Mai 07, 2019

Skytterhuset på Prinsdal overlevert til Oslo Kommune

prinsdal.jpg

12. April 2019 ble skytterhuset vårt på Prinsdal skytebane overlevert til kommunen. Det siste skuddet ble avfyrt der 29/12-2007. Det aller siste skuddet var det Syver Jotun som sto for.

syver.jpg

Det var da også helt passende, da Syvers farfar, Sigurd, ble utnevnt til Nordstrand skytterlags femte æresmedlem i 1950 etter det voldsomme arbeidet han (og Knut Ullstrøm) hadde lagt ned for å realisert en skytebane i Prinsdal. På vår gammelmodige men koselige skytebane utviklet Nordstrand seg fra et lite ubetydelig lokalt skytterlag, til å bli et av landets største, beste og triveligste skytterlag.

Vi har en skytterkonge, to skytterprinser, småkonger, landsdelsmestere og et utall av samlagsmestere i alle klasser. Videre har vi OL-deltaker, verdensmester, Europamestere, en haug med norgesmestere. Vi er også det eneste skytterlaget som har stille med rent damelag i østalndscupen. Felles for alle disse er at de alle lærte sine ferdigheter på Prinsdal, i et godt og trygt miljø.

Nå har Oslo Kommune overtatt driftsansvaret for hytta, og det ser ut som om den skal driftes av Hauketo Idrettsforening til hygge og nytte for lokalmiljøet (uoffisielt) Dette er i tråd med skytterlagets ønske, vi har verken kapasitet eller behov for å bruke og vedlikeholde et skytterhus på et sted vi ikke kan skyte.. Det er tydelig å se forfallet som har skjedd på huset siden 2007, så det er på tide at noen andre kan holde hytta i god stand
Skytebanen og skytterhuset er dypt savnet blant lagets medlemmer.

prinsdal4.jpg

prinsdal3.jpg

prinsdal2.jpg

Posted by hf at Mai 7, 2019 04:05 EM
Comments