September 19, 2010

Dramatisk finale i Østlandscupen endte med sølv

Tilskuere.jpgDette må ha vært en av historiens jevneste finaler i Østlandscupens historie. Da det gjensto et skudd for de to ankermennene på hvert lag var det kun et poeng som skilte de tre beste lagene. Nordstrand ledet med et poeng på Høland/Bjørkelangen og Rollag og Veggli. Siste skudd endte med at Rollag og Vegglig og Nordstrand ble like og måtte ut i omskyting. Høland/Bjørkelangen endte tre poeng bak. Blaker endte på 4. plass.
I omskytingen ledet vi etter at de to første på hvert lag hadde fått anvist. Men deretter var skytterne fra Rollag og Veggli bedre enn våre og vant omskytingen med 7 poeng. Det var deres første seier i noensinne. Vi tok vår sølvmedalje nr 12.
Det var jevnt hele tiden med oss og Høland/Bjørkelangen vekselsvis i ledelsen.
Et raskt resyme viser denne utviklingen: Etter at Helen og Morten hadde skutt sine 35 innledende skudd ledet H/B med 5 på Nordstrand og 8 på de to andre lagene. Sidsel og Rasmus snudde det hele til en ledelse med 2 poeng ned til H/B, 10 til Blaker og 12 til R/V. Audun og Helge økte ledelsen til 9 til H/B, 13 til R/V og 20 til Blaker, Tobias og Espen holdt forspranget og vi ledet med 9 til R/V og 10 til H/B. Så startet finalen med 2x5 skudd stående for de seks første skytterne, mens ankermennene skjøt 10 enkeltskudd. Helene og Morten startet og ledelsen skrumpet inn til et poeng på H/B 4 til R/V. Sidsel og Rasmus beholdt det ene poenget til H/B, mens R/V var 15 poeng bak. Audun og Helge tapte litt terreng og H/B ledet med 3 på oss og 12 til /R/V. Da de to siste skytterne entret standplass startet R/V en fantastisk opphenting. På sine tjue skudd tapte de kun 8 poeng, mens Espen og Tobias tapte 17 og H/B tapte 23 og dermed måtte vi ut i omskytingen.
På Nordstrands lag skjøt: Espen Berg-Knutsen 437, Rasmus Lillekvelland 436, Helene Farestveit 435, Audun Aasgaard 432, Helge Lillekvelland 431, Tobias Lillekvelland 425, Sidsel Lillekvelland 424 og Morten Fuglevåg 418.
Vi gratulerer Rollag og Veggli med seieren!
På bildet sees en betenkt Nordstrand-koloni!
Samtlige resultater kan studeres på Askers hjemmesider!

Posted by hl at September 19, 2010 07:25 EM
Comments