Januar 13, 2008

Informasjon om banesaken

I løpet av høsten 2007 har det pågått en omfattende prosess for å påvirke de politiske beslutningstagerne ifm behandlingen av banesaken. Her kan du lese en kort status fra banekomiteen.

Aktiviteten har hovedsaklig pågått i Rådhusets korridorer og etterhvert via media. Hensikten med dette arbeidet har vært å synliggjøre omfanget og betydningen av det arbeidet vi vet står så sentralt blant våre medlemmer og jegere. Det hersker liten tvil om at disse verdiene er blitt synliggjort kombinert med en seriøs og troverdig plan for en kortsiktig & langsiktig anleggsløsning i Oslo sør. Fra tidligere vet vi at anleggsalternativet i Enebakk er skrinlagt pga manglende politisk vilje i Enebakk for en lokalisering i område Durud. Riktignok er det fortsatt flere politikere i Oslo som hevder at Enebakk er et alternativ, men dette ble allerede vinteren 2007 skrinlagt av Enebakk's politikere.

Som dere sikkert vet så er Bystyrets forpliktelse overfor Nordstrand skytterlag å finne en skytebaneløsning til det beste for skytterlaget (ref bystyrevedtaket fra mars 2006). Rett oppunder jul ble det derfor fremmet forslag fra Byrådet om¨å regulere et område ved Myrer småbruk til utendørs skytebane. Dette vil trolig bli behandlet i bystyret allerede denne måneden. I tillegg foreligger det er privat forslag fra Høyre og Fremskrittspartiet om å benytte Prinsdal skytebane midlertidig frem til ny skytebane står klar - dog under forutsetning av at banen støydempes til støynivåer som ligger innenfor departementets retningslinjer for støy fra skytebaner.

Disse forslagene stiller skytterlaget seg helt & holdent bak, og i tillegg har skytterlaget også gått i bresjen for en flerbrukshall på Åsland som et innendørs alternativ. Sistnevnte alternativ er foreløpig ikke foreslått i den kommende politiske behandlingen.

Mvh banekomiteen v/GL

Vedlegg:
Byrådets forslag :
Download file

Privat forslag fra H & FrP:
Download file


Posted by pov at Januar 13, 2008 09:42 EM
Comments