Forside Generelt Resultater Kontakt Skyteskole Feltskyting Linker
 

Skytearrangementer har tatt en ny form

Allerede under landsskytterstevnet på Lesja, så vi at det har blitt økende interesse for skytesporten i media. Arrangører gjør sitt ytterste for å tilfredsstille presse (aviser, Internet, radio og tv).

Vi har på disse nettsidene tidligere beskrevet Asker skytterlag sitt eminente arrangement med finalen i årets Østlandscup. Det Ø-cup finalen og NM-arrangementet viste, var at en arrangør kan med enkle - men svært effektive hjelpemidler, arrangere et særdeles proft arrangement som fenger publikum og presse.

Årets NM i Grovkaliber, ble arrangert av Norges toppidrettsgymnas (NTG). Arrangementet viste nok en gang, at et skytearrangement kan gjennomføres med et særdeles proft opplegg og meget god resulatservice.

  • Arrangører har ikke lengre en ansvarlig for sitt stevne, men de har en arenaproduksjon med en produsent som produserer stevnet, med live resultater, live bilder til publikum, og fenomenal resultatservice.
  • Dette gjøres gjennom å bygge arenaer, som imøtekommer tidens krav til moderne skytebaner.
  • På hjemmebane (Prinsdal), gjennomførte Nordstrand skyterlag sin semifinale i årets Østlandscup (A-cup) mot Nordre Land. Nå har ikke Nordstrand skytterlag mye til arena å tilby vårt publikum, men vi kunne tilby en tjeneste på Internet, med fortløpende oppdateringer av resultater og live visning (skudd for skudd) på våre WEB-sider.
    • Dette gikk langt over våre forventninger, og vi hadde hele 2300 unike besøkende i gjennomsnitt mellom kl 17:30 og 19:00 - mens lagskytingen pågikk.
    • Dette beviser at skytingen også fenger, og dersom skytterlange legger opp til et proft arrangement, med god resultatservice, og gode lokaler - kommer også publikum og ikke minst pressen.
    • Vårt nettsted for Ø-cup semifinale - http://nordstrandskytterlag.no/static/semifinale/

 

Anlegget på Gjøvik

Anlegget på Gjøvik, er unikt med 2 skytebaner (i skytterhuset). Det er et stort publikumsområde, med egen kafeteria, hvor det er storskjerm med med video fra skytebanen og fortløpende resultatvisning på storskjerm.

Direkte i tilknytning, fra kafeteriaen, er standplassen (helt fenomenal lydisolering, og du hører ikke skuddene inne fra kafeteriaen, selv om standplassen ligger vegg i vegg). Det er vinduer, slik at publikum kan se skytterne fra kafeteriaen, og for hver seksjon (4 skyttere) er det en egen monitor - hvor publikum kan følge skytteren skudd for skudd.

        

(klikk på bildene for større bilde)...
 

Dette er uten tvil fremtiden.

Anlegg som skytterlagene Gjøvik og Asker har, befester at skytingen har kommet inn i en ny tidsalder. Kravene til arrangementene, stevne/arena produksjon, resultatservice, Internet, m.m. gjør at skytingen kommer opp og kan fenge et større publikum.

Produsenter av resultatprogrammer, som Megalink og Kongsberg mikroelektronikk - har allerede laget programvaremoduler i sine resultatprogrammer som muliggjør publisering av WEB-innhold (resultater) og ikke minst "skudd for skudd" produksjon av skivebilder på WEB-sider.


Lykke til med nye fenomenale arrangementer i fremtiden !!!!!

 

 

/WEB-ansvarlig i Nordstrand skytterlag
(Stein Erik Sandvold)