September 25, 2005

Sportsskyting: Espen kjempet en kamp mot seg selv (og for en kamp det ble)

Øvelse: Halvmatch, menn (grovkaliber)

Dette skulle vise seg å bli den største kampen noen Nordstrandskytter noensinne har kjempet (med seg selv). Vår internasjonale toppskytter, begynte meget godt, og skjøt programmessig innertier etter innertier på de første liggende skuddene. Men så på det 20. skuddet kom det en hårfin 9-er. Ante vi kanskje at noe illevarslende var på gang?

Litt lenger ned på standplassen, ble det skutt godt, og fort. Vebjørn Berg satte opp et tempo i sin skyting (antagelig vis for å unytte best mulig lysforhold, samt at han er i toppform - og sakene glir litt lettere enn for enkelte Nordstrandskyttere). Da Vebjørn var ferdig med sin konkurranse (fenomenale 587 poeng), hadde Espen skutt 3 konkurranseskudd på stående.

Espen kjempet en fortvilet kamp med seg selv, og jobbet og jobbet. Han hadde lite å gå på i forhold til Vebjørn Berg, og Espen hadde tapt 1 poeng på liggende, men hadde ikke mistet noe på sine 4 første stående skudd. Espen fullførte 1. stående serie med 96 poeng, og slet seg videre, skutt for skudd. Som skytter var det morsomt å se, og det var et stilstudium i selvdisiplin fra Espen sin side. Espen skjøt godt også på 2. stående serie, men det glapp ut en 7-er på skudd nr 15. I tillegg hadde Espen skutt 1 stk. 9-er på denne serien, og fikk 96 poeng, totalt 192 poeng. Dette gjorde at han Ledet på Vebjørn Berg. Espen måtte skyte til 196 for å komme likt, 197 eller bedre for å vinne.

Det skulle vise seg at Espen ikke stod i mot presset, og mørket som senket seg sakte men sikkert over Gjøvik denne ettermiddagen. Espen måtte at til takke med seriene 96 og 97 på knestående, og endte på en 4. plass med 584 poeng.

Offisielle resultater legges ut her - http://www.ntg-skyting.com/tekst/resultater.htm





 

Posted by ses at September 25, 2005 06:15 EM
Comments