Desember 14, 2017

Gratulerer med 75-årsdagen Hans!

Hans Walløe fyller i dag 75 år. For mange av dagens medlemmer er Hans bare ett navn, uten noe særlig innhold utover at han har deltatt på de to siste landsskytterstevnene. For oss som var så heldige å «vokse opp» i skytterlaget sammen med Hans, så er han kanskje den som for alvor startet den utviklingen som gjorde Nordstrand skytterlag til det kanskje ledende skytterlaget i Norge, en posisjon vi langt på vei klarte å beholde fram til vi mistet skytebanen i Prinsdal. Han var en samlingsfigur, både i kraft av strålende sportslige resultater og også et sosialt samlingspunkt. Han var tidlig ute med sterkt fokus på mental trening. Den gangen, i slutten av 60-årene var visualisering og andre mentale teknikker et ganske ukjent fenomen. Hans viste oss andre veien, og han leverte selv strålende resultater i store konkurranser.

Han ble skytterprins på landsskytterstevnet i Kristiansand i 1969, ble nordisk mester i feltskyting samme året og under LS Kongsvinger i 1975 hadde han flere omskytinger om å bli Norgesmester i feltskyting. Han kom til slutt på annenplass, pussig nok bak skytterkongen fra 1969, Jon Klyve. Han har 11 stjerner i baneskyting på LS og enda mere imponerende, hele 7 feltmedaljer. (Og det er fra den gangen det bare ble delt ut ti medaljer i felt NM.) Så vidt jeg (Dag R.) vet er det bare en skytter som har fått flere medaljer i NM, nemlig Robert Larsen med 9. Hans er dobbelt Vikenmester i felt, samlagsmester både i felt og baneskyting og var i mange år en bunnsolid ankermann i Østlandscupen for Nordstrand-

Hans var også drivende kraft i å starte det som i dag er Nordstrand sportsskyttere.

Vi ønsker Hans hjertelig til lykke med dagen, og håper at vi sees på skytebanen oftere de neste ti årene enn det har skjedd de siste ti!

Posted by hf at Desember 14, 2017 02:20 EM
Comments