4. april holder vi medlemsmøte på Ekeberg. Møtet blir kl 19 i møterom 338 Bislett i 3. etasje.

Pål, Jens og Dag R. er i gang med å samle dpkumenter til en jubileumsbok i anledning lagets 100-årsjubileum. Forfatterne er interessert i alt av notater, biler og annet som kan benyttes, så om du har noe liggende, er det bare å ta det med på møtet (eller ta kontakt med forfatterlauget).

Posted by hf at 06:47 EM | Comments (0)

Mars 20, 2018

GULL i finalen i 2. divisjon

2div2018web.jpgNordstrand 2 gikk helt til topps i finalen i 2. divisjon i Akershusserien i kveld. Linn C. Tuvstein og Rasmus Lillekvelland var best på laget med 297. Første års senior Jonas Siksjø Streitlien var hentet inn fra 4.-laget i finalen og skjøt sterke 294, mens Morten Fuglevåg skjøt 292. 1180 poeng samlet var hele 11 poeng bedre enn Skarpskytten.

Posted by hl at 09:18 EM | Comments (0)

Nordstrand 1 med sølv i finalen

Etter sterk finaleskyting vant Nordstrands førstelag en sølvmedalje i finalen i førstedivisjon. Daniel og Tobias startet med henholdsvis 300 og 296, Helene L fulgte opp med 297, før Jenny smalt inn 300 poeng og 21 innertiere som ankerkvinne. Det var beste resultat i finalen. Totalt ble det 1193 poeng som var godt nok til sølv, et helt (!) poeng foran Høland/Bjørkelangen. Rælingen kom på fjerde plass, 10 poeng etter Nordstrand.
Det har vært en god sesong for Nordstrand i Akershusserien, vi har tre lag i finalen, annen divisjon skytes tirsdag og tredje onsdag. Vi kommer tilbake med mer etter finalen tirsdag og onsdag.
Og ja, for de som måtte lure, Kisen 1 har vært helt utilnærmelige i år, de vant serien lett, uten tap og skjøt flere runder med kun ett avgitt poeng. De vant finalen med kun tre poeng.

Posted by pov at 09:24 FM | Comments (0)

Mars 17, 2018

Tre av fire Nordstrand-lag klare for finaler i Akershusserien

Vinterens innendørsskyting nærmer seg slutten og med den finaler i Akershusseriens fire divisjoner. Nordstrand har stilt med et lag i hver divisjon og tre av disse er klare for finaler.
I 1. divisjon ble laget vårt nr 2 i serien og skal skyte finale 19. mars mot Kisen I, Høland/Bjørkelangen I og Rælingen I.
I 2. divisjon møter 2.-laget vårt Rælingen II, Skarpskytten I og Østre Romerike MSKL I i finalen 20. mars. Laget vårt ble nr 3 i serien til slutt.
I 3. divisjon ble Nordstrand III nr 2 i serien. I finalen 21. mars møter de Nittedal I, Skedsmo I og Blaker.
I 4. divisjon ble Nordstrand IV nr 7 i serien og klarte dermed ikke å kvalifisere seg til finalen 22. mars.
Alle finalene arrangeres på Rælingens innendørs bane i Rælingen rådhus.

Posted by hl at 01:24 EM | Comments (0)

Nordstrand II tapte siste runde, men klar for finale

Nordstrand II møtte Rælingen II i siste runde i Akershusseriens 2. divisjon. Til tross for god skyting av våre skyttere endte det med tap med tre poeng. På Nordstrands lag skjøt Linn C. Tuvstein 298, Rasmus Lillekvelland 296 og Sidsel Lillekvelland og Tony Lincoln med 289.
Til tross for tapet er laget klart for finale 20. mars etter å ha endt på 3. plass i serien.

Posted by hl at 01:15 EM | Comments (0)

Mars 15, 2018

Nordstrand 1 til finalen etter seier over Høland

aserie18.jpg Høland/Bjørkelangen har i løpet av de par siste årene stått frem som Norges beste skytterlag, hvert fall med hensyn til toppskyttere. Men da de møtte Nordstrands beste menn (og kvinner!) i siste runde i årets Akershusserie, måtte de gi tapt. Siste helgs Vikenmester i feltskyting, Tobias Lillekvelland, og Daniel Tveiten Haig skjøt begge 299 poeng, mens Helene og Jenny denne gangen nøyde seg med 296 poeng. Med dette resultatet endte Nordstrand 4 poeng foran Høland. Hølands beste var skytterkonge Daniel Sørli og Siri Mortensen, også de med 299 poeng.

Begge lag var klare for neste ukes finale, så Høland får sjansen til revansje der. I finalen stiller landslaget til NSF (også kalt Kisen 1) som soleklare favoritter.

Posted by hf at 12:32 EM | Comments (0)

Mars 11, 2018

Tobias Viken II mester i feltskyting

Tobias feltmester.jpgTobias Lillekvelland ble i dag Viken II mester for femte gang i sin skytekarriere. I dag ble han feltmester etter et jevnt mesterskap. Sammen med ti andre skjøt han 30 treff på hovedrunden. I finalen skjøt Tobias 12 treff med 9 innertreff. Det var det ingen andre som klarte å slå og Tobias kunne juble for seier i snøværet i Ørje. Nr 2 ble Lars Bugge, Oslo med et innertreff mindre enn Tobias.
Nå har Tobias denne listen med Viken II titler på sin CV:
2003: Viken II mester bane (junior)
2011: Viken II mester felt
2012: Viken II mester bane
2013: Viken II mester bane
2018: Viken II mester felt

Vi hadde med en finalskytter til i dagens mesterskap. Lars Grette gjorde come-back etter nesten 18 års fravær. Han skjøt 23 treff i klasse 2 og var dermed kvalifisert til finaleskyting i klassen. Der ble det 8 treff og en 4. plass i klassen til slutt.

Posted by hl at 11:40 EM | Comments (0)

Mars 05, 2018

Tobias nr 2 i samlagstevnet i feltskyting

samlagsstevnet2018.JPG
Under praktfulle vinterforhold ble samlagstevnet i feltskyting arrangert i går. Sol, masse snø, fantastiske standplasser og en flott feltløype satte rammen for å kåre hovedstadens beste feltskytter. Landets hovedstad har ingen områder å skyte feltskyting i og heldigvis har vi blitt invitert av Follo skyttersamlag til deres arrangement. Dette er et tiltak som verdsettes høyt av Oslos feltskyttere. Denne gang var det Båstad, Trøgstad og Askim som arrangerte stevnet, og de leverte ett prikkfritt arrangement.

Igjen ble det et oppgjør mellom skyttere fra Nordstrand og Oslo Østre. Og igjen var det Oslo Østres skyttere som viste seg som de beste. Mesteren ble Lars Bugge, mens Tobias kom på annen plass med Nils Thomas Valand på tredje. Alle disse hadde 42 treff. Nils Thomas vant 30 skuddet, og Østre vant lagskytingen, med 118 treff, ett treff foran Nordstrand.

Gledelig var klassemedalje til Lars Grette i klase 2 og Per Erik Haugen i klasse 3.
Neste helg arrangeres Viken 2, med nye muligheter for store prestasjoner

Posted by hf at 06:37 EM | Comments (0)

Mars 03, 2018

Gunstein og Tobias ligger an til plass på ØM-laget

Etter dagens feltstevne i Løiten er fem av seks kvalifiseringsstevner til Østlandsmesterskapet unnagjort. De fire beste resulatenene teller for hver skytter. Nå er det kun søndagens samlagsstevne som kan endre listen. Skyttere fra Oslo Østre dominerer listen, men Gunstein Lauvrak og Tobias Lillekvelland er inne på listen før siste stevne. Men det kan komme skyttere bakfra og gjøre forskyvninger så ingenting er avgjort før samlagsstevnet.
Hele listen kan studeres her.

Posted by hl at 10:49 EM | Comments (0)

Tobias med 30 treff i Løiten

Tobias Lillekvelland og Gunstein Lauvrak tok turen til feltstevnet i Løiten i dag. Det endte med at Tobias skjøt fullt hus 30 treff og Gunstein 29 treff. Men hele 18 skyttere hadde 30 treff og innertreff ble dermed veldig viktige. Med 17 innertreff ble Tobias til slutt nr 9 i stevnet. Gunstein hadde kun 10 innertreff og ble nr 30 til slutt.

Posted by hl at 10:39 EM | Comments (0)

Nordstrand II tapte for Skarpskytten

Nordstrand II gikk på et tap mot Skarpskytten forleden i Akershusseriens 2. divisjon. Vårt mannskap skjøt moderate 1159 mot Skarpskyttens 1168. Beste skytter ble Kai Magne Mauseth, Skarpskytten med 295. Rasmus Lillekvelland ble best på vårt lag med 294. Videre på laget skjøt Ida Marie Matheson 290, Linn C. Tuvstein 289 og Sidsel Lillekvelland 286.
Selv med dette tapet ser det ut til at laget er klare for finale i Rælingen rådhus siste uka før påske.

Posted by hl at 10:33 EM | Comments (0)