Mars 10, 2013

Nordstrand best, Oslo skyttersamlag best og Rasmus nr 2

20130310_103900.jpg Finaleskytterne.jpg












Et av årets høydepunkter i feltskyting, Viken II mesterskapet ble avviklet i Rakkestad i Østfold i dag i fint, men kaldt og litt vindfullt vær. Nordstrandskytterne viste at de kan feltskyting og la beslag på de tre første skivene i mesterskapet. Lars Rasmus Sandvik lå på skive 1, Tobias Lillekvelland på skive 2 og Rasmus Lillekvelland på skive 3. Disse tre var sammen med tre skyttere til de eneste med 30 treff på hovedskytingen. I tillegg hadde Helene Farestveit og Gunstein Lauvrak 28 treff. Lars Rasmus, Tobias, Gunstein og Helene sørget for at Nordstrand vant lagskytingen med hele 5 treffs margin til Oslo Østre.
De samme fire og Rasmus var sammen med fem Oslo Østre skyttere med på Oslo skyttersamlags sitt lag som var minst like suverene og vant samlagsskytingen for 10-manns lag med hele 18 treffs margin.
Individuelt var det spennende å være Nordstrand-supporter på finalen. Kristina Olsen fra Rælingen ledet med 41/5 før de seks med 30 treff fikk anvist. Forholdene var ikke lette da disse skjøt. Det var kaldt og en lei vind som også tok i kroppen på knestående. Kneholdet (C15 på 190 m) ble anvist først. Ingen av disse seks klarte 6 treff. Lars Rasmus og Rasmus hadde 5 treff og var fortsatt med, mens Tobias med 4 treff var ute av tetkampen. På liggende (1/4 venstre på 340 m) fikk Lars Rasmus 3 treff. Rasmus måtte ha 6/4 for å få omskyting om tittelen. Det ble 6 treff, men "bare" 3 innertreff og dermed vant Kristina, mens Rasmus ble nr 2. Gunstein skjøt seg opp til 10. plass med 11/3 i finalen. Lars Rasmus ble nr 17, mens Helene og Tobias delte 22. plassen.
I klasse 2 ble Per Erling Mikkelsen nr 2 på 30-skudden med 24/4. I klasse 3 var Trond Rustad vår beste med 23/8 på 9. plass.
På finfelten hadde vi med to skyttere i finalene. I klasse Junior skjøt Knut Eirik Engevik Østrud 29 treff i hovedskytingen og fulgte opp med 11/4 i finalen og ble nr 13 til slutt.
I klasse Rekrutt fikk Mats Hansehaug Mugås skyte finale etter 19 treff i innledningen. Der ble 6/2 og 9. plass totalt.
Bildet til venstre viser våre tre ungdommer i finfelten, Mats Hansehaug Mugås, Knut Eirik Engevik Østrud og Lars Petter Engevik Østrud. Bildet til høyre viser våre tre seniorer som la beslag på de tre første skivene i seniorfinalen, Lars Rasmus Sandvik, Tobias og Rasmus Lillekvelland
Samtlige resultater fra mesterskapet finner du her.

Posted by hl at Mars 10, 2013 10:22 EM
Comments