August 13, 2017

HL pa pallen.jpgLandsskytterstevnet 2017 er historie. Nordstrand stilte med 26 skyttere med flere gode resultater. Kort oppsummert ble det en norgesmester, en sølvplass og to mesterskapsmedaljer til våre skyttere. Her kommer en oppsummering på noen av de beste prestasjonene:
Helge Lillekvelland gjorde vel sin beste LS-prestasjon noen sinne. Først lå han på skive 3 i banefinalen i klasse V55 med 247 poeng. Der skjøt han 100 poeng og avanserte til 2.-plass i mesterskapet etter Oddvar Staxrud fra Tingelstad. I feltfinalen dagen etter lå Helge på skive 1 etter å ha skutt 30 treff i feltrunden. Tre skyttere hadde 30 treff. Helge skjøt en meget god serie i finalen og traff med alle sine 12 skudd og hadde 8 innertreff. Det var finalens beste resultat og Helge kunne heve armene i triumf. Han var den eneste som skjøt 42 treff til slutt. Dermed kunne Helge ta med seg både gull- og sølvmedalje hjem fra Landsskytterstevnet.
Helene Lillekvelland skjøt 243 på sine 25 baneskudd og hadde store muligheter til å kapre mesterskapsmedaljen. Det klarte hun med 98 poeng på omgangen.
Lars Rasmus Sandvik hadde også 29 treff i feltrunden og kunne med en god feltfinele sikre seg feltmedaljen. Det ble 11/3 i finalen på Lars Rasmus og 40/3 sammenlagt. Det ga mesterskapsmedalje til Lars Rasmus
Sidsel Lillekvelland kvalifiserte seg for finale både på banen og i felten. På bane skjøt hun Norma-finale med 240 poeng. Det ble 98 på omgangen. I feltfinalen hadde hun 29 med fra hovedrunden og mulighet til mesterskapsmedalje. Det ble 10 treff i finalen - et treff for lite til medaljen.
Lagskyting: Nordstrand kvalifiserte seg til finalen i i den nye lagskytingen. Her skal to skyttere som ikke skyter stående og to skyttere som skyter stående telle på laget. Pål Tvedt og Helge Lillekvelland med 249 og 247 sørget sammen med Helene Lillekvelland 243 og Tobias Lillekvelland 240 for at laget var blant de 50 lagene som ble med i finalen. Pål Tvedt måtte dessverre reise hjem før finalen og Hans Walløe steppet inn som reserve. Helge åpnet med 100 poeng på 100 meteren. Hans fortsatte med 99 før Tobias og Helene skulle i gang på 200 meteren. Begge skjøt 98 poeng på sine grunnlag og 395 poeng ga en flott 7. plass til slutt. Fortsatt Norges beste lag uten skytebane.
Samlagsskytinger: Helge og Tobias Lillekvelland skulle delta på hvert sitt Oslo-lag i samlagsskytingene. Tobias skjøt på seniorlaget, mens Helge skjøt på veteranlaget. Begge gjorde sine saker bra. Tobias skjøt 97 på sitt grunnlag og var best på Oslos lag som ble nr 18 til slutt. Helge skjøt fullt hus 100 poeng på sin serie (6 kne og 4 liggende) og var også best på laget som ble nr 20 til slutt.

Neste år arrangeres Landsskytterstevnet i Stjørdal 4.-10. august. Det er bare å begynne å planlegge!

Posted by hl at August 13, 2017 10:16 FM