Juni 17, 2012

Viken II: TOBIAS BLE SMÅKONGE OG HELGE NORMAVINNER

Tobias vinner.jpgTobias Lillekvelland lå på skive 3 i finalen i Viken II mesterskapet i dag med 246 poeng. Foran seg hadde han rutinerte Vebjørn Berg, Blaker med 248 og Martine Minge, Råde med samme poengsum som Tobias. Da skiva til Tobias skulle anvises var ledelsen på 344. Tobias gjorde ingen feil og 100 poeng med 5 sentrum og klar ledelse. Martine Minge måtte tåle en nier og gikk bak Tobias, men ble prinsesse med klar margin. Vebnjørn Berg startet med tiere, men på slutten av serien sin måtte han tåle to niere og da han kun hadde fire sentrum, var Tobias mester for første gang på bane. Han ble mester i felt i fjor.
Pappa Helge lå på skive 1 i Norma-finalen med 243, samme poengsum som Kjell Ivar Brustad, Eidskog på skive 2. De hadde en tre poengs ledelse på Dag Rasmussen og Jens Pettersen. Da Helges skive skulle anvises måtte han ha 95 for å vinne pokalen. Det klarte han greit. Det ble 99 og 342 og dermed Norma-mester i sitt første forsøk og stjerne i mesterskapet totalt. Ingen av de andre Nordstrand-skytterne som skjøt finale nådde opp til medalje eller stjerne.
I lagskytingen stilte Nordstrand med rent familielag. Sidsel Lillekvelland var først ute og skjøt til 95 på sitt grunnlag. Helge fortsatte med 96 og ga Tobias skive 3 som ankermann. Han skjøt 98 og kom a poeng med Råde på 2. plass, men ferre sentrumstiere gjorde at vi beholdt 3. plassen. Rygge vant.
Ellers tar vi med at Østfold vant samlagsskytingen for seniorer med rent jentelag! Jeg antar at det er første gang det har skjedd i kongeriket.

På bildet til venstre: Tobias har nettopp vunnet Viken II 2012
På bildene under: Til venstre er Tobias sammen med sin far Helge som ble Norma-mester. I midten blir han gratulert av Vebjørn Berg som ble prins. Til høyre får Tobias tildelt pokal og stjerner som bevis på sitt mesterskap. Trofeene ble utdelt av første nestleder i Stortingets Utenriks- og forsvarskomite, Svein Roald Hansen.

Posted by hl at Juni 17, 2012 08:54 EM