April 13, 2006

Dagbok fra Påskrallyt - Del 3

Reisebrev, dag 2
Rapport fra pitstop Umeå

Beregnet avreise fra Palms var klokka 0800. Vi kom av gårde klokka 0810, etter en utmerket frokost på vertshuset. Vi ble 10 minutter forsinket da vi manglet Jens. Han var låst inn på ett toalett!!!

Gjerningsmann/kvinne ukjent. Det er tydelige tegn på slitasje hos noen av deltakerene, alle sover ikke like godt om natten i fremmede senger, og en del hadde tydelige stive nakker og ømme skuldre ved oppstart i dag. Ikke like fint reisevær i dag. Litt kaldere og sludd, gjorde det litt kjedeligere å kjøre, da sikt og føre tilsa en litt lavere hastighet. De svenske veiene er flotte, og det er lett å holde en grei marsjfart allikevel. Vi stanset i Umeå, for innkjøp av livsmädel og apotekvarer. I dag er det for øvrig skikkelig feltvær, det regner/snør, og det blåser ganske kaldt i dette flate landskapet. Trond ringte akkurat til Jørn Iversen som allerede er ankommet Övertorneo. Værmeldingen derfra tyder på bedre vær, opphold, svak vind gir løfter om en flott dag i morgen. Vi er ved godt mot fortsatt og ser fram til å komme fram.

Senere, samme dag
Alt vel. Ankommet Tornedalia hotell, et flott hotell i Övertorneo. Fine rom, bra mat, og masse hyggelige skyttere på hotellet. .Hele området kryr av skyttere. Fine greier! De fleste av oss kjenner noenogtyve timers bilkjøring, så det blir nok en tidlig kveld for de fleste. I morgen skal vi dra klokka 0645 fra hotellet for å skyte to stevner, så det er også en god grunn til å køye tidlig.
Vi blir lagt merke til, også i lokalavisen, Kuriren. Lagets nestleder ble endatil telefonintervjuet

Les avisartikkelen her, eller finn den på

www.kuriren.nu


Skyttehögtid stundar under Påskrallyt

TORNEDALEN, KURIREN.

25 danska skyttar, elva norska och närmare 200 svenska namn.
Till helgen stundar Påskrallyt – skyttehögtiden som bara växer i popularitet.
– Det är årets roligaste tävlingshelg, säger Kirunatjejen Johanna Fogman.


På fredag drar Påskrallyt igång och precis som vanligt arrangeras det fältskyttetävlingar från Långfredag till Annandag påsk. Johanna Fogman, 21, gör sitt femte Påskrally och hon kommer att finnas på plats när ”rallyt” startar med tävlingen i Junosuando.
– Jag har varit med sen jag var barnunge så det har blivit tradition. Men jag hade fyllt 17 år när jag började tävla själv, säger hon.
Norska deltagare
Tävlingarna i Tornedalen är kända i hela riket och nu har ryktet om de fina arrangemangen även spritt sig till grannländerna. Sedan flera år har en busslast danska skyttar besökt Tornedalen och för andra året kommer också ett tiotal norska deltagare.
Norrbottens-Kuriren når Trond Kristiansen från Osloföreningen Nordstrands skytterlag när han och hans föreningskamrater nått Härnösand under onsdagskvällen.
– Vi ska äta lite och sedan ska vi skriva lite i vår resedagbok som vi lägger ut på nätet, säger han.
Varför reser ni 155 mil enkel väg för att tävla i fältskytte?
– För det första är det utomordentliga arrangemang där man lagt ned mycket energi på att skapa bra och rättvisa tävlingar. Sedan är det väldigt krävande tävlingar och vi har också känt oss riktigt välkomna och sånt gör ju också sitt, säger han.
Stor efterfrågan på logi
De norska skyttarna bor på Hotell Tornedalia i Övertorneå och där är det fullbokat sedan månader tillbaka.
– Sist när jag pratade med hotellet var det kö för att få sängplatser, säger Ove Emanuelsson som ingår i arrangörsstaben.
– Det har varit en större efterfrågan än tidigare på boendet. Man hör att det är flera som inte varit här tidigare och man hoppas att man lyckats locka några av dem att komma.
Det varma vädret har dock ställt till en del problem.
– Det tinar så vi har försökt att trampa alla skjutvallar. Vi hoppas att det fryser till.
Är tävlingarna hotade?
– Nä, nä. Vi fixar det på något sätt. Men det blir alltid mer jobb men inte ska vi behöva ställa in någon tävling.

JOAKIM NORDLUND


Vi er vel også nødt til å vedgå at oppdateringen av årets ”Harrytur” ikke vil bli av samme kvalitet som i fjor. Vår IT-guru, Stein Erik Sandvold, valgte å bli hjemme denne gangen, og de halvstuderte røverne som er med velger å skyte først, og ta oppdateringen av reisebrevene etter at vi har kommet tilbake til hotellet. Ingen oppdatering mellom holdene, ingen rapporter fra bussetene og ingen ”Breaking news” fra standplassene i år. Så sorry folkens, dere må nok vente til kvelden med å se hva som har skjedd. Været for i morgen ser brukbart minus ut, men vi er klare og vi gleder oss.

Dag R

Posted by audun at April 13, 2006 09:00 EM
Comments