beste skytterne fra hvert skytterlag sammenlagt. Bare en – 1 – skytter fra klasse 1 kan telle med.
• I rekrutt/junior-klassene (R, ER,J) teller de tre – 3 – beste fra hvert skytterlag sammenlagt, men minst en – 1 – av de tre må være junior.
• I lagskytingen for V65 og V73 teller de to – 2 – beste, uten krav til sammensetningen av laget.
Premiering Samlaget deler ut medaljer og vandrepremier. Etter vedtak om økonomisk tilskudd fra samlaget, vil det bli min. 50% gjenstandspremiering i klassene R/ER/J. Arrangøren vil så langt det er mulig også satse på gjenstands-premiering i de øvrige klassene, etter vanlige regler.
Gavepremier Vi vil anmode deltakende lag om at de etter gammel, god praksis bidrar med gavepremie, evt. sender et kontantbeløp slik at arrangørene selv kan kjøpe inn premier. Benytt bankkonto nr 1617 63 06479 – Frogn og Drøbak skytterlag – med innbetaling senest mandag 1. mars.
Kontakt Eventuelle spørsmål om arrangementet før stevnedagen kan rettes til:
• Arne Roaldsøy – mob. 92443827 – roaldsoy@gmail.com
• Kontakttelefon under stevnet 92443827.

Vi håper på godt frammøte og ønsker vel møtt til samlagsstevnet i feltskyting 2010!

Arne Roaldsøy
Frogn og Drøbak skytterlag

Posted by hl at 10:35 EM | Comments (0)

Nordstrand III: 1757 - Oslo Østre II: 1758

Vårt 3.-lag tapte med et fattig poeng for Oslo Østre II i Akershusseriens 2. divisjon nylig. På laget vårt skjøt Linn G. Larsen 445, Ivar Rinde 445, Dag Rasmussen 438 og Anders Helgeneset 428. For Oslo Østre skjøt Øyvind Enggrav 445, Helge Nordberg 444, Per A. Strømstad 438 og Sverre Brovoll 431.

Posted by hl at 10:31 EM | Comments (0)