Mars 26, 2006

NM: 3 gull - 1 sølv - 2 bronse

NM ble avsluttet i dag søndag med mange gode resultater for Nordstrands skyttere. Aller først skryter vi litt av skytterne våre. Vi var påmeldt 28 skyttere med til sammen 47 starter. Samtlige stilte opp, men økte antallet øvelser til 51. Fasit ble 6 individuelle medaljer og en lagmedalje.

Så til prestasjonene:

May Elisabeth Nordahl:
Som meldt i går fikk Maya bronse i kvinner junior på 10 meter luft etter 389 på sine innledende 40 skudd og 98,8 i finalen som er 10 skudd stående.
I dag fulgte hun opp med to fjerdeplasser på 15 meter. På 45 skudd skjøt hun 445 og tapte bronsemedaljen på rangering. På 30 skudd standard skjøt hun 295 noe som var ett poeng bak medaljeplass.
Daniel Haig:
Daniel Haig er egentlig fra Søgne og skyter DFS for Søgne skytterlag, men i NSF-sammenheng har han valgt å delta for Nordstrand. Til daglig er han elev ved NTG Lillehammer. I NM ble han stående med en gull og en 4. plass. Gullet kom på 15 meter standard. I klassen for junior menn skjøt han 296. På 10 meter luft åpnet han med 582 og skive 4 i finalen. Der leverte han finalens nest beste resultat på 100,2, men han klarte ikke å klatre opp på pallen likevel. Kun 0,2 poeng skilte opp til bronsen.

Linn C. Tuvstein
Linn C. Tuvstein fikk sølv på 15 meter standard i klasse junior kvinner. Der skjøt hun sterke 296. I tillegg ble hun nr 7 i samme klasse på normalprogrammet på 15 meter. På sine 45 skudd oppnådde hun 443 poeng.

Giske Bach:
I sin første sesong som senior klarte Giske Bach en bronsemedalje på 15 meter normal. Hun oppnådde sterke 447 poeng. I tillegg fikk hun med seg en finaleplass på 10 meter luft. Med 385 poeng og 99,0 i finalen endte hun på 7. plass i øvelsen.

Helge Lillekvelland (bildet lengst til høyre):
De to siste medaljene var det de litt mer erfarne skytterne våre som fikk med seg hjem. Helge Lillekvelland vant standardprogrammet i klasse veteran 45 med 293 poeng. Det resultatet var hele 4 poeng bedre enn det sølvvinneren hadde.

Jens Pettersen:
I klassen for veteraner 55 år var ikke Jens Pettersen snauere. Han vant med gode 292 poeng.

Samtlige Nordstrand-skytteres resultater finner du med å klikke på "Les videre"