Januar 31, 2008

Helene Farestveit vant 60 skudd liggende i Stange

I starten av denne uka ble det arrangert åpent stevne på 50 meter i Stange. Programmet var 60 skudd liggende. Vi hadde med en deltaker i stevnet og Helene Farestveit vant like godt klassen Junior kvinner med 590 poeng. Vi gratulerer!

Posted by hl at 10:51 EM | Comments (0)

Januar 27, 2008

Jens Pettersen nr 3 i Blakerfelten

Jens.jpgRutinerte Jens Pettersen (bildet) ble nr 3 i mesterskapet i Blakerfelten søndag. I et fantastisk flott vintervær klarte Jens å treffe med 41 av sine 42 skudd mot ulike feltfigurer. Sigbjørn Lunner fra Høland/Bjørkelangen vant stevnet med 42/21 foran Henning Nøkleby fra Trøgstad. Jens ble rangert best av alle med 41 treff. Også Gunstein Lauvrak hadde 41 treff, men han ble rangert ned til en 8. plass. På 38 treff finner vi både Lars Rasmus Sandvik og Ivar Rinde.
Komplette resultatlister finnes på arrangørens hjemmeside: Blakerfelten

Posted by hl at 09:43 EM | Comments (0)

Skytebanesaken: Dagsavisen med stor artikkel om Prinsdal/Myrer

Dagsavisen i Oslo har en meget positiv artikkel om skytebanesaken vår. De gjengir svarene fra den for oss positive spørreunderseøkelsen om gjenåpning av Prinsdal skytebane og eventuelt bygging av ny bane på Myrer.
Les artikkelen her: Dagsavisen

Posted by hl at 09:29 EM | Comments (0)

Januar 26, 2008

Feltklare skyttere!

InnskytingSOS 006307x230.jpgHer er innskyting til grovfelt unnagjort! Alle var fornøgd etter en flott dag med innskyting for grovfelt. Søndag 27.januar er det feltstevne på Blaker som står for døren. Det er meldt fine forhold i morgen så møt opp! Det skal iallefall vi!

Posted by pov at 09:05 EM | Comments (0)

Januar 24, 2008

Skytebanesaken: Beboerne i Søndre Nordstrand ønsker en midlertidig gjenåpning av Prinsdal og ny bane på Myrer

Kongekaring 2007016 (34).JPGDet jobbes fortsatt intenst med skytebanesaken av sentrale folk i skytterlaget. Håpet om ny skytebane og en midlertidig gjenåpning av Prinsdal skytebane er fortsatt høyst levende.
I går presenterte skytterlaget en meningsmåling gjennomført av MMI som viser at skytterlaget har stor støtte av naboene både til Prinsdal og Myrer der en ny skytebane foreslås bygget.
Resultatene av undersøkelsen ble presentert i en høring i Miljø- og samferdselskomiteen i Oslo kommune i går. I denne høringen var også våre motstandere og medspillere til stede.
Resultatene fra spørreundersøkelsen er presentert i denne presentasjonen: Spørreundersøkelse

Posted by hl at 08:46 EM | Comments (0)

Akershusserien: Nordstrand i toppen etter fire runder

Våre fire lag i Akershusserien gjør det bra i vinterens Akershusserie. To av lagene våre skyter i 1. divisjon. Førstelaget vårt har vunnet alle sine matcher i vinter og har stø kurs mot finalen. Andrelaget vårt ligger for øyeblikket like under finalestreken og må vinne et par matcher nå for å nå finalen.
I 2. divisjon er tredjelaget vårt på toppen av tabellen. Bare seire så langt i serien.
Fjerdelaget vårt skyter i 3. divisjon og har hatt litt vekslende resultater og sliter nok med å nå finalen.

Se hele oppsettet her: Akershusserien

Posted by hl at 08:30 EM | Comments (0)

Januar 22, 2008

Oslo Cup 2008

Første runde i Oslo Cupen ble arrangert 10. januar.

Last ned resultatene her


Husk også Serieskyting for ungdommene førstkommende torsdag, i samlagets regi. Arrangert av oss.

Påmelding fra 17:30.

Møt opp, Møt opp!!!

Posted by audun at 10:37 EM | Comments (0)

Januar 21, 2008

Nordstrand slo Aurskog/Høland i Akershusserien

Tobias og Olaf.jpgNordstrand 1 slo i kveld Aurskog/Høland klart i Akershusseriens 1. divisjon. Seieren ble på hele 19 poeng. Våre fire skjøt sterke 1187 mot vertenes 1168. Nesten som vanlig var Espen Berg-Knutsen best individuelt og også denne gangen med fullt hus 300 poeng. Videre hadde Linn C. Tuvstein 298, Morten Fuglevåg 296 og Tobias Lillekvelland 293.
På bildet sitter Tobias og spiser vafler sammen med Olaf Aannerud fra Aurskog/Høland

Posted by hl at 09:09 EM | Comments (0)

To seire til Helene Farestveit i 50 meter stevne i Fredrikstad

Noen av våre ivrigste miniatyrskyttere stilte til start i et 50 meter stevne i Fredrikstad i helgen. I klassen for Junior kvinner vant Helene Farestveit både 60 skudd liggende og halvmatch. Hun oppnådde poengsummene 591 på 60 skudd liggende og 570 på halvmatch (ligg 196 - stå 177- kne 197).

Posted by hl at 07:24 EM | Comments (0)

Januar 20, 2008

Trond Rustad og Sondre Westad med dobbeltseier i klasse 3 i Rådefelten

Selv om våre deltakere ikke klarte å hevde seg i mesterskapene i Rådefelten søndag, ble det dobbeltseier i klasse 3. Trond Rustad vant klassen foran 15 år gamle Sondre Westad. Begge hadde 23 treff, men Trond ble rangert først på flest innertreff. Sondre er første års juniorskytter men velger å skyte feltstevner blandt seniorene. At han allerede har oppnådd å bli nr 2 i klasse 3 er ikke mindre enn imponerende.
Ellers tar vi med at 85 år gamle Rolf Aabakken skjøt 28 treff på 30-skudden i eldste veteranklasse og fulgte opp med 10 treff i finalen.
Komplett resultatliste finnes på følgende link: Rådefelten 2008

Posted by hl at 10:44 EM | Comments (0)

Januar 18, 2008

Noen høyere?

-42.jpeg
At Giske Bach er en dyktig skytter, er noe vi har visst lenge. På torsdagens trening i Ekeberghallen viste hun klasse igjen. Hun trente stående på 15 meter. Hun startet med 10 prøveskudd. Det ble <<...>> 10 blinker og deretter en 30 skudd stående. Det ble fullt hus-300 poeng. Hun tok så en pause, hjalp en del ungdom med stående instruksjon før hun fortsatte treningen. Hun skjøt 6 prøveskudd, som førte til 6 blinker, før hun avsluttet med en ny tredveskudd stående. Det førte til nye 300 peng! 76 skudd-76 blinker. Det er noe ytterst få i hele verden gjør henne etter!!

Posted by audun at 09:57 FM | Comments (0)

Januar 14, 2008

Uttakskriterier Viken II og ØM felt

Feltsesongen er allerede i gang og feltutvalget i Oslo skyttersamlag har satt opp at følgende feltstevner skal danne grunnlag for uttak av lag til Viken II og Østlandsmesterskapet. Feltutvalget skriver:
· 20. januar Råde
· 27. januar Blaker
· 10. februar Tangen
· 17. februar Høland & Bjørkelangen
· 9. mars Viken II
5 stevner, og de 3 beste stevner teller. I teorien er det 6 som tas ut direkte, og 2 på skjønn. Men i realiteten blir det de 8 matematisk beste som tas ut, så derfor er det bare å delta! Uten å delta på disse stevner kommer dere ikke med!
Lykke til!

Posted by hl at 10:21 EM | Comments (0)

Oslo Cup 2007 - sluttresultater

Oslo Cup 2007 ble avsluttet før jul. Ved en forglemmelse har ikke sluttresultatene blitt lagt ut før. Men her kommer de: Oslo Cup 2007 - sluttresultater

Posted by hl at 10:17 EM | Comments (0)

Januar 13, 2008

Informasjon om banesaken

I løpet av høsten 2007 har det pågått en omfattende prosess for å påvirke de politiske beslutningstagerne ifm behandlingen av banesaken. Her kan du lese en kort status fra banekomiteen.

Aktiviteten har hovedsaklig pågått i Rådhusets korridorer og etterhvert via media. Hensikten med dette arbeidet har vært å synliggjøre omfanget og betydningen av det arbeidet vi vet står så sentralt blant våre medlemmer og jegere. Det hersker liten tvil om at disse verdiene er blitt synliggjort kombinert med en seriøs og troverdig plan for en kortsiktig & langsiktig anleggsløsning i Oslo sør. Fra tidligere vet vi at anleggsalternativet i Enebakk er skrinlagt pga manglende politisk vilje i Enebakk for en lokalisering i område Durud. Riktignok er det fortsatt flere politikere i Oslo som hevder at Enebakk er et alternativ, men dette ble allerede vinteren 2007 skrinlagt av Enebakk's politikere.

Som dere sikkert vet så er Bystyrets forpliktelse overfor Nordstrand skytterlag å finne en skytebaneløsning til det beste for skytterlaget (ref bystyrevedtaket fra mars 2006). Rett oppunder jul ble det derfor fremmet forslag fra Byrådet om¨å regulere et område ved Myrer småbruk til utendørs skytebane. Dette vil trolig bli behandlet i bystyret allerede denne måneden. I tillegg foreligger det er privat forslag fra Høyre og Fremskrittspartiet om å benytte Prinsdal skytebane midlertidig frem til ny skytebane står klar - dog under forutsetning av at banen støydempes til støynivåer som ligger innenfor departementets retningslinjer for støy fra skytebaner.

Disse forslagene stiller skytterlaget seg helt & holdent bak, og i tillegg har skytterlaget også gått i bresjen for en flerbrukshall på Åsland som et innendørs alternativ. Sistnevnte alternativ er foreløpig ikke foreslått i den kommende politiske behandlingen.

Mvh banekomiteen v/GL

Vedlegg:
Byrådets forslag :
Download file

Privat forslag fra H & FrP:
Download file


Posted by pov at 09:42 EM | Comments (0)

Januar 11, 2008

Finaleplass til Helene og Rasmus

Vel hjemme fra Swedish Open, reiste juniorskytterne Helene Farestveit og Rasmus Lillekvelland omtrent direkte videre til Stjørdal og Hell Open og tre nye dager med konkurranser med luftgeværet. Denne gangen oppnådde begge to å få skyte en finale. Helene hadde som best 388 og fikk siste skive i finalen på konkurransedag to. Men med 100,8 og nest beste finaleserie skjøt hun seg opp til 6. plass.
Rasmus Lillekvelland skjøt siste konkurransedag 571 og fikk siste skive i finalen. Der skjøt han finalens 4. beste serie på 99,5. Men det holdt ikke til å klatre på listen.

Posted by hl at 11:25 EM | Comments (0)

Januar 09, 2008

Jens Pettersen åpnet feltsesongen med 41 treff

Feltsesongen 2008 åpnet som vanlig første søndag i januar i Trøgstad. Hele 20 av våre skyttere stilte til start. Beste prestasjon sto Jens Pettersen for. Han skjøt hele 41 treff og ble nr 5 totalt. Nest best av våre ble May Elisabeth Nordahl med 38 treff.
Ellers tar vi med at Fredrick Bjerke skjøt 27/22 i sin debut som Juniorskytter.
Resultater finnes på arrangørens hjemmeside: Trøgstadstevnet

Posted by hl at 11:35 EM | Comments (0)

Januar 08, 2008

Tap i Akershusserien

Mandag kveld ble det tap for vårt andrelag som møtte Oslo Østres 1.lag
En jevn match, men Østre vant til slutt med 10 poeng.

Trykk "Les videre" for å se de individuelle resultatene.

Nordstrand II mot Oslo Østre I
Lars Rasmus Sandvik 290
Per Erik Øvrebø 290
May Elisabeth Nordahl 297
Ivar Rinde 293
SUM 1170

Oslo Østre I: 1180

Posted by pov at 06:05 EM | Comments (0)

DVD-dugnad søndag 13.januar

CD/DVD-jobbing søndag 13.1, og vi begynner kl. 10.00
Det er enkelt og lett arbeid som alle klarer og kan bli med på. Gi beskjed til Giske på mobil 98829097 eller Paul Otto på mobil 9075 8725 eller e-post.
Husk at pizza og CD/DVD er inkludert! Velkommen :-)

Posted by pov at 06:03 EM | Comments (0)

Januar 06, 2008

Linn G. Larsen skjøt 390 i internasjonalt luftstevne i Sverige

Linn G.JPGTidlig på nyåret reiste tre av våre juniorskyttere til Sverige for å delta i Swedish Open som er et stort internasjonalt luftgeværstevne. Her skytes det en konkurranse hver dag i 3 påfølgende dager. Våre deltakere var Linn G. Larsen, Helene Farestveit og Rasmus Lillekvelland. Beste prestasjon sto Linn G. Larsen (bildet) for da hun siste konkurransedag skjøt hele 390 poeng noe som holdt til en 13. plass.

Posted by hl at 10:56 EM | Comments (0)