April 12, 2005

Reisebrev fra Korea - v/Espen Berg-Knutsen

Heisann!

Ikke noe mobildekning her borte saa rapportene maa nok gaa per e-mail. Ikke har de ae, oe, aa heller saa det er et helvete aa skrive norsk! Her kommer imidlertid en kort rapport:

Vi har skutt 60 lig i dag. Kaldt og relativt sterk vind gjorde sitt til at resultatene ble lave for de fleste. Jeg skjoet 591 etter seriene 97 100 98 98 99 99, og havnet med det paa delt 11. plass. Ett poeng til og jeg hadde vaert i finalen. En koreaner vant med 596 pluss en OK finale.

Vi skyter paa pappskiver her borte, og jeg saa i kikkerten at jeg kunne ha alt fra 590 til 594. Litt utur med doemmingen naar det bare ble 591 altsaa. De aller fleste nierne kom som foelge av vind, dvs opp til venstre eller ned til hoeyre. Ganske vanskelig aa lese vinden i dag pga av skiftende vind og vimpler som beveget seg lite, sannsynligvis pga en kombinasjon av tunge/fuktige vimpler, og en skytebane uten vindskjermer som gjoer at vinden raskt faar "tak" i kula (og nei, ikke pga at det ikke blaaste!!!). Ved flere tilfeller registrerte jeg ikke bevegelse i vimplene foer ETTER at jeg hadde avfyrt skuddet. (Akkurat dette siste er foroevrig ikke saa spesielt, for vimplene er faktisk noe av det siste du ser vinden paa. Miragen er det foerste du kan se en vindendring paa, men i dag var det ingen mirage...)

Jeg er allikevel godt fornoeyd med den tekniske gjennomfoeringen i dag, og det lover jo bra foran neste oevelse, 3x40sk, paa fredag. De to neste dagene blir det trening, og da skal jeg i hovedsak skyte staa og kne. Er naa etter 3-4 dager her borte blitt saapass akklimatisert at jeg kan ta sjansen paa aa bevege meg opp i de hoeyere stillingene. Balansen paavirkes ganske mye av doegnforskyvingen saa det er ingen vits aa proeve paa noen staaende-"stunt" de foerste dagene.

Ellers gaar det greit her borte selv om maten er litt spesiell. Mye sjoegress, tang og tare, innmat, fiskeslo, meitemark og/eller nudler... Heldigvis har de ogsaa enkelte vestlige, siviliserte vannhull som jeg kjenner igjen hjemmefra og som soerger for at jeg faar tilstrekkelig naeringsinntak.

Ny rapport foelger paa fredag (hvis jeg skyter bra...).

Mvh Espen

----------------------------------------------------

For resultater og video, benytt følgende URL - http://www.issf.tv/scoreboard.asp?mode=folder&folder=515

Posted by ses at April 12, 2005 02:00 EM
Comments