April 08, 2009

Endelig framme i Övertorneå

Da har vi installert oss på Tornedalia Hotel, Övertorneå. Dette blir vår ringe residens ut uka, og her tror jeg vi skal få det bra.

I dag startet vi turen kl 8, for å rekke fram til Boden innen kl 12. Der vi skulle få en rundtur på "Sveriges hemligste turistattraksjon": Rödbergsfortet. I 1900 fant svenskene det passende å bygge en festning i en sirkel rundt Boden, for å forhindre eventuelle angrep fra rysskarna gjennom Finland. Dette vart holdt i drift helt fram til 1997. Rödbergsfortet var ett av i alt fem fort som utgjorde Bodens festning. I løpet av den tiden fortet var i drift, var det blant annet oppbevaringssted for deler av Sveriges gullbeholdning.

I firetiden ankom vi Övertorneå, og etter det har det i hovedsak vært avslapping og godis det har gått i. I morgen er det planer om å trene litt (ikke det at folka trenger det, men for å ikke virke som noen særinger som bare sitter på hotellet hele dagen, senker de seg et par hakk, og gjør som svenskene) og personlig merker jeg at interessen for badstuen er på et slikt nivå at et badstubesøk er på sin plass i morgen. Så nå er det rett før det braker løs - på rigtigt!

- Helene

Jens inspiserer kanonen
Jensinspiserer.jpg

Slik fikk de flyttet bomber og granater rundt på fortet
Laddaren.jpg

Vi fikk en liten orientering ute, før vi fikk komme inn i fortet.
Ossogguiden.jpg

Slik ser fortet ut ovenifra. Vanskelig å vite hva som skuler seg under berget.
OversiktRodberg.jpg

Posted by hl at April 8, 2009 10:13 EM
Comments