Oktober 29, 2005

Feltskyting; H Ø S T M A N Ø V E R


Årets HØSTMANØVER ble gjennomført på Prinsdal skytterbane, lørdag 29. oktober 2005.

Bildetekst: Ivar i Aksjon under forrige sesong (Påskrallyt)

Det var et formidabelt uvær, med myyyyyyyyyye regn og vind. De oppmøtte Nordstrandskytterne, var feltskyttere over alle feltskyttere, som trosset vær og vind under dagens skytinger. Vi erfarer at Nordstrandskytterne må våre spesielt interessert i feltskyting. Dette lover godt til årets kommende feltsesong. 

I det vi rigget til skytingene i dag, og Guttorm og Syver jobbet seg utover i myra på skytebanen i dag (masse overvann), var det ikke mange som regnet med at det skulle komme mange skyttere (kanskje det ikke ble noe skyting p.g.a. dårlig sikt). Nettredaksjonen var tilstede for å dekke dagens arrangement (med foto og tekst) men det ble for mye vann for kameraet - så det blir ikke noen foto fra banen.

Dagens skytinger åpnet med innskyting på 100m, 200m og 300m på ringskiver. Det var dårlig sikt på grovfelten, og dette la også en demper på kvaliteten på innskytingene (men det kommer flere sjanser for våre skyttere til å skyte inn). På 100m ledet Jens Pettersen skytingene for våre skyttere, og alle fikk skutt seg inn. Det regnet såpass at skytterne måtte ligge i bakkant at standplassen for ikke å bli våte (regnet slo inn på standplassen).

Litt om opplegget;

  • På både finfelt og grovfelt fikk skytterne 2 minutter til klargjøring foran hvert hold.
  • Etter 2 minutter startet kommandoen fra standplassleder.
    • På finfelten var det et helt standard feltopplegg, med 2 minutter skytetider på enkeltholdene - mens det var lagt inn et avsluttende dobbelthold (12 skudd) på 4 minutter på finfelten.
    • På grovfelten skulle våre feltskyttere få brynt seg på en noe annerledes feltløype med korte skytetider (40 sekunder på liggende og 50 sekunder på knestående) samt stillingsskifte under skytingene (dobbelthold 12 skudd - 300m og 200m) på 1 1/2 minutt.

Finfelten

I konkurransene på finfelten ble det skutt godt, hvor Per Erik Øvrebø (klasse Junior), var den eneste skytteren som maktet å skyte full hus. Per Erik ble fulgt til døra av  Linn G. Larsen, Agnete Bech og Kristoffer Torgersen.

Grovfelten

På grovfelten var det ingen av våre feltskyttere som klarte å fylle, men en av våre beste feltskyttere gjennom flere år (Syver Jotun) vant med 27/13, tett fulgt av nok en god skytter (Dag Kihle) med 26/12.

For resultater, henviser vi til våre resultatsider.




 

Posted by ses at Oktober 29, 2005 04:00 EM
Comments