April 15, 2005

2. reisebrev fra WC i Korea v/Espen Berg-Knutsen


Det ble en ny vindfull seanse paa skytebanen i Korea i dag. Som jeg nevnte i min forrige rapport er banen relativt aapen og vinden faar derfor lett tak i kula. Etter en ukes trening begynte jeg imidlertid i dag aa faa litt mer grep paa forholdene, og jeg startet greit paa liggende med 394 poeng. Naar vinden er saa vekslende som den var i dag maa jeg stadig ta pauser og vente paa like forhold. Dette foerte til at jeg nesten fikk tidsnoed paa slutten av liggendeserien. Jeg maatte derfor ta noen sjanser og skyte paa ikke optimale forhold og ble straffet litt for det med 97 paa siste serien.

Paa staaende hadde jeg 374 poeng. Staaendeskyting i vekslende vindforhold er svaert interessant. Du rekker ikke aa skru paa vinden, for den skifter opptil flere ganger paa hvert skudd, og maa derfor holde skjevt. Proev selv aa sikte i 8'eren, ta et kontrollert avtrekk og la vinden foere kula inn i 10'eren... Det var ikke hver gang det klaffet for aa si det saann.

Knestaaende har jeg hatt bra kontroll paa under treningene de siste dagene. Det var ogsaa her jeg skjoet meg opp til en finaleplass med 388 poeng. Vinden oekte paa utover formiddagen, og det var ganske mange som fikk seg en smell paa kne. Det er ganske artig aa sitte og ha kontroll paa forholdene og se hvor mye feil konkurrentene kan gjoere. Det var tydelig aa se flere ganger at en helt fundamental vindendring gikk hus forbi hos selv rutinerte skyttere. (Er det stygt aa synes saant er goey?...) Mottoet under slike forhold er aa vaere toeff (who dares wins, Stein Erik...) og aldri gi opp (no pain, no gain), og i dag holdt selv en moderat poengsum (1156) til finaleplass.

Det er kort og godt doedskult aa skyte finale i World Cup. Det er alltid mye tilskuere og presse tilstede, og du faar konkurrere mot verdens beste skyttere. I dag stod jeg paa skive 7 med altfor lang avstand opp til medaljene og hadde derfor ikke all verdens press paa meg. Jeg begynte med et par daarlige skudd, men deretter satt teknikken bra. De siste 8 skuddene var det egentlig ikke mye aa klage paa. Ogsaa finaleresultatene var moderate i dag (vind ogsaa i finalen), og jeg gjorde vel jobben min ved aa dra fra hviterusseren som var likt med meg foer finalen og nesten ta igjen amerikaneren som stod ved siden av meg (0,2 poeng fra...). En kineser som paa en eller annen maate hadde prestert aa skyte 1169 poeng i innledningen vant etter en ikke altfor imponerende finale.

Men finaleplass var uansett kjempegoey for meg, og en fin avslutning paa turen hit bort.

Det eneste dumme naa er at jeg ikke rekker hjem til aapningsstevnet i morgen. Ikke det at jeg tror jeg hadde hatt noen sjanse mot topptrente elitesatsingsutoevere fra Nordstrand, men det hadde vaert goey aa vaere med! Lykke til!

Mvh Espen

Posted by ses at April 15, 2005 10:30 FM
Comments