Mai 29, 2016

Skytebanesaken: Samferdselsministeren bekrefter at jernbaneutbyggingen ikke skal påføre utbyggingen av Åsland kostnader

asland.jpgDa det ble fargeskifte i byrådet i Oslo etter siste valg til rød-grønt ble ny skytebane på Åsland strøket av anleggslisten selv om de i byrådserklæringen sa at skytebanen skulle bygges. Idretten i Oslo har hele tiden hatt skytebanen på topp av sin prioriteringsliste. Argumentene til det nye byrådet var at anlegget ble for dyrt på grunn av merkostnadene jernbaneutbyggingen i samme område ville påføre prosjektet.
Men saken ble ikke skrinlagt til tross for dette tilbakeslaget for skytterlaget. Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) har levert et skriftlig spørsmål til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen om saken. Statsråden bekrefter i sitt skriftlige svar at det er en forutsetning at utbyggingen ikke skal påvirke Åsland-planene. Han sier at et av premissene for revideringen er at terrenget tilpasses slik at planlagt skytebane er i samsvar med reguleringsplanen for Åsland skytebane i fjell og at oppfyllingen ikke påvirker inngangspartiet for skytebanen. Han sier videre at Jernbaneverket er innstilt på å kompensere for eventuelle ulemper deres utbygging vil kunne påføre utbyggingen av ny skytebane.
Konkret for Nordstrand skytterlag må dette bety at Oslo kommunes kostnadspåslag i høst på ca 40 mill kroner ikke lenger er reelt. Vi er dermed tilbake på en kvalitetssikret kostnad på ca 96,75 mill kroner.
For våre folk som fortsatt jobber iherdig med å få realisert skytebaneutbyggingen, gjelder det nå å få prosjektet inn igjen i kommunens budsjett og første mulighet blir altså 2017. Vi krysser fingrene for at det skal lykkes!

Posted by hl at Mai 29, 2016 08:30 EM
Comments