Mars 29, 2008

Ivar Rinde ble nr 4 i Østlandsmesterskapet felt

Nordstrand hadde fått med to skyttere på Oslos 8-manns lag til Østlandsmesterskapet i feltskyting. Det var Ivar Rinde og Jens Pettersen. Ivar ble beste skytter fra Oslo med en 4. plass og 41 treff av 42 mulige. Han måtte ut i omskyting med 2 andre for å fordele plassene 2-4. Ivar ble dessverre dårligst av disse tre og måtte ta til takke med den forsmedelige 4. plassen. Kun en skytter skjøt fullt hus. Det var Odd Ivar Lang-Ree fra Østerdal som dermed kan titulere seg som østlandsmester i feltskyting 2008.
Jens ble nest best fra Oslo med 38 treff på en fin 11. plass i det sterke selskapet. Våre to var også med på Oslos 5-mannslag som vant lagsskytingen med fire poengs margin til Ringerike. Sist Oslo vant lagskytingen er så langt tilbake som 1990.
Alle resultater kan studeres på arrangørens hjemmeside: ØM felt 2008

Posted by hl at 03:33 EM | Comments (0)

Giske skjøt 394 på luft

I et luftstevne på Oslo Østre 2. påskedag skjøt Gisk Bach sterke 394 poeng. For å illustrere hvor sterkt resultatet er ville det holdt til finaleplass i World Cup som nettopp er avsluttet i Brasil. Se alle resultatene her: Luftstevne Oslo Østre
GRATULERER GISKE!

Posted by hl at 01:17 FM | Comments (0)

Mars 28, 2008

Påmelding NM 10 og 15 meter

logo_skytterforbundet.gifNM 10 meter luft og 15 meter miniatyr arrangeres i Råde, Østfold 25.-27. april. Påmeldingsfristen er satt til 31. mars. Det betyr at alle Nordstrand-skyttere som ønsker å delta må melde fra til Paul Otto Vatne i god tid før denne datoen.
Program og annen informasjon finner dere på NSFs hjemmeside: NM 10/15 meter
Ønsker du å delta sender du en mail til: paul.otto.vatneÆsantander.no.

Posted by hl at 07:05 FM | Comments (0)

Mars 27, 2008

Espen nr 14 i Brasil

Espen Berg-Knutsen har sammen med resten av det norske laget skutt helmatch i World Cup i Brasil i dag. Av de norske var det Vebjørn Berg, Stange som stjal showet. Med 1166 kvalifiserte han seg til finalen og sto på skive 5. Ganske tidlig skjøt han seg opp i ledelsen og den beholdt han helt til siste skudd. Da skjøt han 8,4 og falt ned til 3. plass 0,3 poeng bak Thomas Farnik, Østerrike.
Espen var sju poeng bak Vebjørn og fikk ikke være med i finalen. 1159 ga han en 14. plass som nest beste nordmann.

Posted by hl at 11:08 EM | Comments (0)

Mars 25, 2008

Espen ett poeng fra finale i Brasil

Espen Berg-Knutsen er sammen med resten av landslaget i Brasil for å skyte World Cup. I dag sto 60 skudd liggende på programmet. Sammen med Espen stilte Norge med Vebjørn Berg, Stange og Harald Stenvåg, Vestre Bærum. Ingen av de norske kom blandt de åtte beste som får skyte finale. Vebjørn var nærmest med 595, samme poengsum som nr 7 og 8, men han ble rangert til 11. plass. Harald og Espen skjøt begge 594 og ble hhv nr 14 og 17.
Les hva Espen selv sa om skytingen sin ved å trykke "Les videre"

Vi har sakset følgende fra NSFs hjemmeside:
Norges tredje skytter i konkurransen, Espen Berg-Knutsen, var med i toppen helt frem til han hadde skutt 40 skudd, hvor han hadde 399 poeng av 400 mulige. "Det fløt lett på helt frem til jeg fikk min andre nier, og da ble jeg usikker. Jeg har lett for å spre skuddene mer når jeg sikter litt for lenge, og slik ble det nå på den femte serien" Etter å ha hatt en nier på 40 skudd, skjøt Berg-Knutsen fire på de neste ti, ble nummer 17 og var sjanseløs på finale. "Det var jo nære, men med en slik serie blir det håpløst. Jeg får la det synke ned litt, trene litt knestående i ettermiddag og så gå på helmatchen med nytt mot."

Posted by hl at 06:06 EM | Comments (0)

Mars 24, 2008

4. og siste konkurransedag: Övertorneå

Rapport fra Övertorneå:
I dag var dagen da vi endelig skulle slå svenskene. Trodde vi. -Men så ombestemte vi oss. Av en eller annen grunn fristet det mer å skyte andre steder enn på figuren. Og du verden så morsomt vi hadde det! Halvor hadde det ikke så særlig gøy før på siste holdet, hvor han bestemte seg for å gjøre som oss andre, og bomma så det sang.
I feltløypa var det også i dag fryktelig varmt. Stakkars Linn trodde vel nesten at hun skulle smelte bort. Vi frykter at flere av oss nå lider av tropefeber etter ukas strabaser.
Alt i alt har vi hatt en fin tur. Også i dag preget våre skyttere toppen av resultatlista. Hvis vi snur den opp ned. - Så vi skal ikke klage på laginnsatsen!
Men for å være litt alvorlige; til neste år tar vi dem, for nå har vi jo trent!
- Hege & Linn G.

Trykk les mer for et dikt - som beskriver status :-)

Og så et lite dikt fra Hege...

Dette var uka det skulle skje
Svenskene oss kun på toppen skulle se
Men den gang ei, vi tok nok feil
Å Nei! Nå brakk jeg en negl

Men vi skal ikke la hodet henge
For til neste år skal vi svenskene denge
Så nå vender vi hjem i all vår prakt
Stolte i vår flotte røde drakt.

Posted by pov at 11:30 EM | Comments (0)

Mars 23, 2008

3.konkurransedag: Niemis

1. påskedag skjøt vi det 3. stevnet i Påskrally. Arrangør var Niemis og som vanlig bød de på en utmerket konkurranse. Dette stevnet har lange hold. Lengste hold var en B100 på 605 meter og korteste hold var en L2 på 325 meter. Slike avstander gir en del utfordringer med hensyn på vind, noe vi igjen fikk erfare.
Jens lå godt an med bare to tapere helt til siste hold, der det ble 2 treff. På det siste holdet var det tilsynelatende nesten ingen vind da vi skulle skyte på en B65, 535 meter utpå isen. Jens skrudde 4 knepp mot vinden, men selv det var for lite. Jens endte på 30 treff og ble beste nordstrandskytter. Helene og Sondre som skytere i F17 gjorde også en bra innsats med henholdsvis 24 og 23 treff.
Forholdene var bra med temperatur på rundt -8 grader og vinden varierte mellom 1 og 3 m/sek. Det var både snøvær og sol i fine vinterlige omgivelser

Posted by pov at 08:43 EM | Comments (0)

2.konkurransedag: Pello og Juoksengi

Påskeaftens konkurranse i Pello og Juoksengi ble vi nok en gang grundig slått av svenskene. Vinneren av stevenet og "Skandinavisk mester" Jarmo Marjala var den eneste som presterte å skyte fullt hus med 48 treff.
Halvor hadde godt tak på skytingen i dag og lå lenge godt an, men mistet litt på slutten og endte på 43 treff til slutt. Det ga han en 6. plass i klasse 4. Jens ble best blant oss med 44 treff.
I dag var forholdene fine med sol og relativt stabil vind på rundt 3 m/sek og -7 grader.

Posted by pov at 08:41 EM | Comments (0)

Mars 21, 2008

1.konkurransedag med variable forhold

IMG_0167.jpg
Rapport fra Nord-Sverige: "Vi har skutt vår første konkurranse i dag. Det ble ingen toppresultater og beste fra Nordstrand ble Lars Rasmus med 31 treff, som ga en 15.plass i klasse Elit. Videre hadde Linn 28, Hege 27, Jens 26, Sondre 24, Halvor 24, Guttorm 20, Helene 11 og Maya 11 treff.
Trykk "Les videre" for mer info om hold og forhold!

Holdene var: Hold 1: S20H - 290 meter Hold 2: C40 - 410 meter Hold 3: 1/8 260 meter (kne) Hold 4: Tønne 460 meter Hold 5: 1/6 - 320 meter Hold 6:L2 - 380 meter Skytetider var på alle hold 45 sekunder og 75 sekunder for ungdommene.
Dagen var preget av variable forhold. Blant utfordringene var tett snødrev og vind rett i mot. Noe som gjorde avstandsbedømming og skyting krevende. Vinden var mellom 1-3 m/sek og teperaturen i området -7. Vind og avstand ble bedømt ganske bra. Etter første konkurransedag er vi fortsatt ved godt mot og ser frem til morgendagens konkurranse som er det uoffisielle Skandinaviske Mesterskapet som arrangeres av Pello/Juoksengi."
Mer info etter denne konkurransen!

Posted by pov at 11:06 EM | Comments (0)

Mars 20, 2008

Trygt fremme på hovedkvarteret!

Våre skyttere er fremme på Tornedalia hotell, som er "hovedkvarteret" under Påskrally. Følgende beskjed kom fra Kjellbjørg i kveld: "Alle er kommet frem, også Guttorm (med egen bil fra Alta). Vi drar til Pajala i morgen tidlig. Ny rapport kommer etter skyting:)". Lykke til på første stevne!

Posted by pov at 11:24 EM | Comments (0)

Mars 19, 2008

Påskrally i gang!

paskrally108.JPGVåre skyttere er på vei til Haparanda og 4 dager med feltskyting fra langfredag til og med 2.påskedag! Her er gjengen klar til start og ved godt mot! Onsdagskveld kom de til Umeå og skal overnatte der. Siste etappe går i Skjærtorsdag til Haparanda. Mer info følger fra de reisende med Kjellbjørg. God tur videre!

Posted by pov at 09:08 EM | Comments (0)

Mars 17, 2008

Nordstrand-skyttere deltar i påskrally i Nord-Sverige

En standplass.jpgI Nord-Sverige, på grensen til Finland, arrangeres det fire feltstevner fra Langfredag til 2. påskedag. De siste årene har Nordstrand sendt en minibuss full av feltskyttere til dette arrangementet som samler skyttere fra hele Sverige, fra Danmark og noen få norske skyttere i tillegg til vår buss. Også i år sender vi en delegasjon på 9 skyttere. Den store forskjellen i år er at sjåfør Halvor Sva skal kjøre en splitter ny minibuss som er stilt til skytterlagets disposjon.
Vi ønsker skytterne LYKKE TIL og kommer tilbake med rapport over påske eller dere kan følge med på arrangørens hjemmeside: Påskrally 2008

Posted by hl at 12:00 FM | Comments (0)

Mars 16, 2008

Jens Pettersen beste Nordstrand-skytter i Skillingmark

Tradisjonen tro reiste en del av våre ivrige feltskyttere til Skillingmark palmesøndag. Denne gangen var vi 10 skyttere. De foregående år har vi hevndet oss ganske bra i dette stevnet, men i år ble det litt tynnere i toppen. Best av våre ble Jens Pettersen med 32 treff av 36 mulige. Men Jens hadde hele 15 skyttere foran seg på listen.
En av våre yngre skyttere, Sondre Westad deltok i klassen F17 og oppnådde 30 treff og ble nr 3 i klassen.
Resultatene kan dere studere på arrangørens hjemmeside: Skillingmarkträffen 2008

Posted by hl at 05:25 EM | Comments (0)

Mars 15, 2008

Feltinnskyting før Sverige-raidene

Bilde1 049.jpgHer er bilde av gjengen som gjorde sin siste felttrening før morgendagens stevne i Skillingmark og påskas tur til Haparanda.

mvh
Lars

Posted by hl at 11:51 EM | Comments (0)

Mars 14, 2008

Reisebrev nr 3 fra Dortmund

Hei! Nå er vi ferdig med skytingen her i Tyskland. I dag har vi skutt luftgevær, og atter en gang fikk Rasmus vist at han liker å lage litt dramatikk. Han begynte skytingen allerede klokken 0700 i dag tidlig, noe som egentlig er dramatikk nok i seg selv. Ikke hørte vi noe særlig mer om det heller, før Rasmus plutselig banket på døren til hotellrommet til meg og Merete i 11-tiden. Han kom inn med hodet litt senket og litt usikker stemme og sa noe sånt som han egentlig synes det var lettere å be om tilgivelse enn tillatelse, mens kastet et lite blikk på meg. Jeg kunne ikke helt forstå hva han snakket om, men så fortalte han at han hadde brukt geværet mitt i dag. For under prøveskuddene hadde børsen hans begynt å streike. Siden jeg og Rasmus har lik børse, så hadde han og Roy-Aage funnet en enkel løsning på det problemet.
Han skjøt ganske bra med den også. Han endte på 565, men på de 40 første skuddene hadde han 385. Det var bare så vidt jeg klarte å slå han. Jeg hadde nemlig 386 på min 40 skudd. (Gutter skyter 60 skudd, og jenter 40 skudd).
Beste nordmann i dag var igjen Ingrid Stubsjøen som vant junior kvinner. Vi gratulerer!
--
Helene Farestveit

Posted by hl at 11:01 EM | Comments (0)

Jan Tore Berg-Knutsen foreslås som president i NSF

Jan Tore Berg-Knutsen.jpgÆresmedlem i Nordstrand skytterlag og pappa til OL-aktuelle Espen er foreslått som ny president i Norges skytterforbund (NSF). I tillegg foreslås Morten Landrø, Oslo Østre som leder av riflekomiteen. Tinget arrangeres på Gardermoen 5.-6. april.
Les hele valgkomiteens innstilling her: NSFs valgkomites innstilling
Presentasjon av kandidatene i valgkomiteens innstilling kan leses her: Presentasjon av kandidater

Posted by hl at 08:26 FM | Comments (0)

Mars 13, 2008

Reisebrev nr 2 fra Dortmund

Rasmus.JPGDagen i dag startet vi med et besøk til Museum für Naturkunde. Der hadde de samlet sammen en haug med fossiler, steiner, fugler, fisker, skjeletter og småunger. Vi fikk sett det meste de hadde, og handla litt i souvenirbutikken, før det var dags for dagens skyting.
I dag var det jeg som var først ute. Med freidig mot gikk jeg til verks, og jeg starta ganske bra. Jeg skjøt noen prøveskudd som ikke hang på greip, før jeg startet på tellende skyting. På første serien skjøt jeg 100. Det samme gjorde jeg på siste serien. Allikevel klarte jeg å rote det til slik at sluttsummen min bare ble 584, noe som da betyr at det ikke ble store greiene på de fire seriene i midten.
Rasmus var den som stor for dagens drama. Han har slitt litt med liggendeskytingen i det siste, så da han hadde skutt 30 skudd, og bare mistet 9 poeng, var det ikke helt fritt for at jeg ble litt imponert. Han fortsatte bra også. På de neste 10 skuddene mista han bare ett poeng. Slik fortsatte lillegutt med fem tiere til. Og enda en tier, etterfulgt av..... en bom! Vi som stod bak og fulgte med ble litt paffe. Spesielt da han fortsatte skytingen uten å protestere. Vi var helt sikre på at det var skjedd en feil. Det viste seg allikevel at det var Rasmus sin egen skyld. Selv med det lille uhellet, fortsatte han bra resten av konkurransen. Til slutt endte han på 577. Mye bra skyting med andre ord!
Beste nordmann i dag var Merete Haagensen (Oslo Østre), som hadde 590 poeng, og fikk bronsemedalje. Hun er en av våre klassekamerater, så vi var ganske fornøyd med det.
Bildet av Rasmus som skyter tier på tier, på tier, på tier.
--
Helene Farestveit

Posted by hl at 11:40 EM | Comments (0)

3. plass til Nordstrand I

I kveld var det finale i Akershusseriens 1. divisjon med vårt førstelag på startstreken. Tobias Lillekvelland og Morten Fuglevåg var først ute. Tobias skjøt 293, mens Morten ikke hadde dagen og skjøt beskjedne 283. Dermed ble det mye å ta igjen for Linn C. Tuvstein og Giske Bach. Linn gjorde som hun gjorde i fjorårets finale og skjøt 30 blinker. Giske fulgte opp med 296 som anker. 1172 holdt til 3. plass, 5 poeng bak vinnerne fra NTG Kongsvinger og 1 poeng bak Oslo Østre. Vi får trøste oss med at en av skytterne på vinnerlaget er Nordstrand-skytter, nemlig Linn G. Larsen.

Posted by hl at 11:31 EM | Comments (0)

Mars 12, 2008

Oslo Cup i Ekeberghallen torsdag 13.mars!

Torsdag 13.mars er det 3.runde i årets Oslo Cup i Ekeberghallen fra kl. 1800. Det er 30 skudd ståenede eller 30 skudd liggende for de yngste. Møt opp! De to siste rundene går til høsten; november og desember.

Posted by pov at 11:29 EM | Comments (0)

Nordstrand III nr 2 i finalen

Det har vært finale i Akershusseriens 2. divisjon i kveld. 3. laget vårt var kvalifisert og ble til slutt nr 2. Vinner ble Olso Østre II med poengsummen 1164. De var 3 poeng foran våre skyttere. På laget vårt var Ellen Aasgaard beste skytter med 292 poeng. Dag Rasmussen hadde 291, Ivar Rinde og Tor-Arne Haugen 289.
I morgen kveld er det finale i 1. divisjon. Der stiller vi med 1. laget vårt.

Posted by hl at 11:22 EM | Comments (0)

Reisebrev fra Dortmund

To av våre junior-skyttere deltar i disse dager i et stort internasjonalt stevne i Dortmund. Det er Helene Farestveit og Rasmus Lillekvelland. Fra Helene har vi mottatt dette reisebrevet fra første konkurransedag:
Da var vi innkvartert i Dortmund, Tyskland. Her skal vi skyte 3 konkurranser; match, liggende og luftgevær. Vi ankom åstedet mandag kveld. Vi reiser med NTG, og dermed fikk vi sendt våpnene og skytterutstyret vårt med Kielferga. Det gjorde det noe lettere å fly. Skytterne fra Meråker, som måtte ha med seg alt på flyet, opplevde å bare få utlevert 8 av 45(!) våpen på flyplassen! Det ordnet seg heldigvis til slutt, men et øyeblikk var muligheten for betraktelig lettere konkurranse til stede... Det er hele 49 nordmenn som deltar på stevnet. I følge nettstedet til stevnet, er det totalt 900 starter. Det inkluderer 50m og 10m rifle, og 10m luftpistol.
I dag har vi gjennomgått utstyrskontroll, noe som bare besto i å veie våpen, og skutt match. Helvmatch for Rasmus, og halvmatch for meg. Rasmus var først ute. Han skjøt 382-346-369 på henholdsvis liggende, stående og kne, altså 1097. Jeg skjøt i laget etter og hadde 195-176-190, altså 561. Beste nordmann i dag, var Ingrid Stubsjøen, som ble nummer fire med 576. Ingen av oss var helt fornøyd i dag, men vi får en ny sjanse i morgen. Da er det 60 skudd liggende som står for tur.
--
Helene Farestveit

Posted by hl at 10:56 EM | Comments (0)

Mars 09, 2008

Ivar Rinde med imponerende opphenting i Viken II felt

SSA50259.JPGIvar Rinde sto for jubelen i Nordstrand-leiren under Viken II mesterskapet søndag. Ivar hadde ikke mer enn 27 treff på hovedskytingen og måtte finne seg i at over tjue skyttere var bedre enn han. Også klubbkamerat Jens Pettersen stilte til finalen med 27 treff. Men finalen må ha vært meget vanskelig for Ivar skjøt 12/3 og klatret helt opp til 2. plass i mesterskapet til slutt. Litt av et avansement! Jens klarte 8/4 og ble nr 11 til slutt. Vinner ble Råde-skytteren Pål Øyvind Ørmen som åpnet med 30 treff og fulgte opp med 10/4 i finalen.
Meget gledelig var det også at vi fikk med to ungdomsskyttere i finalene på finfelten. I Junior-klassen skjøt Sondre Westad 28 treff. Han fulgte opp med 11/5 i finalen og ble nr 12 totalt.
I klasse Eldre rekrutt skjøt Sigurd Salvesen 29/19 treff. Men selv med bare en bom ble ikke plasseringen bedre enn 29. Men Sigurd er fersk i gamet og vi kommer nok til å se han høyere på listene etter hvert.
Oslo skyttersamlag vant samlagsskytingen for seniorer med tre Nordstrand-skyttere på laget. Det var Halvor Sva, Jens Pettersen og Gunstein Lauvrak.
Komplette resultatlister finnes på denne linken: Viken II felt 2008.

Posted by hl at 06:53 EM | Comments (0)

Mars 07, 2008

Feltsesongen går mot slutten - Viken II arrangeres søndag

IMGP1073.JPGVinteren og feltsesongen går mot slutten. Det betyr sesong for de store feltmesterskapene. Til søndag arrangeres Viken II i Øymark i Indre Østfold. 400 skyttere ventes til arrangementet og selv om våre skyttere står uten bane å trene på satser vi på å stille med en stor kontingent og kanskje klarer et par av våre beste å være med å sette preg på toppen av listene til slutt.
Osloskytterne må være påmeldt innen kl. 10.00 på Marker rådhus i Ørje.
Innbydelsen kan leses her: Innbydelse Viken II
Hvordan finne fram? Her er kart!

Posted by hl at 10:08 EM | Comments (0)

Nordstrand I og Nordstrand III til finale

Nordstrand I stakk av med seieren i Akershusseriens 1. divisjon. Med en uavgjort match og resten seire var de klart best. I 2. divisjon ble Nordstrand III nr 2 etter kun to tap i hele vinter.
Til uka går finalene av stabelen og da nullstilles alt som tidligere er skutt. I 1. divisjon vet vi at både NTG Kongsvinger og NTG Lillehammer stiller med sine nest beste. De beste skytterne er nemlig i Tyskland på et stort internasjonalt stevne. Men Nordstrand og Oslo Østre stiller med sine beste lag så dette blir spennende.
I 2. divisjon stiller Nordstrand med et finalelag som har skutt meget høye poengsummer den siste tiden. Klarer de å følge opp dette i finalen stiller de sterkt i kampen om gullet.
Hele tabellen kan dere lese her: Akershusserien
Trykk "Les videre" for å se finaleoppsettet og informasjon om finalene.

Akershusserien er nå ferdigskutt med følgende serievinnere:
1. div: Nordstrand I
2. div: Skarpskytten I
3. div: NTG Kongsvinger II
4. div: Kisen III.

Disse lagene er kvalifisert til finaleskyting på Rælingen Rådhus:
4. div: Kisen III, Oslo Østre IV, Feiring II, Gjerdrum
3. div: NTG Kongsvinger II, Steinsgård, Oslo Østre III, Nittedal I
2. div: Skarpskytten I, Nordstrand III, Oslo Østre II, Aurskog/Høland II
1. div: Nordstrand I, NTG Kongsvinger I, NTG Lillehammer, Oslo Østre I

4. div. skyter mandag 10.3 kl.18.30
3. div. skyter tirsdag 11.3 kl. 18.30
2. div. skyter onsdag 12.3 kl. 18.30
1. div. skyter torsdag 13.3 kl.18.30
Skytetid er 50 minutter.

Posted by hl at 09:36 EM | Comments (0)

Mars 06, 2008

Siste runde i Akershusserien endte med to seire og et tap

Alle våre lag i Akershusserien var i kveld i aksjon i sin siste match før finalene som går av stabelen i neste uke.
I 1. divisjon møttes Nordstrand I og Nordstrand II. Nå er det endelig bevist - første-laget er bedre enn andre-laget. Giske Bach var best individuelt da hun med lånt Sauer skjøt 30 blinker. Sluttsummene ble 1183 mot 1161.
I 2. divisjon møttes Nordstrand III og Skarpskytten I. Også her ble det seier. Våre fire skjøt 1173 mot Skarpskyttens 1162. Ivar Rinde var best individuelt med 296.
I 3. divisjon møttes Nordstrand IV og Steinsgård. Her ble gjestene for sterke og vant klart med 1152 mot 1128. Gjestenes Åse Marit Myrvang var best individuelt med 295.
Trykk "Les videre" for å se alle resultatene.

Nordstrand I
Giske Bach 300
Linn C. Tuvstein 297
Morten Fuglevåg 294
Tobias Lillekvelland 292
SUM 1183

Nordstrand II
Helge Lillekvelland 294
Lars Rasmus Sandvik 292
Per Erik Øvrebø 290
Sidsel Lillekvelland 285
SUM 1161
--------------------------

Nordstrand III
Ivar Rinde 296
Tor-Arne Haugen 293
Ellen Aasgaard 292
Dag Rasmussen 292
SUM 1173

Skarpskytten I
Roar Saksvik 294
Geir Tønjum 294
Kai Magne Mauseth 289
Karl Johan Olsen 285
SUM 1162
---------------------------

Nordstrand IV
Syver Jotun 289
Halvor Sva 283
Sondre Westad 283
Anders Helgeneset 273
SUM 1128

Steinsgård
Åse Marit Myrvand 295
Arne Eik 289
Marius Gangnes 286
Hilde K. Nordby 282
SUM 1152

Posted by hl at 10:39 EM | Comments (0)

Mars 04, 2008

Nordstrand III skjøt 1181

Nordstrand III skjøt i kveld 1181 i Akershusseriens 2. divisjon. Det er det desidert beste resultatet som er skutt i denne divisjonen i år og er også bedre enn mange av resultatene i 1. divisjon. Men så stilte vi ikke med hvem som helst på laget heller. Dag Rasmussen skjøt 297, Tor-Arne Haugen 296, Ivar Rinde 295 og Ellen Aasgaard 293 (med en 7-er). I kveld var det Kisen II som fikk unngjelde. De oppnådde 1136.
Nordstrand III er dermed klare for finalen onsdag i neste uke.

Posted by hl at 09:08 EM | Comments (0)

Mars 03, 2008

Uavgjort igjen mot Rælingen 1

For litt siden skjøt Nordstrand I likt med Rælingen I i Akershusseriens 1. divisjon. I kveld Skjøt Nordstrand II mot samme Rælingen I og jammen ble det ikke uavgjort nok en gang. Begge lagene stoppet på 1168. Best individuelt ble Nordstrands May Elisabeth Nordahl med 297.
Trykk "Les videre" for å se alle resultatene.

Nordstrand II
May Elisabeth Nordahl 297
Helge Lillekvelland 293
Lars Rasmus Sandvik 290
Sidsel Lillekvelland 288
SUM 1168

Rælingen I
Jan Ole Skotterud 294
May Irene Olsen 293
Halvor Trane Svendsen 291
Jørn Olsen 290
SUM 1168

Posted by hl at 09:59 EM | Comments (0)

Mars 02, 2008

Fredrick Bjerke ble samlagsmester i feltskyting

Fredrick Bjerke.JPG
Da seniorene sviktet sørget Fredrick Bjerke for å bli samlagsmester i feltskyting i juniorklassen i dag. Før finalen lå Fredrick og Jens Kristian Larsen fra Oslo Østre likt med 26 treff. Men i finalen var vår mann klart best med 12/8 og slo Østre-skytteren med to treff. VI GRATULERER!
Seniorene våre hadde ikke dagen. Ivar Rinde ble vår beste på 9. plass, bak åtte Østre-skyttere.
Hele resultatlisten kan studeres her: Samlagsstevnet felt 2008

Posted by hl at 11:33 EM | Comments (0)

Daniel T. Haig med 1154 på helmatch

I søndagens skyting i stevnene i Meråker skjøt Daniel T. Haig hele 1154 poeng på helmatch. Det er over kvalifiseringskravet til Europamesterskapet for juniorer senere i år. Det betyr at han får være med å skyte uttak til det norske laget. På 60 skudd liggende tangerte han resultatet sitt fra lørdagen på 592.
Helene Farestveit var litt svakere søndag enn lørdag. På halvmatchen ble det 566, mens hun fikk 589 på 60 skudd liggende.

Posted by hl at 11:00 EM | Comments (0)

Mars 01, 2008

God skyting av Daniel og Helene i Meråker

Et par av våre gode juniorskyttere på luft og miniatyr er i helgen i Meråker. Fredag kveld var det luftgevær som sto på programmet. Daniel Tveiten Haig vant like godt juniorklassen med den meget gode poengsummen 588. Helene Farestveit blr nr 2 i sin klasse med 388.
Lørdag var det skyting på 50 meter, program utvidet halvmatch. Daniel var ikke snauere enn at han vant 60 skudd liggende med poengsummen 592. På helmatchen ble det 2. plass med 1140. Helene var litt uheldig selv etter god skyting. Hun skjøt likt med vinneren i begge øvelsene, men ble rangert bak. På 60 liggende skjøt hun 590 og på halvmatchen 573.
Søndag er det utvidet match igjen.

Posted by hl at 10:42 EM | Comments (0)

Norsk GULL i EM 10 meter luft

Are Hansen.jpgAre Hansen fra Krapfoss i Moss ble i dag Europamester på luftgevær i Winterthur, Sveits. Han sto på skive 3 i finalen etter å ha skutt 597 på sine 60 første skudd. Russeren som ledet skjøt 600 poeng (60 blinker!!!), men i finalen sprakk han litt og fikk ikke medalje en gang. Sprakk gjorde derimot ikke mossingen Are Hansen. På sine ti finaleskudd skjøt han meget sterke 103,7 og klatret helt til topps på pallen. Resultatlistene finnes på denne linken: EM luft
VI GRATULERER!

(Bildet er lånt fra NSF sine hjemmesider)

Posted by hl at 03:54 EM | Comments (0)