August 11, 2014

Oppsummering fra Landsskytterstevnet

Nordstrand hadde påmeldt 30 skyttere til årets Landsskytterstevnet i Sandnes og samtlige stilte til start!
Vi hadde seks skyttere med i finaler i baneskytingen og fire skyttere i finalene i feltskytingen.
Finaledeltakelsene resulterte i en eneste stjerne. Den oppnådde Tobias Lillekvelland i baneskytingen der han hadde 243 på hovedskytingen og fulgte opp med 99 på omgangen. Med det fikk han sin første mesterskapsstjerne etter at han fikk medaljen i 2009.
Helene Farestveit innledet med 242 og fikk med det skive 12 i Prinsesselaget og fikk god plass i NRKs sending torsdag kveld. På omgangen ble det 98 poeng. 340 poeng ga en 22. plass i Prinsessekampen.
May Elisabeth Nordahl hadde i likhet med Helene 242 som utgangspunkt. Dessverre hadde hun en eneste sentrumstier for lite til å få en plass i Prinsesselaget. Men hun skjøt omgang i de ordinære omgangslagene og oppnådde 98 poeng. Både May Elisabeth og Helene hadde et poeng for lite til å oppnå stjerne.
Rasmus Lillekvelland hadde også mulighet til å oppnå en stjerne med sine 241 poeng. Dessverre var han ikke helt heldig med serien og fikk 96 poeng.
Sidsel Lillekvelland åpnet med 239 og fikk skyte finale for skyttere 55 år og eldre. Hun fulgte opp med 99 poeng og ble til slutt nr 5 i kampen om Norma-trofeet.
I klasse 2 kvalifiserte Lasse Nygaard seg til finale med 235 poeng. Omgangen satt ikke helt der han stoppet på 88 poeng.
I feltskytingen var Syver Jotun vår beste skytter på 30-skudden med 29/11 treff. Videre hadde vi tre skyttere på 28 treff. Det var brødrene Tobias og Rasmus Lillekvelland og Gunstein Lauvrak. Deretter fulgte Helene Farestveit med 27/16. Alle disse kvalifiserte seg til finale. Etter finalen hadde både Rasmus, Helene og Tobias 39 treff, mens Syver hadde 37. 39 treff skulle vise seg å være et treff for lite til å få medalje/stjerne.
Vi hadde ingen skyttere med i den TV-sendte stang- eller felthurtigfinalen. Nærmest stangfinalen var Tobias og Helge Lillekvelland med 21 treff, mens Tobias var raskest på felthurtig med 10,64.
Nordstrand kvalifiserte seg til finale i lagskyting med Tobias Lillekvelland, Helene Faresteveit og May Elisabeth Nordahl. 50 skytterlag skulle kjempe om å bli Norges beste skytterlag. May Elisabeth åpnet med 94 på sitt grunnlag. Helene fortsatte med 98 og Tobias avsluttet med 97. Det ga en fin 14. plass til slutt.
I samlagsskytingene hadde vi med tre skyttere. Tobias var ankermann på seniorlaget som ble nr 15. Tobias avsluttet med 94 poeng. I samlagsskytingen for ungdommer stilte Oslo med Mats Hansehaug Mugås og Lars Petter Engevik Østerud på laget. Mats skjøt gode 99, mens Lars Petter var litt uheldig og stoppet på 95 poeng.
Men neste år - neste år - da kommer vi enda sterkere tilbake og da går stevnet i Lesja.

Posted by hl at August 11, 2014 10:00 EM
Comments