Mars 13, 2008

Reisebrev nr 2 fra Dortmund

Rasmus.JPGDagen i dag startet vi med et besøk til Museum für Naturkunde. Der hadde de samlet sammen en haug med fossiler, steiner, fugler, fisker, skjeletter og småunger. Vi fikk sett det meste de hadde, og handla litt i souvenirbutikken, før det var dags for dagens skyting.
I dag var det jeg som var først ute. Med freidig mot gikk jeg til verks, og jeg starta ganske bra. Jeg skjøt noen prøveskudd som ikke hang på greip, før jeg startet på tellende skyting. På første serien skjøt jeg 100. Det samme gjorde jeg på siste serien. Allikevel klarte jeg å rote det til slik at sluttsummen min bare ble 584, noe som da betyr at det ikke ble store greiene på de fire seriene i midten.
Rasmus var den som stor for dagens drama. Han har slitt litt med liggendeskytingen i det siste, så da han hadde skutt 30 skudd, og bare mistet 9 poeng, var det ikke helt fritt for at jeg ble litt imponert. Han fortsatte bra også. På de neste 10 skuddene mista han bare ett poeng. Slik fortsatte lillegutt med fem tiere til. Og enda en tier, etterfulgt av..... en bom! Vi som stod bak og fulgte med ble litt paffe. Spesielt da han fortsatte skytingen uten å protestere. Vi var helt sikre på at det var skjedd en feil. Det viste seg allikevel at det var Rasmus sin egen skyld. Selv med det lille uhellet, fortsatte han bra resten av konkurransen. Til slutt endte han på 577. Mye bra skyting med andre ord!
Beste nordmann i dag var Merete Haagensen (Oslo Østre), som hadde 590 poeng, og fikk bronsemedalje. Hun er en av våre klassekamerater, så vi var ganske fornøyd med det.
Bildet av Rasmus som skyter tier på tier, på tier, på tier.
--
Helene Farestveit

Posted by hl at Mars 13, 2008 11:40 EM
Comments