November 18, 2005

Banesaken: Siste nytt - oppdatering fra banekomiteen

Siste i banesaken - stengningsvedtak er fattet i samferdsel- og miljøkomiteen!

Samme kveld som laget vårt hadde generalforsamling og feiret alle våre norgesmestere i 2005, vedtok flertallet av politikerne i samferdsel- og miljøkomiteen å avvikle Prinsdal skytebane f.o.m. 1. januar 2007. Videre forutsetter vedtaket at det anlegges en skytebane på Grønmo snarest.

Vedtaket illustrerer med all tydelighet at dette dessverre er en sak hvor følelsene har tatt overhånd på bekostning av fornuften!Aksjonskomiteens subjektive og lite dokumenterbare argumenter har vært nok til å overbevise SV og AP om at banen må nedlegges i løpet av et drøyt år uten at de har funnet et alternativ til skytterlaget mens en ny bane på Grønmo prosjekteres.

Banekomiteen har i møter med SV og AP utrykkelig sagt at det ikke foreligger banealternativer i Oslo/ Akershus som har kapasitet til å overta vår aktivitet. Dette er bla dokumentert gjennom det arbeid Oslo kommune ved Kultur- og idrettsetaten. Faktum er at disse banene ikke har kapasitet pga konsesjonsbegrensninger.

I tillegg tror åpenbart både SV og AP at skuddstøyen fra dagens ikke-miljøforbedrede bane er skadelig for beboerne rundt banen. Dette er selvfølgelig feil. Skytebanen nyttes idag ca 6 timer pr uke; dvs 3,5% av all tid eller 12 døgn pr år. Med en så lav bruksfrekvens vil ingen utfra et helsemessig perspektiv kalle dette helseskadelig - dette er bla dokumentert i rettspraksis.

Vi å heller ikke glemme våre støttespillere i H og FrP som har støttet vår virksomhet i hele forløpet. De har fremført en argumentasjon bygget på at det er mulig å finne kompromisser som ivaretar begge parter - godt underbygget av planer/ beregninger fra uavhengig hold (SINTEF). Dette har imidlertid ikke vært godt nok for SV og AP.

At AP og SV ikke har gjort hjemmeleksa si illustreres kanskje best ved at de opererer med et støygrense på 60 desibel på Prinsdal. Hvor denne grensen har dukket opp må være en godt bevart hemmelighet. Det finnes idag ingen støylovgivning som pålegger en bane med vår aktivitet 60 desibel-grense!

Vi konstaterer at mindretallet har vunnet frem med sine synspunkter og at vi
- attpåtil etter vår beste sesong noensinne - sitter igjen med svarteper etter komitee-behandlingen. Vi vil imidlertid bruke tiden frem til bystyrebehandlingen godt for å få endret vedtaket i retning av en konkret og forpliktende tidsplan for Grønmobanen ...og det må gis midlertidig tillatelse til å bruke vårt eneste banealternativ i Oslo/ Akershus - Prinsdal skytebane!!


Gunstein Lauvrak
Banekomiteen



 

Posted by ses at November 18, 2005 08:00 FM
Comments