September 17, 2012

Bronse og tre laggull til Tobias i nordisk mesterskap

Nordisk12_liggpall_250x188.jpgTobias Lillekvelland kom hjem fra Nordisk mesterskap med 3 laggull og en bronsemedalje individuelt samt 6. (eller 8. plass står det på en annen liste!) og 10. plass i sin seniordebut på det norske landslaget. Han har imidlertid to ganger deltatt i ungdomsdelen av mesterskapet med gull i baneskytingen fra Arvika i 2007 som høydepunkt. Denne gangen skulle han sloss med "de store gutta" i seniordelen av mesterskapet som ble arrangert av Gjesdal skytterlag i Rogaland. Mesterskapet har fire øvelser: Baneskyting liggende, baneskyting stillinger, felt og felthurtig. Første øvelse var liggende 15 skudd. Tobias åpnet med 157,1, seks tideler bak liggende spesialist John Olav Ågotnes og tre tideler foran Roger Ottosen. I finalen skytes det en fem skudd i serie på ett minutt og deretter fem enkle skudd på 30 sek. Det ble meget jevnt i finalen mellom disse tre og det skilte bare 0,8 poeng mellom gull og bronse. Roger vant foran John Olav og Tobias. Bronsemedalje i sin seniordebut er sterkt. Selvfølgelig ble det norsk laggull også.
I den normale baneskytingen skjøt Tobias også svært godt. Han åpnet med 144 på 15-skudden etter seriene 49-48-47. deretter ble det 96 på 10-skudden og 241 sammenlagt. Det holdt til skive 4 i finalen. Kim Andre Lund var suveren i baneskytingen med 248 og 100 poeng i finalen. Han vant med hele 15 poengs margin!!!! Tobias Skjøt en litt ujevn finale med bl.a. en sjuer og to åttere. 90 poeng og 331 ga 6. plass til slutt (eller var det 8.?), kun to poeng bak sølvvinneren. Tobias var igjen med på det norske vinnerlaget.
I feltskytingen var Tobias ikke heldig. Han kom skjevt ut allerede på første holdet og klarte aldri å ta seg inn igjen.
Men i felthurtigskytingen var han med blandt de beste igjen. Han skjøt til 10,03 sek. noe som holdt til en 10. plass til slutt og sitt tredje laggull.