Mai 31, 2005

Norma skytterlag internettside.

Redaksjonen har mottatt tilbud fra ammunisjonsleverandøren Norma v/Ola Tore Dokken.

Til skytterlagene

Vi har nå åpnet Norma sin internettside for skytterlagsprodukter. Det gjenstår fortsatt en del materiell som ikke er lagt inn, men dette kommer etter hvert.

Siden finnes på følgende adresse:
http://www.norma-skytterlag.net eller via vår jaktside http://www.noma.as.

Siden inneholder informasjon om våre produkter, pris/bestillingsliste, nettbutikk og en del annen informasjon. Vi har som mål at dette skal bli en aktiv side for skytterlagene og skytterlag hvor man også kan etablere et bruktmarked og annonser for skytterlagenes stevner med link til egne sider.

Jeg kommer tilbake med mer informasjon når det er nye elementer som er klare.

Ola Tore Dokken
Norma as

Posted by ses at 09:00 EM | Comments (0)

Pressedekning ifm banesaken - Ø-sendingen

Det er idag bred dekning av banesaken i Østlandssendingen (ref gårsdagens info om Byrådets vedtak). Det vil bli et innslag i Ø-sendingen på NRK1 ikveld fra kl 1840. I tillegg kan dere se på hjemmesiden:
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_ostlandssendingen/4786808.html


/Gunstein

Posted by ses at 02:15 EM | Comments (0)

Mai 30, 2005

2. runde av torsdagstreffen


2. runde av torsdagstreffen ble gjennomført nå i kveld, med oppsiktsvekkende resultater. Dagens program var 35 skudd (DFS-program) på 200m. Som tidligere rapportert, har junior skytteren - Linn G. Larsen skutt meget godt i klasse junior. I kveld prøvde ungjenta seg på 200m, og skjøt et fullt program på 200m som for klasseførte skyttere.

Ungjenta leverte følgende serier;
Liggende - 49 poeng
Stående - 48 poeng
Knestående - 47
Grunnlag - 96
Totalt (25 skudd) = 240 poeng

Omgang - 96
Totalt (35 skudd) = 336

For øvrige resultater, se våre resultatsider. Dagens vinner ble Audun Aasgaard, med 341 poeng.

Posted by ses at 09:15 EM | Comments (0)

Siste nytt i banesaken - byrådet har konkludert!

Byrådet for Næring og Kultur har behandlet saken 'Alternativ plassering av Prinsdal skytebane' og konklusjonen fra denne behandlingen er sett fra banekomiteens syn ikke overraskende. Dette skal nå til videre behandling i Miljø- og Samferdselskomiteen før det blir endelig behandlet i Bystyret etter sommerferien. Ulempen med denne innstillingen er som vi alle ser at saken påny blir skjøvet frem i tid uten at det foreligger en endelig avklaring. Dette vil garantert innebære lokal uro både blant politikere og naboer. Jeg vedlegger konklusjonen fra Byråden og henviser også til aktuell link: http://www.sak.oslo.kommune.no/sru/ (byrådssak 131/ 05)

Konklusjon
Det er i prosessen etter byrådets vurdering foreløpig ikke funnet frem til konkrete egnede alternativer til Prinsdal skytebane. Byrådets grunnforutsetning i saken er som tidligere opplyst at de ulempene som aktiviteten på Prinsdal skytebane representerer ikke skal flyttes til et annet sted, hvis dette medfører tilnærmet lik eller økt belastning der.

Byrådet vil derfor gå inn for at det utredes videre å etablere en skytebane på Grønmo, som skal ta over aktiviteten på Prinsdal skytebane. Prinsdal skytebane videreføres inntil 2012.

Økonomiske og administrative konsekvenser
En skytebane på Grønmo vil kunne gi utgifter for kommunen.

Byrådet innstiller til bystyret å fatte følgende vedtak
Det utredes videre å anlegge en skytebane på Grønmo. Skytebanen på Prinsdal
videreføres inntil 2012.

Byrådet, den 26.05.2005
Erling Lae Anette Wiig Bryn


/Gunstein

Posted by ses at 10:15 FM | Comments (0)

Fantastisk skyting av Ivar Rinde - lå an til banerekord (før Tor med hammer'n slo til)

Ivar "lone wolf" Rinde, valgte å tråle området i Vestfold etter banestevner, mens resten av Nordstrandskytterne dekket de sentrale Østlandsområder samt Østfold.

Ivar reiste til Porsgrunds skytterlag, og skjøt fantatsisk godt. Om det var Ivar - eller noen andre i det laget som Ivar skjøt i på lørdagen, som har noe usnakket med "Tor med hammern"... for lynet slo ned i elektronikken og stoppet hele stevnet... og ødela samtidig for en mulig stevneseier for Ivar. Vinneren av stevnet hadde 344 poeng (dvs. at Ivar hadde kunne skyte 98 poeng eller bedre for å vinne hele stevnet (og sette ny banerekord), 97 poeng for å komme likt med stevnets vinner).

Ivar skjøt følgende serier;

Ligg - 50
Stå - 48
Kne - 49
Gr.lag - 100
Sum - 247

Det var synd for Ivar at han ikke fikk skutt sin mesterskapsomgang, etter som Ivar lå an til å sette banerekord på Porsgrund skytterlag sin bane (banerekorden er 345 poeng). Vi kan vel trygt konkludere med at værgudene ikke har spillt på lag Nordstrandskytterne de siste 2 ukene (men våre skyttere leverer gode resultater allikevel).

Arrangørene skriver på sin hjemmeside;

"Dessverre måtte stevnet avbrytes midt på lørdagen etter at "Tor med hammar`n" satt det elektroniske anlegget ut av drift, slik bare 105 av de 150 påmeldte skytterne fikk vært i aksjon.

I det siste laget som fikk skutt på 100 og 300meter, måtte man si stopp uten at disse fikk skutt sin omgang, hvilket sikkert var bittert for de som lå godt an etter 25-skudden."

Vi gratulerer med et meget godt resultat.

Posted by ses at 09:00 FM | Comments (0)

Sportsskyting; Espen på god tur til å blit tatt ut til EM

Espen fortsetter sine herjinger på skytebaner rundt om i Norge. Fra uttaksskytingene til EM (50m og 300m) i sportsskyting kan vi rapportere følgende.

Onsdag var det EM-uttak på Terningmoen (200m) - 3*20 skudd standardgevær:
Nr 1 EBK 587+581 p. 17 poeng foran nr 2 Arild Røyseth
Nr 2 Arild Røyseth...
...
...

Lørdag var det EM-uttak på Gjøvik (200m) 60 lig og 3*40 skudd frigevær:
Nr 1 EBK 596 (lig) og 1172 (3*40sk)
Nr 2 Vebjørn Berg 595 (lig) og 1170 (3*40sk)
..
..
Det blir skutt mot ISSF-skiver på 50m/200m/300m. Selv om laget til EM (50m og 300m) i Beograd i juli ikke er tatt ut ennå (uttaket vil bli vurdert etter NM 50m til helgen) er det vel ingen overdrivelse å si at Espen ligger relativt godt an til deltagelse på EM-laget.

EM (50m og 300m) gjennomføres den 2 - 15 juli 2005 i Beograd.
Arrangøren har følgende hjemmeside - http://www.bgsck.org.yu

Posted by ses at 08:00 FM | Comments (0)

Mai 29, 2005

Sportsskyting; Linn Cecilie Tuvstein - Norsk rekord (3x10 skudd, grovkaliber, klasse ungdom)

Redaksjonen har mottatt rapport at vår egen Linn Cecilie Tuvstein fra Nordstrand sportsskyttere, har fått godkjent resultatet på 3x10 skudd, grovkaliber i klassen Ungdom, med 286 poeng, som ny norsk rekord. Resultatet ble skutt på ISSF-skive (200m/300m).Nordstrand skytterlag og Nordstrand sportsskyttere gratulerer.


Posted by ses at 09:45 EM | Comments (0)

Meget god skyting av Nordstrandsktytere denne helgen; flere stevneseire på Nordstrandskyttere

Våre skyttere har hatt en meget aktiv helg. Helgen har vært vindfull, og kun de beste av våre skyttere som tør å skru på vinden, har skutt gode resultater.

Helgen har vært litt oppstykket for våre helter og heltinner, i det en Nordstrandskytter også har annet å gjøre enn å bare skyte. Følgelig var det flere av våre som bare skjøt 1 av stevnene denne helgen.

I Fredrikstad, vant Espen Berg-Knutsen med 345 poeng. Espen var nærmere et ennå bedre resultat, men når det blir "stang-ut" med 9.9 på flere skudd er det godt å gå videre på anntall innertreff. Espen ble rangert som nr 1, av de 5 som skjøt 345 poeng.

I rekrutteringsklassene (i Fredrikstad), kan vi nok en gang gratulere Rasmus Lillekvelland med nok et perfekt resultat med 350 poeng (2. gang på kort tid), og stevneseier i klasse Junior.


Flere av våre skyttere reiste videre til Skiptvet, og våre klasseførte skyttere skulle få erfare at vinden var vanskelig å tolke, men det var på 100m at dramaet skulle utspille seg.

Formskytteren Linn G. Larsen, gjorde som Espen, og skjøt bare 1 åpent stevne denne helgen. Ungjenta åpnet med sterke 250 poeng (ny personlig rekord på 25-skudden), og fikk føle presset på omgangen. Etter å ha skutt 25 blinker på rad, skjøt Linn (som skyter i klasse Junior) 9.9 i sitt 1. skudd på omgangen og fikk totalt 349 poeng (men i den sterke vinden var dette et meget godt resultat (og ny pers på 35-skudden). Fra vår ungdomsleder (Jens Pettersen) kan vi rapportere at våre ungdomsskyttere jobber utrolig godt, og våre ungdomsskyttere vil ikke slippe skuddet før det er i 10-eren. Av våre øvrige ungdomsskyttere som skjøt godt, kan vi nevne ny personlig rekord på Magnus Flygind med 345 poeng.

I skrivende stund, er det flere av arrangørene som ikke har lagt ut resultatlister, men listene vil være å finne på følgende URL-er;

Nittedal
Rælingen
Fredrikstad
Torsnes
Skiptvet (ingen WEB-side, ingen resultater)


Vi gratulerer våre skyttere med meget gode resultater.

Posted by ses at 05:00 EM | Comments (0)

Mai 28, 2005

Sterk skyting og et vellykket arrangement; Vennskapsskyting for våre ungdommer på Prinsdal

Selv om værgudene ikke var med oss denne gang, var arrangementet allikevel en stor suksess.

Per Erik Øvrebø i klasse junior, skjøt fantastisk - og hadde kun kun en hårfin 9-er (9.8 på skudd nr 5 i grunnlaget) på sin skyting og oppnådde 249 poeng i dagens vennskapsskyting. Linn G. Larsen, også i klasse junior, har også formen inne og leverte nok et toppresultat med 248 poeng.

Det var flere av våre skyttere som skjøt meget godt. Vi har lagt ut et bildegalleri fra dagens skyting, samt komplette resultatlister med tilhørende gravkort fra dagens skyting (se våre resultatsider).

Resultater
Bildegelleri

Vi gratulerer våre skyttere med meget gode resultater.

Posted by ses at 02:00 EM | Comments (0)

Mai 27, 2005

48 Nordstrandskyttere til årets Landsskytterstevne


Helge Lillekvelland, har så langt mottatt påmelding fra 48 Nordstrandskyttere som ønsker å delta på årets Landsskytterstevne på Lesja. Dersom du som Nordstrandskytter savner du navnet ditt på lista, tar du kontakt med Helge Lillekvelland, 63826795, eller e-post lillekveÆonline.no senest innen 5. juni.

Bytt ut Æ med @ i e-post adressen til Helge. Dette gjøres for å forhindre at SPAMMERE fanger opp e-post adressen til Helge, og SPAMMER han ned (spidere på Internet søker opp e-post adresser på WEB-sider for så å bruke disse som grunnlag for SPAM-utsendelser).

Klikk på linken nedenfor for å se deltagerlista.

Klasse R:
Fredrick Bjerke
Siri Sandvold

Klasse ER:
Joachim Bech
Mads O. Sørli

Klasse J:
Agnethe Bech
Magnus Flygind
Linn G. Larsen
Rasmus Lillekvelland
Giorgio F. Molinas
Kristoffer Torgersen
Linn C. Tuvstein
Per Erik Øvrebø

Klasse 1:
Ilana Benjaminsen

Klasse 2:

Klasse 3:
Petter Aabakken
Ellen Aasgaard
Halvor Ajer (AG-3???)
Vegard Bergaplass
Terje Gjerdingen
Per-Erik Haugen
Anders Helgeneset
Trond Kristiansen
Lasse Nygaard
Wigdis Tuvstein

Klasse 4:
Guttorm Kvernmo
Sidsel Lillekvelland
Linn Kristine Lønnerød
May Elisabeth Nordahl
Stein Erik Sandvold
Ola Sannes
Paul Otto Vatne

Klasse 5:
Audun Aasgaard
Giske Bach
Espen Berg-Knutsen
Morten Fuglevåg
Tor-Arne Haugen
Syver Jotun
Dag Kihle
Gunstein Lauvrak
Helge Lillekvelland
Tobias Lillekvelland
Jens Pettersen
Dag Rasmussen
Ivar Rinde
Lars Rasmus Sandvik
Halvor Sva

Klasse V55:
Jan Tore Berg-Knutsen
Pål Tvedt

Klasse V65:

Klasse V73:
John Johansen

Posted by ses at 09:00 FM | Comments (0)

Mai 26, 2005

B-laget videre i Østlandscupen etter seier mot Nordre Land B i 1. runde

Det var en vindfull og meget regntung "sommerkveld" på Prinsdal nå i kveld. Med skjenerende vind inn på standplass, og store mengder med nedbør - skjøt våre lagskyttere i Nordstrand B sin 1. runde i Østlandscupen mot Nordre Land B.

Kvelden skulle sette mang en skytter på prøve, og resultatene bar preg av den sterke vinden som blåste inn på standplassen, og var skjenerende i stående og knestående.

Det var like forhold for alle skyttere, men Nordstrandskytterne taklet de vanskelige forholdene best. Da skytingen var over, viste det seg at vi gikk av med seieren med 89 poengs margin (Nordstrand B med 2623 vs. Nordre Land B med 2534 poeng).

Våre skyttere hadde følgende resultater;
    Lars - 336 poeng
    Jens - 334 poeng
    Dag K - 333 poeng
    Christer - 331 poeng
    Stein Erik - 328 poeng
    Halvor - 327 poeng
    Anders - 317 poeng
    Paul Otto - 317 poeng

Vi gratulerer!

Posted by ses at 09:15 EM | Comments (0)

Mai 25, 2005

Skytetider til helgen - søndag 29. mai (Fredrikstad og Skjeberg)

16 skyttere på tokt til helgens skytinger;

     Fredrikstad skytterlag
     Skjeberg skytterlag

For skytetider, klikk på linken - les videre.

Vi har følgende skytetider søndag
 
Fredrikstad 29/5

Klokka 0900
Syver
Jens
Trond
Linn K
Dag R
Guttorm
DagK
Stein Erik
Espen
Kristoffer
Fredrik
Magnus B
Siri
Magnus F
Mads
Linn C
 
Klokka 0940
Ivar
Maya
 
Skjeberg søndag 29/5

Søndag 1200
Kristoffer
Linn L
Fredrick
Magnus B
Siri
Mads
Linn C
Magnus F
Søndag 1245
Magnus F
Espen

Søndag 1330
Syver
Jens
Linn K
Trond
Dag r
Guttorm
Dag K
Stein Erik
Ivar
Maya

Posted by ses at 07:00 EM | Comments (0)

En hyggelig dag på Prinsdal - førstkommende lørdag (28. mai)

Lørdag fk. 28/5 arrangerer Nordstrand en vennskapsskyting mot ungdommer fra Oslo Østre, Ski og Spydeberg.

Dette er et årvisst arrangement og en honnørdag til våre ungdomsskyttere. Styret og ungdomsutvalget har lagt ned mye arbeid i forberedelsene til dette, og vi forventer at mange av lagets aktive seniorskyttere stiller opp og bidrar til å gjennomføre et godt arrangement som laget kan være stolt av. Vi trenger 10-12 stykker, (som helst stiller med røde jakker) for å drive arrangementet. Vi trenger mennesker til alle typer virksomhet, så det er bruk for alle.

Vi starter klokka 1000 og regner med at det meste er ferdig rundt klokka 14-1430.

Det vil bli servering av grillmat/eller pølser og kaker. De fleste aktive er påmeldt på¨stevner på søndag, så her er det bare å stille opp!!!

De som stiller opp her kontakter Dag enten på mail eller tlf 9577 8675


/Dag R

Posted by ses at 06:55 EM | Comments (0)

Vennskapsskyting hos Frogn og Drøbak

P.g.a. arrangementkollisjon er årets vennskapsskyting flyttet til;

     tirsdag 16/8 fra klokka 1730.

Som vanlig vennskaplig skyting, dugleiksmerkeprogrammet og hyggelig samvær med grillkos og kaffe.

/Dag R

Posted by ses at 06:30 EM | Comments (0)

Endring av dato for kongekåring

Viktig-viktig-viktig

Styret har besluttet å endre datoen for kongekåringen til lørdag 17/9, dagen før Ø-cup-finalen. Årsaken er kollisjon med NM-200/300 meter, et arrangement hvor vi har planer om å stille med 30 deltakere.

Vi håper at "alle" kan komme på kongekåringen, et av årets hyggeligste arrangement.

/Dag R

Posted by ses at 06:25 EM | Comments (0)

Nye datoer torsdagstreffen

Som de ivrigste skytterne har fått med seg har runde 2 i torsdagstreffen blitt utsatt, og det samme gjelder denne ukens runde. Begge gangene på grunn av avvikling av Ø-cup. Vi har satt opp nye datoer for trosdagstreffen, og håper at det ikke skjer ytterligere kollisjoner

runde 2 Mandag 30/5
runde 3 Torsdag 9/6
runde 4 torsdag 16/6
runde 5 torsdag 23/6
runde 6 torsdag 18/8

Vi beklager endringene, men p.g.a. liten kapasitet og stor aktivitet er dette et fenomen vi bare må leve med

/Dag R

Posted by ses at 06:20 EM | Comments (0)

Rapport fra skivedugnad - tirsdag 24. mai

Torkel Stensletten skriver følgende fra skivedugnaden. I tillegg til Thore og meg møtte det 3 seniorer og 2 ungdommer, så det gikk fort og greit.

På 100 m ble samtlige skiver rengjort for støv. Det viser seg at det blir mer
støvansamling på denne skivetypen med fremtrekk enn på de gamle. Behovet for ettersyn og renhold er derfor like mye påkrevd her som på 200 m.

På 200 m ble alle magebind flyttet frem. Alle ble støvsugd og bakskivene ble reparert. Det er en feil på skive 2. Vi antar at den ligger i målestaven og den ble tatt ut for kontroll i Drøbak. Thore prøver å få dette på plass til i morgen.

-------- INVITASJON - 24. MAI -----------------

Elektroniske skiver er gøy å skyte på, men for at de skal virke skikkelig, må de vedlikeholdes meget nøye.

Derfor har vi skivedugnad i dag tirsdag på Prinsdal.
Start klokka 1800.

Møt fram!!!!


/Dag R

Posted by ses at 06:05 EM | Comments (0)

Mai 22, 2005

Meget god skyting av Nordstrandskyttere som ikke skjøt Norgescup

Som tidligere rapportert, var det flere av våre skyttere som ikke kunne skyte årets 1. runde i Norgescupen på Sørlandet. Nordstrandskyttere som ikke skjøt NC, valgte å skyte på lokale stevner er på Østlandet.

Fet skytterlag
Urskog skytterlag
Høland & Bjørkelangen skytterlag

Våre skyttere skjøt meget godt, og vi kan bare gratulere Rasmus Lillekvelland med nok en oppføring i 350 klubben. Vi gratulerer. Det var mange oppløftende resultater fra skytterne, og spesielt legger vi merke til av våre øvrige rekutteringsskyttere nå hevder seg helt i norgeseliten i sine klasser.

For samlede Nordstrandresultater, klikk på linken nedenfor - eller besøk linkene til nevnte skytterlag (se ovenfor).

Urskog        
       
Plass Navn Klasse 25 skudd Mesterskap
23. Mats Sørli ER 247 345
2. Rasmus Lillekveland J 250 350
21. Linn Larsen J 247 344
26. Kristoffer Torgersen J 244 341
32. Magnus Flygind J 242 335
       
5. Jens Pettersen 5 244 343
22. Sidsel Lillekvelland 4 240 338
37. Helge Lillekvelland 5 239 337
82. Paul-Otto Vatne 4 229 321
87. Lasse Nygaard 3 222 319
121. Halvor Sva 5 232 232
       
       
       
Fet        
       
Plass Navn Klasse 25 skudd Mesterskap
14 Jens Pettersen 5   337
16 Sidsel Lillekvelland 4   337
24 Paul Otto Vatne 4   335
43 Halvor Sva 5   328
60 Guttorm Kvernmo 4   314
61 Lasse Nygaard 3   307
154 Jørn Iversen 2   207
       
7 Linn Larsen J 247 347
8 Rasmus Lillekvelland J 247 347
       
       
       
Høland & Bjørkelangen      
       
Plass Navn Klasse 25 skudd Mesterskap
6 Rasmus Lillekvelland J   348
17 Kristoffer Torgersen J   345
19 Linn Larsen J   344
26 Magnus Flygind J   338
28 Per Erik Øverbø J   336
       
11 Helge Lillekvelland 5   340
12 Sidsel Lillekvelland 4   340
18 Jens Pettersen 5   339
66 Guttorm Kvernmo 4   327
112 Paul Otto Vatne 4   231
135 Jørn Iversen 2   223
       
Posted by ses at 11:30 EM | Comments (0)

Skytingene er nå avsluttet for helgens skytinger i 1. runde i årets Norgescup

DFS sine hjemmesider har blitt oppdatert med samtlige resultater og sammenlagtstilling for de 3 skytingene denne helgen. Som tidligere rapportert, har våre skyttere skutt meget godt, vi har 3 skyttere blant de 100 beste skytterne fra helgens skytinger.

Øvrebø - http://www.dfs.no/norgescup/bane/2005/res/nc01.htm
Kristiansand - http://www.dfs.no/norgescup/bane/2005/res/nc02.htm
Imenes - http://www.dfs.no/norgescup/bane/2005/res/nc03.htm

Sammenlagtstilling - http://www.dfs.no/norgescup/bane/2005/res/nctot.htm

Et kort sammendrag - de 3 beste skytterne våre;
Espen - nr 4 sammenlagt.
Ivar - nr 47 sammenlagt.
Audun - nr 86 sammenlagt.

Komplette resultatlister finner dere her;
Øvrebø
Imenes
Kristiansand

Posted by ses at 08:00 EM | Comments (0)

213 Norgescup poeng til Nordstrandskyttere i 1. NC-runde (Sørlandet)

Det har vært et meget god skytehelg for våre skyttere. Hele 213 Norgescup poeng har våre skyttere klart å ta med seg etter 1. runde i årets Norgescup. I skrivende stund, er det kun Øvrebø og Kristiansand som er ferdigskutt, mens Ivar kjemper om en finaleplass på Imenes. Vi kommer tilbake med resultater fra Imenes så snart arrangøren der legger ut resultatene.

Øvrebø
Delt 1. plass - Espen Berg-Knutsen,
348 poeng (100 NC poeng)

16. plass på Ivar Rinde,
345 poeng (35 NC poeng)


Kristiansand
3. plass - Espen Berg-Knutsen,
348 poeng (70 NC poeng)

43. plass - Audun Aasgaard,
343 poeng (8 NC poeng)

Totalt - 213 NC poeng til Nordstrand denne helgen... men skytingen er ennå ikke avsluttet på Imenes (og arrangøren har ennå ikke lagt ut noen resultatlister).

Vi gratulerer med meget god skyting.

Posted by ses at 04:00 EM | Comments (0)

Mai 21, 2005

Meget godt skyting av Nordstrandskyttere, etter avsluttet skyting lørdag (1. runde i Norgescupen) – Espen nr 3 i Kristiansand, Ivar på 11. plass på Øvrebø

Været her nede har satt mang en skytter på prøve, og Kristiansand stoppet sine skytinger på fredag ettermiddag. Dette gjorde at våre skyttere måtte opp tidlig på lørdag morgen for å skyte sine konkurranseskutt på Kristiansand skytterlag sin bane.

Været her nede har vært preget av tungt vær, med regn og tett tåke. Dette har slått negativt ut for flere av våre skyttere. Vi kan bl.a. nevne Lars Rasmus Sandvik, som på Øvrebø på fredag ettermiddag, åpnet med hele 148 på klassen, men falt som offer for tåka når den kom på grunnlaget, men han klarte allikevel å prikke inn 340 poeng. I samme lag som Lars R, klarte også Syver Jotun å prikke inn 341 poeng under meget vanskelige forhold.

Dessverre så legger ikke arrangørene her nede ut resultatlister på WEB, og DFS-sine hjemmesider (resultater for NC) er nede nå lørdag kveld, så vi kan bare komme med de 2 beste resultatene (så langt).

NC stevnet i Kristiansand ligger Espen Berg-Knutsen på en 3 plass, med 348 poeng. Sammen med en bråte Nordstrandskyttere, fikk Espen skyte tidlig på lørdag morgen (etter at skytingen ble stoppet på fredag ettermiddag). Espen skjøt under gode forhold, og skjøt meget godt. Espen leder klart på Kristiansand, før siste dag skal avvikles.

Ivar skjøt på Øvrebø på ettermiddagen i dag (lørdag), og hadde bra forhold på ettermiddagen (kl 17:20). Ivar ligger på en 11. plass med 345 poeng på Øvrebø. For våre øvrige skyttere ble dette en besværlig dag, med tåkeskyiting (kl 09:00) på Imenes. Utrolig nok, klarte ungjenta May Elisabeth Nordal å prikke inn 240 poeng i tåkehavet på Imenes, mens resten av våre skyttere falt gjennom og ligger langt nede på resultatlistene på Imenes - dessverre, men været kan vi ikke gjøre noe med.

I morgen avslutter Nordstrandskytterne sine avsluttende stevner, og vi får håpe at værgudene er med oss, at alle skyttere får oppleve gode skyteforhold.

Posted by ses at 08:30 EM | Comments (0)

Mai 20, 2005

Nordstrandskyttere klare til årets 1. runde i Norgescup.

The ”dynamic duo” har blitt til ”the dangerous three”. Ivar, Dag R og Espen har funnet formen, og er klare til dyst. Nordstrandskyttere laster opp bussen vår, som står til disposisjon fra vår sponsor – Kjell Bjørge. Hele 15 skyttere fra Nordstrand skytterlag setter nesen sørover, og skyter den 1. runden i årets Norgescup.

http://www.kristiansandskytterlag.no/norgescupen.htm

Vi skriver fredag den 20. mai, og forberedelsene til årets 1. runde i årets Norgescup har gått inn i sin sluttfase. Vi skal denne helgen til Sørlandet, og skyte 3 stevner der nede. Vi har fått litt forskjellige skytetider, men våre skyttere skyter på følgende tider (klikk på linken - les videre);

De siste ukenes resultater lover bra, og vi kommer tilbake med rapport fra skytingene så snart disse er gjennomført. Flere Nordstrandskyttere har oppadgående skyteform. Spesielt legger vi merke til Lars R. Sandvik, som skjøt godt forrige helg (i regn, kalt vær og sterk vind). Lars, ble nr 4. på Rakvåg med 342 poeng, og nr 5 i Aureosen med 338 poeng. Vi gratulerer. Ivar holder også formen ved like, og skjøt som vi tidligre har rapportert, 346 poeng under 1. runde i Ø-Cupen (under ikke optimale skyteforhold den kvelden på Kongsberg).

---------

Det er ikke bare på Sørlandet det er skyting denne helgen. For de som velger å ikke skyte Norgescup, er det skyting på Urskog, Fet samt Høland/Bjørkelangen. Dette blir nok en stor skytehelg for Nordstrandskyttere. Totalt sett vil 25 - 30 Nordstrandskyttere være i aksjon denne helgen på en skytebane i Sør-Norge.

NC arrangørene legger ut resultater fortløpende på sine hjemmesider;

http://www.imenes.no/
http://www.kristiansandskytterlag.no/
http://agder.samlag.no/

Skytetider - 1. runde i Norgescup;

Navn
Klasse
Øvrebø
Kr.sand
Imenes
Dag Rasmussen
5
S1120
F1940
L0900
Audun Aasgaard
5
S1120
F1940
L0900
Linn Kristine Lønnerød
4
S1120
F1940
L0900
Trond Kristiansen
3
LEDIG PLASS
F1940
L0900
Ivar Rinde
5
L1720
F1940
Seedet lag søndag
Espen Berg-Knutsen
5
S1120
F1940
L0940
Ola Sannes
4
F1940
L1120
L0900
Syver Jotun
5
F1900
S1240
L0900
Stein Erik Sandvold
4
F1940
S1240
L0900
May Elisabeth Nordal
4
F1940
S1320
L0900
Dag Kihle
5
F1940
S1320
L0940
Lars Rasmus Sandvik
5
F1900
S1320
L0940
Tor Arne Haugen
5
S1120
S1320
L0940
Ellen Aasgaard
3
F1900
S1320
L0940
Jens Pettersen
5
F1900
S1320
L0940
Posted by ses at 07:00 FM | Comments (0)

Mai 18, 2005

A-laget videre i Østlandscupen etter seier mot Kongsberg i 1. runde

Våre helter og heltinner, har vært ute i sin 1. runde i årets Østlandsucp, nå i kveld - onsdag, 18. mai. Nordstrand A - hadde bortekamp mot Kongsberg, og lastet opp bussen vår med spente skyttere, og satte nesen mot Kongsberg.

Våre skyttere skjøt godt, noen også litt døgnville - men ellers ved godt mot. Da skytingen var over, viste det seg at vi gikk av med seieren med 39 poengs margin (Kongsberg med 2666 vs. Nordstrand A med 2705 poeng).

Våre skyttere hadde følgende resultater;
    Ivar - 346 poeng
    Espen - 342 poeng
    Helge - 340 poeng
    Giske - 338 poeng
    Tobias - 338 poeng
    Tor Arne - 336 poeng
    Audun - 334 poeng
    Dag R - 331 poeng

Vi gratulerer!

Posted by ses at 09:00 EM | Comments (0)

Mai 13, 2005

WC-i USA (Fort Benning); Espen videre fra "elimineringen" på 1/1-match

Espen Berg-Knutsen er med og kjemper om finaleplass i lørdagens konkurranse i 1/1-match. Under fredagens skyting skjøt Espen 1161 poeng, og gikk med dette videre til lørdagens konkurranse.

Posted by ses at 11:30 EM | Comments (0)

Mai 11, 2005

3. reisebrev fra USA; 1 fattig poeng fra finaleplass - 595 poeng på Espen

Det var betydelig bedre skyting her i Fort Benning i dag! Jeg økte med 10 poeng, til 595, men selv ikke det var nok til finaleplass på 60 skudd liggende. De andre la nemlig også på noen poeng, slik at finalegrensen gikk på 596. Altså 1 lite poeng unna for meg, men jeg skal ikke trette dere med mer snakk om små marginer... Det ville nok uansett ha vært vanskelig å vinne, for to skyttere oppnådde toppscore, 600 poeng.

Uptagraft fra USA og Sauveplane fra Frankrike. Slett ikke verst!

Grunnen til de høye poengsummene var at vi i dag skjøt fra morgenen av, når forholdene er best. Da er denne banen en nytelse å skyte på! I morgen er det bare trening for meg, mens det fredag er eliminasjon på helmatch. Da skal jeg skyte i lag 2, på ettermiddagen (...), så da får vi håpe på det beste! Ha det bra så lenge!

/Espen

Posted by ses at 05:15 EM | Comments (0)

2. reisebrev fra USA; eliminasjon på 60 sk liggende

Hei!

I ettermiddag har vi skutt såkalt eliminasjon på 60 sk liggende, der ca halvparten går videre til hovedskytingen på 60 lig onsdag morgen. Dette burde i utgangspunktet være en ren transportetappe for meg, men viste seg å by på noen utfordringer allikevel.

Jeg kom greit videre, men poengsummen min på 585 viser vel at ikke alt gikk på skinner! Jeg skrev forrige gang at mirage ikke var så veldig stort problem på 50m. Vel, det var feil i dag... 12 av mine 15 9'ere tapte jeg i høyden. Uten kikkert er en fortapt i sånne forhold, som vi sjelden får anledning til å trene på hjemme. Men i morgen er en ny dag, og da skyter vi om morgenen, når forholdene er mer forutsigbare.

Jeg blir den eneste som skal forsvare det norske flagget da, for Harald Stenvaag røyk ut med 579 p i dag. Vi får satse på større suksess da!


/Espen

Posted by ses at 05:30 FM | Comments (0)

Mai 10, 2005

WC-resultater; Espen videre fra kvalifiseringen (Fort Bennting - USA)

I dag har det vært gjennomført kvalifiseringsskyting, for Espen Berg-Knutsen i OL-øvelsen 60 skudd liggende på 50m mot ISSF-skive. Som Espen skriver i sitt reisebrev, er banen i Fort Benning utsatt for vind og/eller mirage, noe som Espen sitt resultat med 585 poeng viser. 585 poeng, var beste norske resultat - som skaffet Espen en plass i morgendagens hovedskyting i øvelsen 60-skudd liggende. Hovedskytingen avvikles i morgen tidlig kl 09:00 USA tid, altså kl 15:00 norsk tid. Finalen i 60 skudd liggende, gjennomføres i morgen kl 11:15 USA tid, dvs. kl 17:15 norsk tid.

Vi kommer tilbake med nye reisebrev fra USA, så snart vi mottar disse fra vår skytter "ower there". Vi ønsker Espen lykke til i morgendagens skyting, og skytingene (finalen) - legges live ut på ISSF.TV sine hjemmesider - http://www.issf.tv/championships.asp

Posted by ses at 11:50 EM | Comments (0)

Mai 09, 2005

Uttakskriterier for samlagsskyting for Oslo skyttersamlag (100m)

Viken II
De 5 beste 35-skuddene på åpne stevner + uttakskytingen (3 stk 10 skudd serier). Laget taes ut mandag 6.juni

Landskytterstevnet
De 5 beste 35-skuddene på åpne stevner (etter VIKEN II) + uttakskytingen (3 stk 10 skudd serier). Laget til LS taes ut 25. juli.

(Ungdomsutvalget åpner for uttak på skjønn. Skal kun benyttes i helt spesielle tilfeller)


/Lars R

Posted by ses at 03:45 EM | Comments (0)

Mai 08, 2005

1. reisebrev fra Espen i USA; Ankomsten til Fort Benning

Her er skytebanen i Fort Benning. Flott anlegg. Legg merke til 300m-skivenumrene i bakgrunnen. Og hvor er 300m-vollen? Den eksisterer ikke. Kulene slår ned i noen sumper i Alabama, noen km borte!

Til tross for bra med vindnett på 50m-banen ligger banen ganske åpent til for vinden, og er i tillegg utsatt for mirage. Jeg husker fra militært vm på 300m her i 1992 at miragen kunne gi enorme utslag, men effekten er heldigvis mindre på 50m.

I dag har jeg skutt noen skudd liggende for å sjekke at geværet er ok etter reisen hit. Det så greit ut, og jeg gleder meg til konkurransen som starter på tirsdag med kvalifisering på 60 lig. Ellers har vi det veldig bra her borte. Det er selvfølgelig slitsomt å måtte spise hamburgere hver dag, men det er utrolig hva en kan venne seg til. Ha det bra så lenge!

Klikk på linken - les videre for å se en bildemontasje fra USA.

/Espen

Skytebanen i Fort Benning... (300m skivene i bagrunnen)...

"Slumming...."


Her bor skytterne...

Holiday Inn Columbus-North I-185, GA
2800 Manchester Expwy.
Columbus, GA 31904 US


Posted by ses at 08:00 EM | Comments (0)

Stor reiseaktivitet i Nordstrand skytterlag; Espen i USA – øvrige Nordstrandskyttere på farting over hele Østlandet.

En tropp bestående av 18 skyttere (ungdommer og klasseførte skyttere) reiste til Frogn & Drøbak, og Moss & Våler sine stevner. Vi kan melde om god skyting, men kommer tilbake med fullstendige resultatlister så snart resultatlistene foreligger.

Forruten de 2 nevnte konkurransene, har våre skyttere skutt sine konkurranseskudd på;

       Løten
       Lismarken
       Åsheim

Espen er i USA (World Cup i Fort Benning), mens våre lokale krigere har reist rundt hele Østlandet denne helgen. Redaksjonen har mottatt melding fra Espen at han har kommet frem til USA, og reisebrev fra skytingene kommer så snart disse begynner i USA.

1. konkurransedag i WC for Espen sitt vedkommende er tirsdag 10. mai, i OL-øvelsen 60 skudd liggende på 50m mot ISSF-skive. Det skytes innledende skyting i 2 puljer, som starter hhv kl 13:30 og 15:15 (lokal USA tid (Esteren time) – dvs. kl 17:30 eller 21:15 (Norsk tid)). Finalen i 60 skudd liggende, skytes onsdag, 11. mai, kl 11:15 (USA-tid).. dvs. kl 17:15 (norsk tid). Espen skyter innledende 120 skudd i OL-øvelsen 1/1-match, på fredag 13. mai, med finale på lørdag den 14. mai kl 13:50 (USA tid, altså kl 18:50 (norsk tid)).

Våre lesere kan følge skytingene i USA, live på ISSF.TV sine WEB-sider.

Posted by ses at 04:00 EM | Comments (0)

Mai 03, 2005

Dobbeltseier til Espen


Espen Berg-Knutsen klarte det kunststykket i helgen å vinne to åpne banestevner på samme dag. Først på dagen skjøt han Sørumstevnet og oppnådde 347. Her hadde han flere innertiere enn Vebjørn Berg. I Blaker-stevnet la han på ett poeng. 348 poeng var et helt poeng bedre enn samme Vebjørn Berg. Dermed var 2 stevneseire et faktum.

Beste mesterskapsplassering utenom Espen sto unggutten Tobias Lillekvelland for da han ble nr 12 i Sørum med 341.

Trykk les videre for mer info om resultater

I tillegg til Espen tar vi med disse resultatene fra stevnene i Blaker og Sørum.
May Elisabeth Nordahl vant klasse 4 i Blaker med 242. Men en uheldig omgang gjorde at hun ikke nådde opp i mesterskapet. Her ble Ola Sannes nr 4 med 240

Klasseseier ble det også til 1. klassingen Ilana Benjaminsen. Hun vant klassen sin i Sørum med 226.
Samboeren hennes Vegard Bergaplass gjorde også sine saker bra. Han skyter i klasse 3. Han ble nr 3 i Blaker med 233 og nr 4 i Sørum med 232.

Ellers tar vi med juniorene Kristoffer Torgersen og Rasmus Lillekvelland som besatte 4. og 5. plassen i Sørum med henholdsvis 346 og 345.

Posted by hl at 10:14 EM | Comments (0)