Mars 27, 2021

Viken bane 1992

gunstein.jpg
I 1992 arrangerte Nordstrand Viken II på bane. I den tiden deltok det 5-600 skyttere på stevnet og arrangementet ble naturlig nok lagt til Løvenskiold. Stevnet ble ledet med stødig hånd av daværende formann Jan-Tore Berg Knutsen. Stevnet gikk på pappskiver og Jan-Tore (som også var batterisjef i LVHV) hadde beordret et betydelig antall HV-soldater som anvisere på 300m og 100m.

Til å lede denne ikke spesielt motiverte gjengen anvisere ble Geir Lunde og jeg plukket. Trolig fordi vi begge var kadetter på Krigsskolen på denne tiden og militære befalingsmenn. Arrangementet forløp rimelig prikkfritt på fredag og lørdag, men på søndagen startet utfordringene.

I tråd med datidens HV-tradisjoner hadde en stor del av HV-mannskapene tatt seg en real «kule» på lørdagskvelden og med den konsekvens at det var svært glissent i grava da første lag entret standplass. Det tok vesentlig lengre tid å få anvist og etterhvert glødet det i den svarte «tyskertelefonen» fra standplass. Vi forklarte situasjonen til Jan-Tore og han innså problemet vi hadde havnet i. Etterhvert kom det noen flere soldater krypende inn i grava og stevnet kunne fortsette. Finalene kom etterhvert i gang og vi fikk kåret alle vinnere før mørket ble et tema. Dette var det siste Viken II bane arrangert av Nordstrand som krevde manuell anvisning.

Posted by hf at Mars 27, 2021 10:23 FM
Comments