Juli 13, 2007

Helenes rapport fra dagens hendelser i EM

Espen.jpg
Hei!
I dag ble dagen for litt av hvert. Da jeg ankom banen i dag, møtte jeg på Espen, som så relativt avslappet ut der han stod og studerte resultatlistene. Han var vel akkurat ferdig å skyte, og hadde skutt 597 poeng på 60 skudd liggende. Dette skulle etter hvert vise seg å holde til skive 5 i finalen, bare ett poeng bak lederen. Hvordan finalen var, kan jeg dessverre ikke fortelle, siden junior kvinner skulle starte sin skyting samtidig som finalen for mennene startet. Espen skjøt seg opp til 3. plass, og ryktet sier at han var 0,1 poeng bak sølv. Dermed ble det medalje på Espen, og kvoteplass til Norge.

Selv kan jeg ikke skryte av noe stor-skyting i dag heller. Men en ting har jeg lært, og det er at jeg må sjekke om løpsforlengeren sitter fast neste gang jeg skal skyte. Jeg syntes det var veldig merkelig å hele tiden måtte skru med vinden, og ikke motsatt, noe som ville vært mer normalt. Da jeg skjøt en sekser, protesterte jeg, noe som var en hel prosess. Å forstå hva en franskmann sier på engelsk er ikke alltid like enkelt. Neste skudd ble en firer, og da fikk jeg bytte skive. Etter mye om og men, lå jeg på ny skive og skulle få skyte 15 skudd på nytt. Da oppdaget jeg at forsiktet sto helt på skakke. Da jeg fikk sagt ifra om at det var våpenet, og ikke skiva var det rett tilbake på den andre skiva, uten prøveskudd. Dette resulterte i at jeg, etter å ha rettet opp siktet, ikke traff skiva.

Fremdeles er det mange spennende dager igjen her i Grenada. Juniorene reiser hjem i morgen, men det gjenstår skytinger på både 50 og 300 meter for seniorene. Jeg ønsker de lykke til, og skal spørre Espen fint om han vil rapportere litt i ny og ne.
--
Helene Farestveit

Bildet er hentet fra www.skyting.no

Posted by hl at Juli 13, 2007 08:49 EM
Comments