Mars 02, 2010

Giske har meldt overgang til Råde skytterlag

G Bach.jpgEn av våre beste skyttere de siste sesongene, Giske Bach har meddelt skytterlaget at hun har flyttet til Østfold og derfor melder overgang til Råde skytterlag.
Giske vil bli savnet i laget vårt, men vi ønsker henne samtidig lykke til i sin videre karriere i Råde skytterlag.
I sin melding om overgang har hun sendt med en tekst som hun ønsker skal legges ut på vår hjemmeside og det gjør vi så gjerne.

Det er med vemod jeg starter dette innlegget… Men for min egen del og for deres del, ønsker jeg å ta ett verdig ”farvel”.. Nei da, jeg skal ikke dø, selv om noen av dere sikkert ville foretrukket det framfor at jeg melder overgang til Råde. Som dere sikkert har fått med dere har kjærligheten trukket meg ut av storbyen på mer permanent basis, og med det følger nye muligheter og utfordringer.
Utfordringene som følger med å skyte for to forskjellige lag, i to forskjellige byer (er Råde by?) i to forskjellige samlag, i to forskjellige grener i Ø-Cuppen (Nordstrand A-Cup, Råde B-Cup) gjør det vanskelig å koordinere og planlegge. Jeg har derfor valgt å melde overgang til Råde Skytterlag, som dere skal vite ønsker meg hjertelig velkommen.
Jeg vil gjerne takke alle mine trofaste treningskamerater gjennom tidene, dere har lært meg utrolig masse, miljøet har styrket meg, og vi har holdt oss mannsterke sammen. Jeg har stortrivdes i laget og sammen med dere alle sammen. Jeg håper jeg ikke forlater dere uten å ha fått videreformidlet mye av min kunnskap, jeg håper jeg lagt igjen noen spor og kanskje tråkket opp noen stier, men om man følger andres fotspor vil man aldri komme først, så jeg prøver lykken, tar utfordringen og skifter retning.
Takk til dere alle som har støttet meg, hatt troa på meg og hjulpet meg. Ønsker dere alle lykke til videre! Vi møtes på skytebanen når banesesongen starter for fullt! Men jeg vil fortsette å representere Nordstrand Sportsskyttere så dere blir ikke kvitt meg helt.
Det var tidlig i oktober 1996 min karriere som skytter brått startet. Når storebror allerede var rekruttert til skyter var det ingenting som kunne holde lillesøster igjen fra å prøve.
Fra lånt gevær med støtte, til lånt gevær med egen reim! (Den jeg fortsatt bruker) Det var enkeltskudd på papp, fram- se på skiver, ”raska på, aber schnell” - tilbake, ned igjen. Det var stas, og morfar så kry som bare en morfar kan være! For han var jeg ikke bare lillejenta hans, men en toppskytter i verdensklasse på knappe 12 år. Og mer utstyr og resultater ble det på meg.
Fra første trening på Ekeberg for Nordstrand Skytterlag, og enda føler jeg at jeg har 2 pappaer! Min vanlige pappa, og en skytterpappa! En ekstrapappa som tok vare på meg på skytebanen, på skytterstevner, på skytterturer, en som viste meg alt han kunne, backet meg opp, kjeftet på meg når jeg ga opp, skrøt av meg, trente meg, en ekstrapappa med navn og tittel; Herr Jens Pettersen!
Jeg har hatt så mye moro, og jeg håper ungdommene i laget klarer å se hvor heldige de er for å ha verdens beste trener, og være en del av Norges beste skytterlag! Jeg håper de har det like mye moro som jeg har hatt det, og de skal vite at man kan ikke ha bedre treningskamerater noen andre steder enn i Nordstrand!
Man minnes de store begivenhetene, LS, Viken 2, Samlagsmesterskap, de er hvert år, nye minner, men det er de små øyeblikkene man aldri glemmer som; ”Oi oi oi! Vi må ha bensin NÅ!” (Jens hopper ut av bilen og kommer tilbake med en pose boller og en litago sjokolademelk) 10 min senere ”Oi oi oi.. glemte å fylle bensin :S” . *ler* En annen ting jeg vil si motiverte meg som ung og lovende skytter, var når Jens ikke selv fikk skutt så mye og han sa til meg ”Dine resultater, er mine resultater” Bare en ekte trener kan si noe sånt! Jeg husker det som det nettopp var blitt sagt.
Jens er en trolig motivator for oss alle, en primusmotor som stiller opp for alt og alle! Han motiverer oss til å sette oss langsiktige mål, og støtter oppunner våre drømmer! Jeg husker godt vi satt i bilen på vei til et stevne en gang, vi snakka om de kembo store, helt vanvittige digre skytebanene i Sveits. Jeg var vel nettopp blitt 13 år, og kjekk i kjeksen som alltid ”Der skal jeg skyte en gang, Jens” *Jens lo, han ville også dit* og realiteten kom når jeg nesten 7 år senere sto på en av de berømte banene, Thun i Sveits med 300 skiver på 300m, i to etasjer! Da tenkte jeg på Jens. Han hadde backet meg opp, så jeg hadde nådd én av mine drømmer, én av mange.
Men du har lovet meg en ting Jens, og det har du sagt selv: ”Når du når ditt mål innen skyting med å vinne Landskytterstevnet i kl V73 i 2058, så skal jeg heie på deg fra himmelen :)
Men det har ikke bare vært en dans på roser, det har vært slit, svette, blod og tårer. Noen magasin har gått i bakken, det er det ikke å legge skjul på, men når man ønsker å lykkes, er skuffelsen tøffere å takle. Jeg sa en gang for lenge lenge siden, full av håp, tro og drømmer: ”En gang skal jeg slå deg Jens”, nå 12 år og mye trening etter, er det vel heller blitt omvendt :P Men det er det som er flott med skyting, alder ingen hindring, knivskarpe konkurrenter til evig tid!
Fra lånt gevær med støtte, til kongelag. Det er deg jeg vil takke, Jens Pettersen! - For at jeg er den skytteren jeg er i dag! Ingen kan ta din plass for hva du har betydd for meg!
Med dette takker jeg for mine 14 flotte år i Nordstrand Skytterlag for denne gang, men aldri si aldri, innerst inne vil jeg alltid være en Nordstrand-Jente!

Takk for meg; Giske Bach

Posted by hl at Mars 2, 2010 10:46 EM
Comments