November 25, 2005

Skytebanesaken; Pressemelding fra Oslo Idrettskrets

Skytebanen i Prinsdal

Oslo Idrettskrets har i dag (24.11.2005) sendt følgende brev til bystyret:

Idrettsrådet i Oslo [dvs. arbeidsutvalget i Oslo Idrettskrets] behandlet 23. november saken på bakgrunn av vedtaket i Samferdsels- og miljøkomiteen av 15. november (sak 120/05).

Oslo Idrettskrets viser til sitt høringsbrev til Kultur- og idrettsetaten av 9. mars 2005. Der skrev vi at vi hadde vanskelig for å se at noen av de alternativer som er utredet, vil gi en kvalitativt bedre løsning enn den man vil oppnå ved en ombygging av eksisterende bane i Prinsdal i tråd med planene fra Nordstrand Skytterlag. Med en slik ombygning vil på det mest ugunstige et mindre antall boliger kunne få støynivåer på om lag 60-62 dB ved skyting på standplass 100 meter - ifølge notatet fra Friluftsetaten. Dette åpner for løsninger som overholder Miljøverndepartementets støykrav.

Oslo Idrettskrets mener det samme i dag. Vi registrerer imidlertid at flertallet i Samferdsels- og miljøkomiteen innstiller på å anlegge en ny støydempet og moderne skytebane på Grønmo, og tar dette til etterretning.

Vi har derimot vansker med å se realismen i vedtakets pkt. 1 om at skytebanen i Prinsdal skal avvikles innen 1. januar 2007. Det er helt åpenbart at noen ny bane på Grønmo ikke kan stå ferdig til dette tidspunkt. Resultatet vil nødvendigvis bli at det verdifulle arbeidet for den lokale ungdommen som foregår med utgangspunkt i skytebanen, må avvikles i hvert fall for en periode av uviss varighet. Hva et slikt avbrudd vil bety for muligheten for at miljøet skal overleve på sikt, er høyst usikkert.

På bakgrunn av flere tiårs forsøk på å finne alternativer til skytebanen i Prinsdal, fremstår vedtakets pkt 3 (”Dersom den nye banen ikke står klar når Prinsdal skytebane legges ned, gis byrådet i oppdrag å finne en midlertidig løsning slik at Nordstrand Skytterlag kan opprettholde sin virksomhet inntil anlegget på Grønmo står ferdig.”) som urealistisk.

Oslo Idrettskrets vil derfor be bystyret om å fatte vedtak om at dagens aktivitet på skytebanen i Prinsdal opprettholdes inntil en ny støydempet og moderne skytebane på Grønmo står ferdig.

 

 

(Rolf Nyhus tlf. 93 01 77 05; Børre Rognlien tlf. 22 57 97 03)

For utskriftsvennlig versjon - klikk her

                                      



 

Posted by ses at November 25, 2005 09:35 EM
Comments