Februar 05, 2013

Hvor mange millioner er sløst bort, spør Arbeiderpartiet

Nytt bilde.pngLenge trodde vi at det skulle bli ny skytebane i fjell ved Åsland. Nå er vi langt fra sikre lenger. NRK Østlandssendingen har i dag hatt et lengre innslag om skytebanesaken vår og behandlingen den har fått i Oslo kommunes irrganger.

Planene for skytehallen var utarbeidet av Multiconsult, kvalitetssikret av Holte Consulting, og reguleringsplanen var godkjent av bystyret. Men i stedet for å sette i gang valgte Oslo kommunes Bymiljøetat, ifølge Nordstrand Skytterlags leder Ola A. Sannes, å kjøre prosjektet i grøfta. Vi hadde et kvalitetssikret forprosjekt som Bymiljøetaten for to år siden bare skulle gjenninnføre. Så valgte etaten å avvike fra prosjektet og lage et helt annet konsept. Det har ført til kraftig økte kostnader og forsinkelser. Nå har prosjektet stoppet opp fordi man valgte å lage et konsept som lå langt utenfor kostnadsrammene, konstaterer en oppgitt skytterlagsleder.
Dette skriver NRK Østlandssendingen på sin hjemmeside.

På bakgrunn av de opplysningene som er kommet fram i dag, har Oslo Arbeiderparti sendt et brev til byråd Ola Elvestuen der de ber om svar på flere spørsmål om skytebanesaken. Blant annet ber de om en detaljert oversikt over hva kostnadene av en ny prosjekteringsrunde har gått til, herunder kostnader knyttet til konsulentbruk.

Det blir spennende å følge saken videre framover og hva dette spillet ender opp med. Vi kan ikke annet enn å krysse fingrene og håpe det beste.

Posted by hl at Februar 5, 2013 08:08 EM
Comments