Mars 05, 2005

Seier til Nordstrand i lagskytingen i årets Bygger’n cup

Disse tre feltskytterne vant lagskytingsfinalen i Bygger'n cup. Fra venstre Espen Berg-Knutsen, Tobias Lillekvelland og Stein Erik Sandvold (med ribbensbrudd)

Årets avsluttende stevne i Bygger’n cup, ble en thriller av de helt store. Etter den innledende skytingen, leverte våre skyttere alt fra noen krumspring (fysisk sett, som resulterte i et ruibbensbrudd) til gode sportslige resulter.

Best av våre skyttere i dagens runde var Espen Berg-Knudsen, med 28 treff noe som holdt til en 4. plass. Det var ingen skyttere som klarte å skyte ”fullt hus" i dagens runde.

Stevnet ble avsluttet med en superfinale i lagskytingen. Årets store feltskytter, Ivar Rinde lå syk hjemme, så Nordstrand stilte med følgende skyttere på laget.

Tobias Lillekvelland
      Stein Erik Sandvold
      Espen Berg-Knutsen

Det var i alt 10 lag som kvalifiserte seg til årets finale. Finalen ble arrangert etter at hovedskytingen var avsluttet, i et nytt feltterreng på ukjente avstander. I finalen stilte alle lagene likt (dvs. at alle resultatene nullstilles).

Finalen ble arrangert ved at hvert lag sendte 1 skyter ut (i alt 10 skyttere i hvert finalelag (totalt 3 finalelag som gikk ut med ca 20 min mellomrom)). Nordstrand trakk skive nr 1, og skjøt på skive nr 1 i runde 1 og 2. Finaleopplegget var 1/4 på ca 380m, liggende 40 sekunder og B65 på ca 520m knestående på 50 sekunder.

Vår førstemann… Tobias Lillekvelland leverte en utrolig åpning (kommer til å gjeteord om den finalen i flere år), og knallet til med 12 treff i finalen, på et vanskelig opplegg (ukjente avstander). 12 treff i denne finalen var meget sterk skyting. Spesielt var B65 figuren vanskelig å bedømme avstanden på, på grunn av relativt mørk figurbakgrunn. Etter 1. runde, ledet Nordstrand med 2 treff over neste lag.

Etter endt skyting, ble 1. lag trukket bort… og kunne ikke komme i kontakt med de neste 2 lagene som fulgte.

Vår 2. mann ut i feltløpa (klarte seg opp bakken uten krumspring denne gangen).. og leverte 8 treff i finaleomgangen (var plaget av smerter etter fallet noen timer tidligere). 8 treff i runde 2 var nok til å sikre ledelsen Tobias hadde skaffet, og vi ledet fremdeles med 2 treff, før vår ankermann Espen Berg-Knudsen skulle skyte. Før siste gruppe (lag 3) skulle skyte, ble 1. og 2. lagfinale-skyttere holdt atskilt fra ankermennene.

Før siste lag skulle i ilden, ble lagene rangert etter antall treff, før ankermennene skulle skyte. En noe "overrasket" Espen Berg-Knutsen måtte innfinne seg på skive 1. Vår OL-deltager og landets beste matchskytter på 1/1-match og 60 skudd liggende, skulle nå bevise at også feltformen var inne. Med all sin erfaring og ro, var det bare for Espen å sikre inn seieren med sterke 11 treff i finalen, og seieren var et faktum, med 2 treff foran neste lag.